Alabamka, straż strażą, ale chodnik wzdłuż całych Łomianek, to jest powód do dumy! 😁 Mils, można by zrobić wspólnego sylwestra gdzieś w połowie drogi 😎
Ja też się piszę na voltowego sylwestra w połowie drogi, więc weźcie jeszcze Gniezno pod uwage, 😀 kurcze ale mi sie nie chce iść do szkoły.. alabamka jaki chodnik?😀 😎
Nopebow, połowę miałam na myśli między mną a Mils, bo w sumie niedaleko siebie mieszkamy, ale możemy o Ciebie zahaczyć 😎 Alabamka ma taki ładny, równy i nowy chodnik wzdłuż całych Łomianek 😁 podczas niektórych spacerów między domem a szkołą to jej zazdroszczę, bo muszę przejść przez jedne wielkie schody, w których niestety większości schodów nie ma, ostatnio schodząc prawie się zabiłam 😵 chodniki też dziurawe, wpadłam kiedyś w prawie metrową dziurę, zasłuchałam się piosenki 🤣
Chodnik? 😁 Maniu ty szłaś tylko główną drogą + drogą najdłuższą w mieście i drogą prowadzącą do domu kultury, i innych dupereli, więc chodniki muszą mieć 😁 Przypomniało mi się, że muszę flygirl skleić filmik z wyprawy po wiejskich Łomiankach w jej 18 urodziny 😀
wyszłam po 8 z domu i leciałam jak głupia do szkoły 😵 nowy rekord : 9 minut. Jak usiadłam w klasie to byłam cała mokra, bo przed wejściem do szkoły mam chyba z 90 schodów do przejścia ... Babka nawet się nie kapnęła, że się spóźniłam bo wyszła na chwilkę.
Szczęka mi opadła... mój ojciec, któremu zawsze pod koniec miesiąca muszę przypominać, żeby mi alimenty wysłał, puścił mi 2 dni temu przelew, już 2 w tym miesiącu 🤔 nie wiem o co chodzi, ale tu musi być jakiś haczyk... zapewne chce przyjechać przed świętami 🙄
Alabamko, przecież mówiłaś, że zrobili Wam chodnik wzdłuż głównej drogi 😡 poza tym, my idąc ostatnio drogą do teatru/kina/domu kultury musieliśmy lecieć dookoła, bo napotkaliśmy pięknie rozkopany chodnik w postaci żwiru, widocznie u nas nie muszą 😎
Taaaaak, małolatowy sylwester! Tylko gdzie? 👀 jak ktoś chętny to proponuję moją chatkę na wsi, wszelakie imprezy zawsze odbywają się tam, przynajmniej nie ma problemu sąsiadów marudzących, że za głośno 😁
Nopebow, ja ostatnio pobiłam rekord, doszłam w 11 minut i nawet nie biegłam 🤣 ale to w powrotną, do szkoły rekord-15, mam tyyyyle pod górę, że szok.
maiiaF ja tak samo 😀 do szkoły z górki i aż biec można, tylko pod szkołą, te schody... a z powrotem cały czas pod górkę i 15 minut zleci zawsze 🤣 Z jednej strony dobrze bo zawsze za późno wychodzę z domu i krócej idę do szkoły, ale z drugiej zawsze styrana przychodzę
Nopebow, z tym, że u mnie na odwrót, do szkoły zawsze muszę liczyć te 5-10 minut dłużej, a przez rozwalone schody, jak jest lód i śnieg to nawet 25 minut dłużej, więc w ogólnym rozrachunku zimą idąc szybko mogę się nie wyrobić nawet w 30 minut. Ostatnio zaspałam i na 8:55 wyszłam o 8:35. Do schodów (piechotą jakieś 5 minut) biegłam, dalej z ciężkim plecakiem nie dałam rady, no i wtedy pobiłam rekord, bo doszłam o 8:47, pamiętam do dziś 😁 nawet zdążyłam buty przebrać i mundurek założyć- w szatni, nie w biegu po schodach 🤣 ogólnie nie mam problemów ze spóźnianiem się, ale czasem bywa różnie 😂
maiiaF ja całe życie wszędzie się spóźniam. I do szkoły, i na autobus, i jak się z kimś spotykam. Tak się staram, ale nigdy nigdy nie wychodzi i zawsze wyjdę za późno, albo coś. A potem przychodzę gdziekolwiek strasznie styrana i zmęczona bo muszę biec, aby np na autobus zdążyć. flygirl tak. Moja mała mieścina, której swoją drogą nie lubię 🤣
Nopebow, Gniezno jest ładne przynajmniej, nie jak moja wiocha. Swoją drogą, mieliśmy mieć decathlona- nie będzie. mieliśmy mieć jakieś duże centrum handlowe- nie będzie. miał być nowy basen- nie będzie. Ja się pytam, co ci urzędnicy robią, że wszystko zawalają?! 👿
Ja mam przynajmniej lodowisko i halę sportową. A tutejsza stadnina pozostawia wiele do życzenia, no ale zawsze 😀 Tak ogólnie jutro piszę testy z matmy, fizy, chemii i BIOLOGI <3 I właśnie zaraz idę wkuwać genetykę ;> 3majcie kciuki, bo krucho z matmą. Modlę się, że chociaż z 3 punkty będą ... 🙄
hoho, lodowisko też mamy! 🤣 hali sportowych nawet kilka, no i słynne ostatnio centrum sportowo biznesowe, takie światowe mecze tam grają, uhuu 😎 tak, pisałam dzisiaj pracę klasową z chemii, takie głupoty wypisałam, że szok, ale ogólnie wyszło dobrze, a to dziwne, bo ja+chemia- nie zachodzi reakcja 😵
No Gniezno jest całkiem ładne, wiadomo ma swoje mroczne strony 😀 ja akurat go nie lubię. Za małe dla mnie, nie ma co robić, mały wybór szkół. Ja mieszkam w centrum, ale szczerze wolałabym na obrzeżach. A już w ogóle, to chciałabym na obrzeżu jakiegoś dużego miasta. 😂
Dzisiaj wróciłam ze szpitala i nadrabiam zaległości na wszystkich forach itp aż strach pomyśleć ile tego jest . Ale dzięki temu mam przedłużoną przerwe świąteczną o 2 tyg. 😅
rumka, o jeeej to trochę daleko masz. Szkoda, że w okolicy nie ma żadnej fajnej stajni, gdzie można pojeździć. Jakbym miała czas, to może u mnie coś by się zaczęło dziać, ale nie mam jak koni zajeździć ;p.
rumka, o jeeej to trochę daleko masz. Szkoda, że w okolicy nie ma żadnej fajnej stajni, gdzie można pojeździć. Jakbym miała czas, to może u mnie coś by się zaczęło dziać, ale nie mam jak koni zajeździć ;p.
W sumie to wczoraj skończyła mi się dzierżawa kobyły w Lipsku bo ta pojechała do nowego domu a jak wreszcie skończę 18lat to pełnoprawnie kupuje już tak jakbym mojego Gniadego 😜