Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Alabamka, ojć, nie da rady, bo jadę tam 26 grudnia ;P. Mój sylwester będzie trwał tydzień, a co! A gdzie ty mieszkasz 🙂?

Chyba powinnam odrobić polski ;/.
Łomianeczki, słynące ze wspaniałej Straży Pożarnej  😎
Alabamka, aaa. To do Lublina troszki daleko ;P.
Alabamka, straż strażą, ale chodnik wzdłuż całych Łomianek, to jest powód do dumy! 😁
Mils, można by zrobić wspólnego sylwestra gdzieś w połowie drogi 😎
Ja też się piszę na voltowego sylwestra w połowie drogi, więc weźcie jeszcze Gniezno pod uwage, 😀  kurcze ale mi sie nie chce iść do szkoły..
alabamka jaki chodnik?😀 😎
Nopebow, połowę miałam na myśli między mną a Mils, bo w sumie niedaleko siebie mieszkamy, ale możemy o Ciebie zahaczyć 😎
Alabamka ma taki ładny, równy i nowy chodnik wzdłuż całych Łomianek  😁 podczas niektórych spacerów między domem a szkołą to jej zazdroszczę, bo muszę przejść przez jedne wielkie schody, w których niestety większości schodów nie ma, ostatnio schodząc prawie się zabiłam 😵 chodniki też dziurawe, wpadłam kiedyś w prawie metrową dziurę, zasłuchałam się piosenki  🤣
Chodnik?  😁 Maniu ty szłaś tylko główną drogą + drogą najdłuższą w mieście i drogą prowadzącą do domu kultury, i innych dupereli, więc chodniki muszą mieć  😁
Przypomniało mi się, że muszę flygirl skleić filmik z  wyprawy po wiejskich Łomiankach w jej 18 urodziny  😀
Tak, róbmy małolatowego sylwestra. 😀
wyszłam po 8 z domu i leciałam jak głupia do szkoły  😵 nowy rekord : 9 minut. Jak usiadłam w klasie to byłam cała mokra, bo przed wejściem do szkoły mam chyba z 90 schodów do przejścia ... Babka nawet się nie kapnęła, że się spóźniłam bo wyszła na chwilkę.

wracam do referatu z historii  😵
Szczęka mi opadła...  mój ojciec, któremu zawsze pod koniec miesiąca muszę przypominać, żeby mi alimenty wysłał, puścił mi 2 dni temu przelew, już 2 w tym miesiącu  🤔 nie wiem o co chodzi, ale tu musi być jakiś haczyk... zapewne chce przyjechać przed świętami  🙄
udało mi się zrobić notatkę z bio. znaczy nic trudnego, ale odkładam to w nieskończoność. w ogóle wkurza mnie jedna osoba z klasy.
Alabamko, przecież mówiłaś, że zrobili Wam chodnik wzdłuż głównej drogi 😡 poza tym, my idąc ostatnio drogą do teatru/kina/domu kultury musieliśmy lecieć dookoła, bo napotkaliśmy pięknie rozkopany chodnik w postaci żwiru, widocznie u nas nie muszą 😎

Taaaaak, małolatowy sylwester! Tylko gdzie? 👀 jak ktoś chętny to proponuję moją chatkę na wsi, wszelakie imprezy zawsze odbywają się tam, przynajmniej nie ma problemu sąsiadów marudzących, że za głośno 😁

