Forum konie »

Aukcja Źrebaków Rasy Haflinger kto się wybiera?

przepraszam bardzo. uzunelam cytat bo i tak pozniej pod moim postem bylo to samo cytowane.  😡  :kwiatek:
wątek zamknięty
wazne, ze sie rozjezdzac przestalo 😉
wątek zamknięty
Ooo...strona już nie jest rozjechana.  😅 Mogę coś napisać.  😅
To chciałam powiedzieć hafi, że różni się wątek o arabach i Janowie od jej wątku o haflingerach i Wiedniu ( czy czym tam innym) tym, że:
-araby są w Polsce dużo bardziej popularne
-aukcja w Janowie odbywa się w Polsce, w związku z tym więcej osób może sobie pozwolić by na nią pojechać
To skutkuje tym, że aukcja w Wiedniu ( czy gdzie to tam ma być) interesuje o wiele mniej osób niż ta w Janowie.

Czy mam założyć wątek o:
- aukcji mairwari w Indiach?
- aukcji andaluzów w Hiszpanii?
- wyprzedaży achałtekinów w Rosji?

Czy też lepiej pisać o tym w odpowiednich wątkach, tyczących odpowiednich ras ? A więc w wątkach skierowanych do osób INTERESUJĄCYCH się daną rasą?
Zresztą....po co ja to wszystko piszę?  🤔wirek:
Ano tak....spoko...nudzi mi się, bo kibluję w pracy. To mogę pisać dalej.  😉
wątek zamknięty
-araby są w Polsce dużo bardziej popularne
-aukcja w Janowie odbywa się w Polsce, w związku z tym więcej osób może sobie pozwolić by na nią pojechać
To skutkuje tym, że aukcja w Wiedniu ( czy gdzie to tam ma być) interesuje o wiele mniej osób niż ta w Janowie.

No i przeciez na jakies haflingery nie przyjezdza Charlie Watts (Rolling Stones) z zona  ❗  Patrick Swayze tez mial araby z Janowa  ❗
wątek zamknięty
Dokładnie.  😉
Do tego jeszcze w Janowie mówią po polsku i można sobie kupić loda lub gofra, jeść go i patrzeć jak arabki biegają.
Nie chciałoby mi się jechać do Wiednia na loda żeby obejrzeć haflingery. Nawet gdyby zamiast haflingerów sprzedawano tam fryzy, czy welsh pony, czy jakąkolwiek inną rasę.
A gdybym chciała kupić haflingera, to byłabym od dawna w temacie i nie potrzebowałabym takich ogłoszeń, żeby wiedzieć co, gdzie i kiedy.
wątek zamknięty
To ja założę wątek o aukcji kłusaków. 🤣
wątek zamknięty
na aukcje przyjeżdzała często królowa Elżbieta II , jak tylko zdrowie dopisze to pewnie przyjedzie kupić Haflingera do Austrii bo ma już wlasne stado Haflingerów
wątek zamknięty
przed palacem biegaja? i robia kupy na trawnik zapewne  😁
wątek zamknięty
Ciekawe ile tu będzie stron jak tak dalej pójdzie.
wątek zamknięty
galopada ty chyba uwielbiasz słowo kupy 🙄
xxflygirlxx  pewnie dużo jak tak dalej będą kpić
wątek zamknięty
galopada przecież one nie robią kup. 😎
wątek zamknięty
tak. wlasnie bylam w stajni i kilka posprzatalam  💃 ano zapomnialam, ze elitarne konie ( a ni kuce?) krolewskie nie robia KUP  😅
wątek zamknięty
galopada_, I te kupy turyści na pamiątkę zbierają. Szczególnie ci końscy turyści. Nie ma to jak wiadro kupy na pamiątkę z królewskiego stada haflingerów 😁
wątek zamknięty
no cholera jasna. to ja wymienie te moje dwie konskie szkapy na haflingery i nie bede musiala sprzatac codziennie!  😜 😜 😜
wątek zamknięty
Czad! Też sobie kupię hafa.
wątek zamknięty
Hafi- a jak tu nie kpić, skoro nakłamałaś że masz 38 lat, że kilkanaście lat zarabiałaś na konia, że nienawidzimy/nie lubimy haflingerów i że zazdrościmy Ci/innym, że je mają.
No jak tu nie kpić?
Sama powiedz.  🙂
wątek zamknięty
jak sie dowiedzielismy ja mam duzo konskiej kupy- moge sie z wami podzielic.
wątek zamknięty
galopada dziecko ile ty masz lat , skoro tyle radości masz ze sprzątania kup  🙄  🚫 i prosze nie przeklinaj
tunrida nie nakłamałam to jakiś obłęd na tym forum
wątek zamknięty
to jakiś obłęd na tym forum

eeeee....ja myślę, że jest to po prostu forum dla ludzi choć trochę myślących  🙂 nic więcej
wątek zamknięty
tunrida, jest specjalistka od obledu!
wątek zamknięty
Katija eee... ja mam wiecej kup bo moj WielkoKon robi takie wielkie! a twoj zaglodzony z matowa sierscia to chyba takie male kucykowe nie?

hafi oj z tego co piszesz wnioskuje ze wiecej niz ty  😁 a jakbym miala problem z kupami to moje konie mialyby problem bo to ja im sprzatam. takze utonelyby w KUPACH  💃 💃
wątek zamknięty
a ja mysle ,że to forum jest dla ludzi którzy nie mają konkretnego zajęcia i pozniej nawet ich konie są brudne bo zbyt wiele czasu pochłania forum
wątek zamknięty
galopada dziecko ile ty masz lat , skoro tyle radości masz ze sprzątania kup

Czy tylko ja mam wrażenie, że mamy do czynienia z osobą niespełna rozumną? 🤔
Kto by wziął te słowa galopady tak na poważnie? 😵
wątek zamknięty
xxflygirlxx ty chyba nie rozumiesz ironi wypraszam sobie ,, niespełna rozumu''  🤬
wątek zamknięty
A ty rozumiesz?
wątek zamknięty
xxflygirlxx w przeciwieństwie do ciebie  rozumiem  😉
wątek zamknięty
Tak? Gdyby tak było to nie byłoby tej całej 9-stronowej dyskusji.
wątek zamknięty
a kto zaczął o tych pontonach i od tego posmiewiska z koni rasy Haflinger ....... 😀iabeł:
wątek zamknięty
to bylo CZOLNO!!!
wątek zamknięty
A po coś się upierała, że haflingery są DYSKRYMINOWANE?  😵
Są po prostu MAŁO POPULARNE. I takie zostaną.

Bo są.... małe.  😀iabeł:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.