Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Vana, jesteś chociaż ty ?
Mogę mini streszczenie? Bo boląca głowa uniemożliwia mi nadrobienie zaległości  🙁
Mils, miała pomysł żeby jeździć za darmo w takiej stadninie[chyba] i skakać przez przeszkody. Ale ta właścicielka tych koni się nie zgodziła czy coś takiego.
Mika no bo miałyśmy z koleżanką ten plan, żebyśmy w tej nowej stajni mogły trenować jeszcze, no ale się nie udało... 😕
Pomoże ktoś z fizyki???
Mam fizykę od dwóch miesięcy i już nic nie rozumiem  🙁   chodzi o tamte siły jak się oblicza równoważącą dodaje się wektory a potem je się rysuje po obu stronach , tak? 🤔 🤔 🤔
No, dokładnie.  😀
mils Kurcze, szkoda. A czego? Ten prywatny właściciel się nie zgodził?
ChingisChan wbijaj do mnie, fizyka to moje życie  😜 9808350 gg  😎
ChingisChanNiestety ja ci nie pomogę.
[quote author=Psycha ♥ link=topic=30353.msg772143#msg772143 date=1289853858]
No, dokładnie.  😀
[/quote]

[quote author=Psycha ♥ link=topic=30353.msg772157#msg772157 date=1289854085]
[/quote]

💃

No przepraaaszam no  😁
Vana brak gg 😡
To tu, albo PW 😉
[quote author=Psycha ♥ link=topic=30353.msg772143#msg772143 date=1289853858]
No, dokładnie.  😀

[quote author=Psycha ♥ link=topic=30353.msg772157#msg772157 date=1289854085]
[/quote]

No przepraaaszam no  😁
[/quote]
Nie rozumiem.
Psycha albo źle adresujesz posty, albo przeczysz sama sobie, jor czojs  😉
Mika dokładnie. Chociaż nie mam właścicielce tego za złe, bo podała sensowne powody. Mam jedynie ogromny żal do życia, że od samego początku, jeśli chodzi o konie, obrabia mi porządnie dupę i robi mi wszystko na przekór.
Sorry za wyrażenia, ale już po prostu nie mogę... 😵
No to tu ,czyli jak mam takie jakby koło i ma dwa wektory idące od siebie w przeciwne strony i mam skalę 1 N to jeden cm
i na jednym wektorze nam 3 N a na drugim 5 N to dodaję je do siebie i potem je rysuję po obu stronach tyle ile mi wyszło, tak?
ChingisChan wektor to wektor, nie wartość, więc znak - lub + warunkuje jego zwrot, znaczy się w którą stronę leci 😉
Jeżeli masz przeciwnie skierowane to tak, jakby jeden był -, a drugi +. Czyli skoro są przeciwne to masz np. 5N i -3N.
Więc wektorowo musisz je dodać:
5N + (-3N)
Więc skalarnie wyjdzie Ci różnica:
5N - 3N = 2N
A siłę 2N rysujesz po stronie tych 5N bo to większa wartość 😉
To tak jakby dwie osoby ciągnęły linę, jedna mocniej druga słabiej, no to poleci tam gdzie ciągnie mocniej, bo tylko tam będzie tak naprawdę działała siła  😉
Mam nadzieję, że pomogłam, pytaj jakby jakieś wątpliwości  :kwiatek:
Zapnij się wreszcie ktoś w moim wieku! Też czuję się młoooodo bardzo  😁

Naprodukowałyście ponad 3 strony, a nie było mnie nie więcej, jak 2 godz...  😵
Ja tak jeszcze skromnie wtrącę, że jeśli wy macie jakieś pomysły co do mojego problemu, to byłabym wdzięczna za podanie mi ich...
Czyli jak daję 2N do tego 5N to co się dzieje po drugiej stronie 🤔
mils odpocząć, zapomnieć, po prostu na miesiąc zupełnie to odłożyć, a potem spojrzeć na świeżo, nic na siłę... i tak teraz nie da rady nic wyczarować...

ChingisChan
Tam już nic nie dodajesz, z tego co zrozumiałam musisz wyliczyć siłę wypadkową, czyli tak jakby sumę tych wektorów.
Po prostu narysuj te 2N przy tych 5N i to jest wynik 😉
Vana tyle że to miała być RÓWNOWAŻĄCA ale i tag dziękuję  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Uratowałaś moje oceny z fizyki Łiiiiiiiii cieszmy się 💃

A ,Psycha ty masz 11 lat to ja mam 12 i poszłam o rok wcześniej do szkoły to ty jesteś w 5 klasie to nie pisz komuś ,że to jak ten ktoś rozumie coś to jest dobrze skoro jeszcze nie miałaś tego przedmiotu ,bo wprowadzisz kogoś w błąd.
Zgadzam się z Vana.
Vana tyle że to miała być RÓWNOWAŻĄCA ale i tag dziękuję  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Uratowałaś moje oceny z fizyki Łiiiiiiiii cieszmy się 💃

😜 przepraszam!  :kwiatek:
W takim razie musisz zrobić tak, żeby po obu stronach była taka sama siła  😁 5N i 5N w tym wypadku, więc obok siły 3N dorysuj 2N i git  🙂

[quote author=Psycha ♥ link=topic=30353.msg772216#msg772216 date=1289855573]
Zgadzam się z Vana.
[/quote]

Że w sprawie że co?
Jej a moja fizyczka wciskała mi ,że 11 N (11cm) zmieści mi się na 5cm 😂
Vana bardzo bardzo bardzo bardzo ci dziękuję :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Że w sprawie,że to :mils odpocząć, zapomnieć, po prostu na miesiąc zupełnie to odłożyć, a potem spojrzeć na świeżo, nic na siłę... i tak teraz nie da rady nic wyczarować...

Psycha no to fajnie, dużo wniosłaś  😉

ChingisChan tego z nauczycielką to nie ogarnęłam, ale cieszę się że pomogłam  😁 jak z fizyką to do mnie!  :kwiatek:
Vana, mam 11 lat, czego ty wymagasz ?!  😀
Nie martw się ja nie mam nic, jestem niewiele starsza.
Psycha ♥ odrobinki rozumku?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się