ależ miałam dziś trening 😂 gleba na sam początek (nie ma to jak "straszny" kąt, który widziało się 943548 razy wcześniej, zwrot i rura w drugą stronę 😉 Sam koń stanął i był zdziwiony że zglebiłam :lol🙂 i generalnie pierwsze beznadziejne skoki, nie mogłam się ogarnąć, a potem super 😉 Wreszcie czułam się dobrze w moim siodle i już wyczuwam jak to się w nim skacze i trzyma środek ciężkości choć początki były straaaaszne!
Jak nie spadłam z mojego konia nigdy (prawie 2 lata go mam), to przez ostatnie 2 miesiące zglebiłam 3 razy 😂
nopebow rety, nie strasz tymi początkami. 😁 Do siodła, które dostałam do użytkowania nie mogę się przyzwyczaić. Jest okropne! Wielkie, twarde, klocki jak głazy... Masakra, trzeba oszczędzać na swoje.
nopebow ja myślę, że jutro zaliczę epicką glebę w jakieś błoto, bo zamierzam coś skoczyć na wiecznie niewylatanym wariacie, już dzisiaj mogłam poczuć przedsmak jutrzejszego pokonując kilkakrotnie kopertkę 30cm 😁
mils, fin, no przepraszam bardzo za swoją głupotę. 🙄
Przeglądam, przeglądam i mówie: dobra, nie. Idę na fejsa. Wracam za pięc minut i tak w kółko 😀 Tak ogólnie to zazdroszczę treningu, bo u mnie się rozpadało zaraz po tym jak wyczesałam konisko i zbierałam się do zakładania bryczesów... :/
mils ja na początku albo wyprzedzałam, albo zostawałam poza ruchem 🙄 teraz już jest ok. Choć jak jeszcze miałam futerałowego Huberta i przesiadłam się w jakąś skokówkę JC (ze względu na dopasowanie do konia) to nie miałam problemów. Dopiero jak zaczęłam skakać w moim nowym GP to... no cóż 😁 Lychee moja gleba również była epicka 😂 część ludzi obecnych na hali nawet tego nie widziała bo od razu wsiadłam. 😂 Jak dziś zaczęliśmy skakać to czułam się jak na tykającej bombie. Bo my znowu mieliśmy przerwę skokową na może niecałe 3 tygodnie i koń głodny drągów i fruuuwał. Potem jak trochę się 'rozskakał' było fajnie bo mnie tak nie targał, więc nie martw się na zapas. Może będzie tak samo jak u mnie 😁
Again, ale o co chodzi? Za co Ty nas przepraszasz? Napisałam tylko, że to, że nie chce Ci się wtrącać nie świadczy o Twojej głupocie i nie miałam nic złego na myśli.
mils, też mam Daw-Maga GP i kocham go miłością wielką 😍 Chociaż do tej pory nie przyzwyczaiłam się do małych poduszek, bo przesiadłam się z Prestige Silver Star...
mils no mam. 😀 i też go lubię bardzo. Choć na początku czułam się taaak blisko konia i jakoś miałam uczucia zakleszczania? Ale teraz się przyzwyczaiłam i jest super 🙂
fin o, coraz bardziej mi się podoba. Jesteś chyba pierwszą osobą, która przesiadła się na Daw-Maga z Prestige jaką znam. 😁 I jak wrażenia po tej zmianie? Przymierzam się na Daw-Maga, ale model juniorski Vicky. Zastanawia mnie tylko jak to siodło sprawuje się w skoku i pracy na płaskim. 👀 Jak wasze GP dają radę? Jak tylko będzie kasa, to będę chciała wziąć na próbę i jak będzie pasowało to będę brała. nopebow no właśnie, jak czytałam w wątku o skokówkach to zdarzały się wypowiedzi, że w GP daleko jest od konia,bardzo słabo się go czuje itp. Sama nie wiem, muszę popróbować co mi do tyłka pasuje.
mils myślę, że to zależy od preferencji. Jak wsiadłam z GP w CC Prestige'a to faktycznie, w daw magu daleko od konia mi jest (porównując) ale GP futerałem nie jest więc kontakt na pewno z koniem mam. 🙂 Myślę że mi to wystarcza, żadnym championem nie jestem, jakoś specjalnie dużo też nie skaczę. Na zwykłą jazdę po płaskim bez jakiś tam wielkich wymagań i podskoczki jest fajnie.
Uwielbiam w nim jeździć na płasko, jest to najlepsze siodło, jakie do tej pory miałam! 😜 A skaczę na razie mało i nisko, nie przekraczam metra, więc ciężko mi się wypowiedzieć.
Aaaa, jakoś uszłam z życiem, nawet 120 dygnęłam na wariacie, jeszcze przed skokiem mi wmówili perfidnie, że to jakaś metróweczka może maksymalnie. 😂 Jeszcze jutro na drugiego świra wsiądę więc gleba na 100% musi być 😁
Ej, dziewczyny, co mogę sobie obejrzeć w necie? Mam ochotę na jakiś film w typie Zmierzchu - chodzi mi, że taki lekki, żaden dramat czy coś. Kompletnie nie mam pomysłu.