Dziewczyny, to wynika po pierwsze z tego, że tybinki są za krótkie i uda wystają z nich niemiłosiernie i wsyztsko wygląda jak kibel... mimo, że to wcale nie jest "nasz" dosiad, tylko wymusza go siodło.
Dla mnie taki dosiad też jest niedopuszczalny i dlatego zmieniłam siodło. Po prostu. 0 sentymentów. Co prawda pomogło mi w tej decyzji skandaliczne zachowanie serwisantów z equishopu i ihaha, al to już inna sprawa.
Bo prawda jest taka, że Prestige postanowiło wcisnąć każdemu i za jak największe pieniądze siodła. Nie ważne czy pasują do koni, czy pasują do jeźdźców. Wcisnąć, a potem to już niech oni się martwią. A najczęściej jest tak, że nikt jak już upragnione siodełko dostanie, nie chce się z nim rozstać i nie odda go do kolejnych poprawek we Włoszech, bo po prostu już chce jeździć na tym swoim wymarzonym.
Tylko potem się okazuje, że niestety ani siodło nie pasuje do konia, ani do jeźdźca i po 3 miesiącach jest już niezdatne do jazdy.
Wstawiam te zdjęcia, żeby pokazać jak noga Mredith wygląda w jej własnym siodle, robionym z pewnością a wymiar i które w każdym calu do niej pasuje:

A najlepsze to:

Więc jeśli noga Meredith tak leży w siodle Prestige. A moja tak:

To znaczy że tybinka jest za mała a siodło niedopasowane do długości ud jeźdźca. I według mnie
xxagaxx, masz dokładnie ten sam objaw.
Ja już mówiłam w dopasowywaniu siodeł, że dopiero teraz odczułam różnicę między siodłem robionym w trójkąt a takim w beczkę. Prestige są dla mnie taką półbeczką i wymuszają u mnie odwodzenie kolan na zewnątrz. Passier był pełną beczką. A na Equipie po prostu marzenie. Czułam się jak ludzik Lego włożony w Lego konia (wiecie o co chodzi?)
I nie chcę przez to powiedzieć, że Prestige jest do dupy, a Equipe zajebisty. Chcę powiedzieć, że dla mnie Prestige stworzone nie są. Może nie są stworzone dla kobiet o innym układzie miednicy. Może gdyby ktoś się bardziej przykładał do dopasowywania, byłoby inaczej z Prestige. Nie wiem. Nadal uważam, że siodła Prestige są świetniej jakości, jednak to niestety nie wszystko.
Z moich obserwacji wynka też, że Prestige są takie bardziej nadmuchane, o wiele dalej od konia, ale poznałam tylko 3 modele, więc nie wiem jak jest z ich CC. Teraz wybrałam CC Equipa - Expression i jestem pełna nadziei i obaw. Jednak serwis na nieporównywalnym poziomie i chociażby dlatego warto zmienić Prestige na cokolwiek innego.
Pozdrawiam :kwiatek:
PS, xxagaxx, jednak pociesza fakt, że nie tylko ja tak mam, bo dołowałam się tym dosiadem niemiłosiernie.