Hipp, ban jest w zasadzie nieodwołalny. No chyba, że był efektem pomyłki (np. nałożony za posiadanie dwóch kont, kiedy okazuje się, że zarejestrował się np. sąsiad o takim samym IP). Edit. Sorki, był jeszcze ban nałożony na z góry określony czas za notoryczne łamanie tego samego ponktu regulaminu (po wcześniejszych ostrzeżeniach, moderowaniu wypowiedzi i uciszaniu).
No i jest jeszcze ban na życzenie, o który można prosić moda i ten życzliwie może (albo i nie) go nam tymczasowo nałożyć 😉 Ale to już bardzo specyficzny przypadek
Są różne opcje. Może być pełny ban lub częściowy. Pełny uniemożliwia wysyłanie wiadomości, logowanie się i rejestrowanie na forum. W częściowym możemy zaznaczyć jedną, dwie lub trzy spośród wymienionych wyżej opcji. Poza tym banować można IP, nazwę hosta, adres e-mail i nazwę użytkownika - osobno lub wszystko razem.
😉 swoja drogą takie banownie nie zawsze jest skuteczne. Np gdybym ja dostała bana , zablokowli by mi wejscie na forum to sorki ale w parcy mam x komputerwó podłaczonych do róznych sieci, oprocz tego w domu korzystam z orange (mam bezprzewodowy ruter) a mam rowniez wbudowany modem w laptopie. Nie dosc tego mam "gwizdek" z plusa (slużbowy). Jak w takiej sytuacji mozecie skutecznie nałożyc bana i jednoczesnie upilnowac aby taka osoba jak ja nie zarejestrowała sie ponownie pod innym nickiem z innej np słuzbowej poczt mailowej?
Jeśli zalogujesz się z innego IP, kompa, itd, a do tego nikt Cię nie rozpozna jako zbanowanej userki to w zasadzie nic nie możemy zrobić. Jeśli ktoś powraca jak bumerang, a do tego ma zmienne IP to pozostaje banowanie adresu e-mail i nazwy użytkownika. Taka zabawa - kto pierwszy się zmęczy. Powinno się też usuwać wszelkie ślady bytności po takim trollu.
nie powinno sie ich usuwac, bo czesto pomagaja w odkryciu nowego wcielenia. i wlasnie dlatego ja tego nie robie. i sam wiesz, ze nakladam tych banow sporo. wlasnie min dlatego, ze mam "slady". Faza, ja mam na to swoje sposoby, ale sie nimi nie bede chwalila, bo troll nie spi 😉
🤣 wcale sie nie zdziwie jak moj kolega małzonek zwroci sie do Was z prosba o bana dla mnie. Bo ciągle mi gada ,że jak nie w pracy to jestem w stajni a jak nie w stajni to cyztam forum. He, he cos w tym jest. Pozdr
eeej! grzecznym użytkownikiem jestem! chociaż chłopak by się ucieszył :P
jak tutaj, to proszę do 5 września - jak będę siedzieć na volcie i chodzić do pracy, to się nie wyrobię z nauką 🙂 jakby się dało to i takiego po IP i takiego na użytkownika 🙂
Chciałam tylko wyrazić swoją autentyczną radość z powodu jakości moderacji Wawrka. Dostałam ostrzeżenie za post pod postem- zapewne słusznie, bo pomiędzy postami nie upłynęły dwa tygodnie (chociaż tego nie sprawdzę, że Wawrek je scalił). Nie mam żalu- regulamin obowiązuje wszystkich. Szkoda tylko, że nieregulaminowy post jest z 9. września, a ostrzeżenie dostałam dzisiaj o ósmej rano, dziwnym zbiegiem okoliczności niedługo po tym, gdy pokazałam rzeczonemu Wawrkowi, że bawi się w prawnika zupełnie bez sensu i stosuje podwójne standardy w stosunku do wątku o fryzach. We wspomnianym wątku puszył się, że R-V to nie sąd i nazywanie kogoś oszustem jest niedopuszczalne, a jednocześnie nie ma problemu z wielkim wątkiem o nieuczciwych użytkownikach, gdzie jest przecież cała lista oszustów i różne epitety typu złodziej/oszust/cokolwiek padają bardzo często. Wynika z tego, że po moim poście Wawrek radośnie przejrzał listę moich ostatnich wiadomości w poszukiwaniu jakiegoś powodu, by wlepić mi cokolwiek. Cieszę się, że dałam mu powód do radości 😉 Nie wiem czy osoba, o której mowa w wątku o fryzach jest jego dobrą znajomą (mam nadzieje, że nie bo to byłoby żałosne). Naprawdę aż chce się pisać na forum z tak fachowym moderatorem :kwiatek: Życzę Wawrkowi takiego zaangażowania w codziennej moderacji, bo jakoś do tej pory go nie było widać.
Chciałam tylko wyrazić swoją autentyczną radość z powodu jakości moderacji Wawrka. Dostałam ostrzeżenie za post pod postem- zapewne słusznie, bo pomiędzy postami nie upłynęły dwa tygodnie (chociaż tego nie sprawdzę, że Wawrek je scalił).
Przecież wiele osób "podnosi temat" już po 24h, bez konsekwencji. Więc te 2 tygodnie są przegięciem, a nie słusznym postanowieniem moderatora.
nine, nie wiem skąd mi się to wzięło (tzn. te dwa tygodnie). Pomiędzy postami na 100% upłynęły przynajmniej 24 godziny. W takim razie jeszcze bardziej gratuluję bezstronności i profesjonalizmu.
No po dniu przerwy, kiedy ktoś chce zrobić "up" czy coś w tym stylu. Ja się pośpieszyłem ze zgłoszeniem, ale przeprosiłem i ostrzega zdjąłem. I nic personalnego w tym nie było Averis i nigdy nie ma kiedy ostrzegam userów na tym forum, a zdarza się, że robię to komuś kogo lubię z wzajemnością 😉 A Ciebie raz jeszcze i publicznie przepraszam :kwiatek:
No po dniu przerwy, kiedy ktoś chce zrobić "up" czy coś w tym stylu. Ja się pośpieszyłem ze zgłoszeniem, ale przeprosiłem i ostrzega zdjąłem. I nic personalnego w tym nie było Averis i nigdy nie ma kiedy ostrzegam userów na tym forum, a zdarza się, że robię to komuś kogo lubię z wzajemnością 😉 A Ciebie raz jeszcze i publicznie przepraszam :kwiatek:
Łał. Pierwszy raz w historii Wawrek przeprasza za błąd i znosi nalożoną karę 😲 😲 👍