Forum konie »

SIODŁA

u nas tez, u nas też są raty 🙂
Moje nowe siodełko będzie u mnie jutro...  😅
Po dłuższej rozmowie i jedzie stanęło na Equipe - Expression
Fotki poprosimy  🤣
Zuziasta, witam w klubie, ja jeżdżę już na Expressionie prawie 2 tygodnie. Jest super wygodne, ale jednak wciąż do konia niedopasowane. Walczymy podkładką, ale to wciąż nie to. Gibie mnie teraz w tył. Czekam na swoje jak na zbawienie.

A jakie Ty miałaś wrażenie wsiadając w Equipa?
Kusicie tymi equipami ale powiedzcie jak jest z serwisowaniem(zmiana łeku,zmiana wypełnienia)?
Jakie koszty?
No więc cud się stał, bo po przymierzeniu okazało się, żę brakuje dosłownie 5mm żeby leżało idealnie, więc tylko żel i nic zmieniać nie będziemy.
Najpierw wsiadłam na Pessoa Paris i od razu podziękowałam- straszne.
Potem Equipe Performance bodajże i nie powiem żeby było jakieś mega wygodne.
Następnie Expression  😍
nie chciało mi się zsiadać, konio też nie narzekał.
Miękkie, wszystko przylega jak powinno, nic nie gniecie.
Miałam do wyboru:
-czekać 3 miesiące aż mi nowe wyprodukują
-kupić testera tanio 😉

No więc wybór padł na testera i czekam...  😀
Zuziasta, zazdrość :P Ja niestety mam za długie nogi, żeby jeździć w standardach...
A Ja sie ucze jeździć w swojej venecji, pilnuje się, dostosowuje. Jak nie ma innego wyjścia to psychika mówi "nie jest żle"
Już się nie mogę doczekać  🍴  😜
W środę trening a w weekend zawody na nim- to juz nie jest taki pocieszające  😁
Czy ktoś z Was miał doświadczenia z Silver Starem?

Przyznam, że jestem zainteresowana tym siodłem i chciałabym poznać opinię na ich temat.

Ja mam i uwielbiam to siodło. Nie siedziałam na wygodniejszym siodle. Niestety rozlatuje już mi się. Ma 10 lat i na siedzisku na szwie mam wielkie przetarcie, do tego niedawno przetarła mi się też poduszka kolanowa. A o siodło dbam. Poza tym moje było produkowane jeszcze jako Appaloosa, czyli teoretycznie z jakością było wtedy lepiej niż dziś.Tak że na Twoim miejscu zastanowiłabym się jednak nad czymś lepszym jakościowo niż Prestige.

A co powiecie o jakości Euroridingów (chodzi mi o te skokowe - model Achat konkretnie). Lepsze (wytrzymalsze) są waszym zdaniem od Prestige?

Zuziasta, zazdrość :P Ja niestety mam za długie nogi, żeby jeździć w standardach...

Skądś to znam... Na szczęście tez miałam fuksa, bo trafił mi się tester modelu, w który zmieściłam swoje odnóża 🙂
Marianna dziękuję🙂
co sądzicie o siodle daw mag hubert? jak się w nim jeździ i skacze??  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
👿

1.Moje siodło będzie we wtorek
2.W stadzie będę jechała na kolorowo (brązowe siodło+czarny osprzęt)
3.Nawet nie wiem jak się w tym siodle skacze...

No pięknie.
A dlaczego w skoku nie wypróbowałaś kobito?
Dramka, bo siodło miało być u mnie we wtorek, a że nie jest identyczne jak to na którym jeździłam, to nie było sensu.
Aha. Ale Ja też kupiłam siodło w którym mi się super siedziało bez przetestowania na skoków. Okazało się że też super mi się w nim skacze chociaż nie typowo skokowe. Ale okazało się też za wąskie na konia i musiałam sprzedać.  🙁
Ja mojego nie zamierzam  😍
O ile je wezmę ;p
Mam do was wielką prośbę.
Ile może kosztować takie siodło co to za model i co o nim możecie powiedzieć. Mam je dostać w rozliczeniu za inne ale chciałabym wiedzieć ile jest warte. Nie znam się zbytnio ale jest to chyba siodło skokowe, wiem że ma 3 lata. Proszę napiszcie jak najwięcej na temat tego siodła i podajcie jego wartości na tyle na ile jest to możliwe ze zdjęcia.
Sprawa dosyć pilna więc proszę o szybką odpowiedź.