Nopebow, ja ostatnio pobiłam rekord, doszłam w 11 minut i nawet nie biegłam 🤣 ale to w powrotną, do szkoły rekord-15, mam tyyyyle pod górę, że szok.
maiiaF ja tak samo  😀 do szkoły z górki i aż biec można, tylko pod szkołą, te schody... a z powrotem cały czas pod górkę i 15 minut zleci zawsze  🤣 Z jednej strony dobrze bo zawsze za późno wychodzę z domu i krócej idę do szkoły, ale z drugiej zawsze styrana przychodzę
Nopebow, z tym, że u mnie na odwrót, do szkoły zawsze muszę liczyć te 5-10 minut dłużej, a przez rozwalone schody, jak jest lód i śnieg to nawet 25 minut dłużej, więc w ogólnym rozrachunku zimą idąc szybko mogę się nie wyrobić nawet w 30 minut. Ostatnio zaspałam i na 8:55 wyszłam o 8:35. Do schodów (piechotą jakieś 5 minut) biegłam, dalej z ciężkim plecakiem nie dałam rady, no i wtedy pobiłam rekord, bo doszłam o 8:47, pamiętam do dziś 😁 nawet zdążyłam buty przebrać i mundurek założyć- w szatni, nie w biegu po schodach 🤣 ogólnie nie mam problemów ze spóźnianiem się, ale czasem bywa różnie 😂
Alabamka oj, obijasz się, niedługo 2 miesiące miną  🤬
nopebow mieszkasz w Gnieznie? 👀
maiiaF ja całe życie wszędzie się spóźniam. I do szkoły, i na autobus, i jak się z kimś spotykam. Tak się staram, ale nigdy nigdy nie wychodzi i zawsze wyjdę za późno, albo coś. A potem przychodzę gdziekolwiek strasznie styrana i zmęczona bo muszę biec, aby np na autobus zdążyć.
flygirl tak. Moja mała mieścina, której swoją drogą nie lubię  🤣
Nopebow, Gniezno jest ładne przynajmniej, nie jak moja wiocha. Swoją drogą, mieliśmy mieć decathlona- nie będzie. mieliśmy mieć jakieś duże centrum handlowe- nie będzie. miał być nowy basen- nie będzie. Ja się pytam, co ci urzędnicy robią, że wszystko zawalają?!  👿
Ja mam przynajmniej lodowisko i halę sportową. A tutejsza stadnina pozostawia wiele do życzenia, no ale zawsze 😀
Tak ogólnie jutro piszę testy z matmy, fizy, chemii i BIOLOGI <3
I właśnie zaraz idę wkuwać genetykę ;>
3majcie kciuki, bo krucho z matmą. Modlę się, że chociaż z 3 punkty będą ...  🙄
hoho, lodowisko też mamy!  🤣 hali sportowych nawet kilka, no i słynne ostatnio centrum sportowo biznesowe, takie światowe mecze tam grają, uhuu 😎
tak, pisałam dzisiaj pracę klasową z chemii, takie głupoty wypisałam, że szok, ale ogólnie wyszło dobrze, a to dziwne, bo ja+chemia- nie zachodzi reakcja 😵
A ja siedze nad mapą Pl.  😵 Nie lubie jak ona pyta, trzeba automatycznie wszystko.
No Gniezno jest całkiem ładne, wiadomo ma swoje mroczne strony  😀 ja akurat go nie lubię. Za małe dla mnie, nie ma co robić, mały wybór szkół. Ja mieszkam w centrum, ale szczerze wolałabym na obrzeżach. A już w ogóle, to chciałabym na obrzeżu jakiegoś dużego miasta.  😂
nopebow właśnie, duże miasto! 😍 W Olsztynie nic nie ma, nic ciekawego, żeby jakoś fajnie spędzić weekend czy coś. Ale stajnie niektóre fajne są. 😎
Dzisiaj wróciłam ze szpitala i nadrabiam zaległości na wszystkich forach itp aż strach pomyśleć ile tego jest . Ale dzięki temu mam przedłużoną przerwe świąteczną o 2 tyg.  😅

Sisisa na sylwestra wbijaj do Lipska  😉
nopebow mieszkasz w Gnieźnie? ;D
rumka, ooo. Człowiek z moich okolic ;D. Gdzie jeździsz?
Nie idę jutro do szkoły. 🏇
flygirl, eeeej. Też tak chcę. Jakby nie chemia, to w ogóle w piątki do szkoły bym nie chodziła ;D.
rumka, ooo. Człowiek z moich okolic ;D. Gdzie jeździsz?

Teraz trochę w Ciepielowie i trochę za Radomiem  😉
rumka, o jeeej to trochę daleko masz. Szkoda, że w okolicy nie ma żadnej fajnej stajni, gdzie można pojeździć. Jakbym miała czas, to może u mnie coś by się zaczęło dziać, ale nie mam jak koni zajeździć ;p.
rumka, o jeeej to trochę daleko masz. Szkoda, że w okolicy nie ma żadnej fajnej stajni, gdzie można pojeździć. Jakbym miała czas, to może u mnie coś by się zaczęło dziać, ale nie mam jak koni zajeździć ;p.

W sumie to wczoraj skończyła mi się dzierżawa kobyły w Lipsku bo ta pojechała do nowego domu a jak wreszcie skończę 18lat to pełnoprawnie kupuje już tak jakbym mojego Gniadego  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się