[font=Verdana][size=7pt]Co roku w Austrii jest organizowana Aukcja Źrebaków rasy Haflinger jest to taka impreza jak np. Polish Prestige w Janowie Podlaskim. Szczegóły aukcji :[/font]
Haflingery to takie same konie jak inne , a wiec nie powinno się dyskryminować innych ras na forum bo przecież do tego służy forum aby rozmawiać na różne tematy ....... 😉 Haflingery to Haflingery 😀
A mnie zdanie obok plakatów: Kliknij w obrazek ponieważ będzie czytelny Strzygo, bo wydały je na świat elitarne klacze rasy haflinger. 😉 Swoją drogą to kpiąc nie zahodujecie haflingera, nie lepiej więc myśleć nad tym, jak się do owej Austrii dostać?
W sumie mogą być. Ja wezmę tamburynek i będę nadawał rytm. Coś czuję, że niestraszne nam będą żadne katarakty czy spadowody! 🙂 Pytanie tylko, jak wmontujemy w czółno upolowanego, tfu, wylicytowanego haflingera?
A ja mam wiosła ! Ostały się z dmuchanego pontonu, którego już nie ma. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę jedno dać, bo oczywiście też się zabieram 😁
W sumie mogą być. Ja wezmę tamburynek i będę nadawał rytm. Coś czuję, że niestraszne nam będą żadne katarakty czy spadowody! 🙂 Pytanie tylko, jak wmontujemy w czółno upolowanego, tfu, wylicytowanego haflingera?
Ja mogę robić za Bukę, żebyście szybciej płynęli. Ale tylko za udział w Źrebaku. I prowiancie.
A nie dawniej , jak wczoraj grzmiałaś na karmiących trolla. Zmiana nastroju? 😉 Strzyga: Każdy voltopir ma ochotę raz na jakiś czas na szczypiorka. Ok, można sie chwilę pobawić, ale lecenie na każdy taki wątek i zabawa w najlepsze "ośmieszająca" założycieli, przestaje ich ośmieszać, a zaczyna ośmieszać osoby tak czynnie biorące udział. Także pod rozwagę i zastanowienie daję rzucanie się na każdy głupi wątek... 😂
Żal patrzeć na wsze dziecinne i zazdrosne posty, w Czechach nie brakuje autostrad na Wiedeń , a z Wiednia jest autostrada na Salzburg, a poźniej kierując się na Monachium (niemcy) trzeba zjechać na Ebbs to jest tak w skrócie droga jeśli ktoś jest dorosły to ma mapy,gps. Haflingery to piękne konie i na aukcje przyjadą m.in Holendrzy,Niemcy,Austriacy,Beldzy,Francuzi,Słowacy,Czesi,Szwajcarzy, Amerykanie,Hispzanie,Włosi,Węgrzy, kilkanaście osób zapowiedziało wizytę z Australii,a co ciekawe nawet Arabowie 🙂 więc warto aby Polacy wiedzieli o takiej imprezie 😉
ale przy takiej promocji (plakat z bledami ortograficznymi, interpunkcyjnymi, skladniowymi oraz z koszmarna grafika) nikt nie bierze na powaznie Twojej reklamy
Tania, zgłosiłam swoje zastrzeżenia, ale okazało, że się wszyscy mają je głęboko, więc jednak forum to musi przypominać burdel, żeby działało, więc robię burdel. Żeby działało.
Hafi-jeśli można spytać: jesteś osobą pełnoletnią ? Prowadzisz tę promocję ochotniczo i samotrzeć czy z czyjegoś upoważnienia? Mnie się podobają te konie - ale Twój sposób opisywania ich-nie. Pytanie o pełnoletniość -wynika z Twoich słów o tym,jakiej klasy,poziomu, ceny-jest twój koń - jestem ciekawa- zarobiłaś na niego?
Strzyga- trzymaj poziom i pion -dzielnie i wytrwale. :kwiatek:
bo kazdy kto tu pisze porostu będzie się czepiał bez końca -powód zazdrość niektórych osób,że zagranicą robi się aukcje róznych ras koni , kogo będzie interesowała ta aukcja to pojedzie ,a kogo nie to będzie tutaj pisać brednie 😉 🙄 . Tania owszem jestem pełnoletnia , na konia musiałam pracować kilkanaście lat skoro pytanie ile kosztowal mnie mój Haflinger to grubo ponad 20000 zł kupiona na Aukcji za granicą
ale aukcja arabow w Janowie nie moze zostac porownana z aukcja haflingerow w Austrii... bo araby to nasza narodowa duma, jedna z nielicznych hodowli ktora znana jest na calym swiecie. a haflingery to haflingery. czesc ma, czesc lubi i tyle. zachwytow az tylu nie wzbudzaja co araby stad i male zainteresowanie.
w razie czego mozna sie do wyprawy podlaczyc? obiecuje ze bede dzielnie wioslowac 😉
katkaAukcja Haflingerów w Ebbs to austriacka duma i zdecydowanie ta aukcja w Austrii może być porównana z Aukcją w Janowie Podlaskim ,wiem ,że ty będziesz zawsze anty koniom rasy Haflinger i tyle......Konie arabskie też nie każdy ma i nie każdy je lubi bo np. ktoś woli pojechać na Aukcje Holsztynów czy Haflingerów i kupić sobie takiego konia .... Każda rasa ma coś w sobie i Haflingery w Polsce nie są tak może dobrze znane jak Araby .
Konie rasy Haflinger zachwycały i zachwycają w krajach zachodnich UE