[color=red]Z góry baaaaaaardzo wam dziękuję za
Hmm te fotki to Ja już chyba w innym wątku widziałam na który nawet odpisałam  🤔wirek:

Hmm te fotki to Ja już chyba w innym wątku widziałam na który nawet odpisałam  🤔wirek:

🚫  a ja ci już nawet odpisałam hihihi  :kwiatek:
Dramka, domyslam sie ze piszesz o Venezji?

mi w niej tez sie dobrze jezdzio ale na skoki a raczej wtedy mialam je do naskakiwania mlodego konmia bylo fatalne, za glebokie stanowczo, ogolnie zle mi sie w nim skaklo.
Brzask, Tak pisze o Venecji. No widzisz każdy ma inne odczucie. Ja lubie głębokie siodła do skoków. Ale są osoby które nie wyobrażają sobie skakać a tym siodlem. A znów widziałam osoby startujące w GRAND PRIX w tym siodle.  😉
Co sądzicie o siodełku Prestige Silver Star?
Ktoś ma/miał? Jakie wrazenia?
Nigdy nie jeździłam w tym siodle ale z profilu wydaje się bardzo ciekawe..

Żałuje że nie kupilam właśnie SILVER zamiast Golden pare lat wstecz..
vuko
[quote author=Kaarina link=topic=31.msg239587#msg239587 date=1240841262]
Czy ktoś z Was miał doświadczenia z Silver Starem?

Przyznam, że jestem zainteresowana tym siodłem i chciałabym poznać opinię na ich temat.

Ja mam i uwielbiam to siodło. Nie siedziałam na wygodniejszym siodle. Niestety rozlatuje już mi się. Ma 10 lat i na siedzisku na szwie mam wielkie przetarcie, do tego niedawno przetarła mi się też poduszka kolanowa. A o siodło dbam. Poza tym moje było produkowane jeszcze jako Appaloosa, czyli teoretycznie z jakością było wtedy lepiej niż dziś.Tak że na Twoim miejscu zastanowiłabym się jednak nad czymś lepszym jakościowo niż Prestige.

A co powiecie o jakości Euroridingów (chodzi mi o te skokowe - model Achat konkretnie). Lepsze (wytrzymalsze) są waszym zdaniem od Prestige?

[/quote]
Zarówno Prestige jak i Euroriding mają siodła z różnych półek. Achata oceniłabym jako średnią półkę. Skóra wierzchnia jest dobra, nieco gorsza jest pod spodem, ale nic takiego, co miałoby się szybko rozlecieć. Achat jak na moje oko to półka 'starów' Prestige, tylko z nieco lepszych wierzchem.
Silverka miałam na próbę. Bardzo fajne. Nie jest takie typowo wszechstronne. Jak dla mnie klocki ma idealne, siedzisko też nie jest za płytkie. Duży plus.
Achata też miałam. Szczerze powiedziawszy nie zachwycił mnie. nie było mi w nim jakoś mega wygodnie...
Ostatecznie wzięłam Versailles i jestem zakochana  💘 inna sprawa że okazało się że mój koń raczej chodzić nie będzie  🙄 ale zdążyłam w nim przejeździć kilka jazd. Jest typowo "close contact" czasami trudno jest mi w nim usiąść tak jak powinnam, ale bardzo mi przypadło do gustu  🏇
Tyle moim laickim okiem 🙂
http://sklep.horses.pl/product-pol-2679-Thorowgood-siodlo-wszechstronne-T4-3D-Cob-GP.html

ma ktos to siodło?jak oceniacie?prosze o jak najwiecej opinii z gory dziekuje;]
Co sądzicie o siodełku Prestige Silver Star?
Ktoś ma/miał? Jakie wrazenia?

Ja mam od kilku miesięcy i jak dla mnie rewelacja, tylko że przesiadłam się z różnych wynalazków typu Pffif, więc percepcja może być zaburzona 😉 Koniowi też pasuje. Gdy zakładałam jeszcze na próbę, miałam wrażenie, że idzie o wiele chętniej do przodu i szybciej się rozluźnia.
Znajoma, od której kupiłam siodło, po krótkiej przygodzie z Santa Cruse też wraca do Siver Stara 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się