Jutro idę na próbną maturę z polskiego... wolę nie robić sobie zaległości, bo mnie Szeryf zamorduje 🙄 Niech ktoś zorientowany mnie oświeci, ostatni dzień do szkoły idziemy w środę czy w czwartek?
Tak tam , no niestety żaden prywatny koń tam jeszcze nie stoi tylko konie właścicieli a ogłoszenie wstawiałam ja bo mnie o to poprosili powiem ci że jak pierwszy raz tam poszłam to od razu się zakochałam jest po prostu przepięknie na wiosnę chce tam Gniadego postawić
A gdzie widziałaś szetlanda ? bo ostatnio go ukradłam i przeprowadziłam na inną stajnie żeby mój chłopak miał towarzystwo 🤣 Wiesz może gdzie jest ul Nowe Pole ?
rumka, szczerze to nie wiem ;D. Orientuję się tylko w trasie Biedronka-rynek-szpital-Tesco i jeszcze w stronę piekarni i sklepu z paszami dla zwierząt ;P. Hmm.. Szetlanda widziałam chyba gdzieś w okolicy lasu, ale to jeszcze w wakacje chyba było ;p. Nie pamiętam już.
Czyli pewnie koło stadionu jak się pasł , Nowe Pole jest jakieś 15 -20min drogi za szpitalem jak się jedzie na las , ogólnie to konia można już tam wstawiać tylko trzeba wstawić okna i drzwi bo jak nikogo tam nie ma to sąsiedzi potrafią zrobić swoje 😫
rumka, taki w okolicy piekarni, na tym rondzie, co skręca się do Biedronki w prawo, to do tego sklepu jedziesz w lewo, a potem w prawo 🙂. A Nutrena to chyba gdzieś koło fotografa jest, nie?
Siedziałam dziś 9 lekcji w szkole, moja była nauczycielka chemii zgodziła się mi wytłumaczyć chemie po jej kółku. Kocham tą kobietę, niech mi ją oddadzą 🙁
rumka, coś tam było dla koni, bo patrzyłam, ale nie patrzyłam dokładnie na skład itd., maja witaminek dużo różnych, bo akurat kupowaliśmy dla koni i dla krówek, mają lizawki w cenie hurtowej i trutkę na szczury w takich duużych wiaderkach za jakieś 50 - 60 zł chyba. ;D. Nawet fajny sklep i miła obsługa 😉.
I kurde nie mogę doczekać się wolnego ... Muszę zrzucić siano ze strychu ... blee. Już czuje kurz i katar + zaczerwienione oczy 🙄
A tak ogólnie to ktoś z was pisze testy gimnazjalne ? Alabamka, też mam problem z chemią ... ale chemica jest taka nieprzyjemna, że aż odpycha samym swoim wyrazem twarzy ... rumka, ja mam nadzieję, ze dostanę od sio kubek termiczny - obiektyw 😜
Ja nie robię prezentów z najbardziej prozaicznego powodu jaki może być - nie mam kasy [jak co roku 😁] Po cichu liczę, że pod choinką znajdę lustrzankę.
Alabamka, też mam problem z chemią ... ale chemica jest taka nieprzyjemna, że aż odpycha samym swoim wyrazem twarzy ...
Ale własnie o to chodzi, że w poprzedniej klasie baaardzo lubiłam chemie, rozumiałam ją, kochałam panią itd. a w tym roku to porażka, zagrożenie mam/miałam bo nic nie rozumiałam (tzn... 3/4 klasy ma zagrożenia) poszłam, porozmawiałam z byłą nauczycielką, zgodziła sie mi pomóc (ta co mam teraz nie ma nawet konsultacji), wytłumaczyła mi i okazało się, że to banał 🙄 Ciekawe jak będzie z resztą klasy...