Forum towarzyskie »

Kosmetyka/ KOSMETOLOGIA

Zastanawiam sie czy na forum mamy jakies kosmetyczki? moze nawet kosmetologów??
Na pewno znajdzie sie kilku studentów tego kierunku

Powiedzcie mi jestescie zadowoleni z tego co robicie? jak to sie stalo ze zdecydowaliscie sie na taki kierunek?
Pracuje w redakcji ktora wydaje czasopismo POSTEPY KOSMETOLOGI i dochodze do wniosku ze coraz bardziej zaczyna mnie to interesować, zastanawiam sie nad studiami albo chociaz studium w tym kierunku 😡
Ja skonczylam w tym roku kosmetologie o specjalizacji podologia w Poznaniu.
Dla mnie to bardzo trafiony kierunek.
u mnie w szkole jest kierunek kosmetologia i cieszy się duzym obożeniem, a praca to chyba taka spokojna, nie stresująca bardzo, takie mam przynajmniej wrażenie, słuszne?

studentów nie widziałam, ale studentki? hmm połowa normalna a połowa to taki 'plastic' jednak z takimi osobami nie spotkaam sie w salonach
moja kumpela studiuje kosmetologię. Na roku miała na początku 150 dziewczyn. W tej chwili zostało niecałe 50. Reszta to typowe tipsiary po solarce, które nie mogły zrozumieć po co im biochemia do robienia paznokci...
A jak z pracą po kosmetologii? Jest szansa na jakieś przyzwoite zarobki , czy raczej lipa?
shakeyourbody, jak masz kasę i otworzysz wypasiony gabinet lub spa to jest praca i dobre zarobki. Bo raczej jako pani pracująca w takim gabinecie to średnio...
Moja kuzynka kończyła licencjat z kosmetologii, teraz robi też dietetykę i magisterkę z jakiejś biochemii. Z pracą bez fajerwerków, chociaż dziewczyna naprawdę ma głowę na karku i do "tipsiar" nie należy. Teraz pojechała do jakiegoś nadmorskiego spa na praktyki, chyba w tym kierunku będzie musiała dalej pójść.
Chyba zapisze sie od przyszłego roku na jakies studium tylko pytanie jakie sa godne polecenia a jakich nalezy unikac👀
dziewczyny?
Zairka, można iść, ale po co? Dla samej siebie, czy chcesz coś po takim studium robić w kierunku kosmetologii? Bo jeśli dla zabawy, to gdziekolwiek, jeśli chcesz potem pracować i dobrze zarobić, to nigdzie.
Moja kumpela poszła na studium we Wrocławiu i pochodziła 3-4 miesiące i zrezygnowała. Kiepskie zaplecze i praktyki na niskim poziomie (np w klasie nakładanie maski na biust) lub ich brak. Jeden chłopak na roku 😉 Do tego przedsiębiorstwo i coś jeszcze wyciągnięte z ekonomicznej szkoły.

Na pl Solidarności moja znajoma robiła licencjat, ale tam to było wszystko makijaże, robienie kremów itp.
Chyba dla samej siebie🙂
bo uwielbiam swoja pracei przez nia wlasnie zafascynowala mnie kosmetyka 😉
a cóż to za praca, która zacheciła Cie do kosmetologii jeśli mozna wiedzieć😉
Szczery zawsze można przeczytać pierwszy post autorki wątku ale po co  😵
Pracuje w redakcji ktora wydaje czasopismo POSTEPY KOSMETOLOGI i dochodze do wniosku ze coraz bardziej zaczyna mnie to interesować, zastanawiam sie nad studiami albo chociaz studium w tym kierunku 😡
Ja jestem teraz na 3 roku Kosmetologii 😉
Wiele osób niestety kojarzy "mój zawód" z paznokciami i solarium, niestety zapominając, że nie mam z tym nic wspólnego 😀
Fakt umiem robic manicur i pedicur 😉
Ale głównie polega to na pomocy pacjentom w problemach cery i w jakiś defektach kosmetycznych.
Jest ogrom nauki, nie ma lekko. Jest anatomia całego człowieka, biofizyka, biochemia, mikrobilogia, farmakologia i dużo innych.
Kosmetyczka? - studium!
Kosmetologia? - studia.
To jest odpowiedzialny zawód i też wkurzają mnie laski, które tipsy mają w głowie i nie chcą się uczyć. Potem aż się odechciewa do gabinetów iść na myśl, że ktoś taki będzie z dyplomem pracował.
Sama idąc na te studia nie wiedziałam w co się pakuje. Ale w czasie trwania studiów odkryłam tą 2 stronę medalu i zakochałam się  w zawodzie od nowa 😀
Wizja, zadowolona jesteś po podologii? Ja poszłam na kosmetologie ogólną 🙂
I jestem mega zadowolona. Myślałam o podologii jako podypomówce.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się