Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Finku, a na co się ostatecznie zdecydowałaś? Bo ja już kompletnie zgłupiałam i nie wiem co robić, gdzie składać papiery, co chcę studiować itd.  😵
moje dzisiejsze zdjęcia zostały pochwalone przez osobę, która zawsze wydawała mi się kimś, kto chwali zdjęcia tylko swoje i bliskich znajomych, ogólnie, między nami panowały raczej "wrogie" stosunki. No ja tymi zdjęciami zachwycona nie jestem, bo wiem, że może byłoby stać mnie na więcej, ale niektóre faktycznie całkiem fajnie wyszły  💘
Pokaż. 😉
no pięknie  🙄 wyszły prawie czarne. Wiedziałam, że tak będzie...  🤣 Jak chciałabym wrócić do naturalnego koloru ...
ja dzisiaj rzuciłam szamponetkę dla odświeżenia, bo już prawie brąz miałam. fajna, głęboka czerwień 😉
to chyba takie ulubione dzisiejsze 😀 chociaż i tak wiem, że te zdjęcia kiepskie są  🙄 i nie gadać, że dziewczyny bez kasków- wszystko było pod kontrolą, oklep bardzo krótki, poza tym, ja tylko robiłam zdjęcia  🤣 obiektem mojego fotograficznego wyżywania się były Ola&Kanasta oraz Ola&Mała Kawa  🏇

Nopebow- nie martw się, kiedyś zejdzie!  :przytul:
maiiaF to jest farba. Raczej nie zejdzie,  😵 ale mam nadzieję, że się spierze. Szamponetka blond nie zeszła więc dlatego chciałam wrócić do jednolitego koloru i zafarbowałam. Kolor "jasny, złoty brąz", ja się pytam gdzie?!?!  🤔
czyżby farba marki pallete/marion?  🤣
Nopebow  KIEDYŚ zejdzie  😉 ale często jest tak, że bezpośrednio po zafarbowaniu nie wygląda tak, jakby się chciało, a po jakimś czasie robi się całkiem fajny kolor  😉
właśnie nie chciałam Pallete, bo mama ostatnio farbowała na brąz... i wyszedł czarny.
Kupiłam garniera a tu klops.
Sprawca całego zamieszania :

(kolor na obrazku trochę przekłamany)

nopebow ja kiedyś farbowałam na czarno, to mi wyszedł wiśniowy 😁 miałam borute w szkole za ten kolor na głowie 😁
Małolaty tonę w matmie i polskim...
Koniec obijania tyłka, muszę się wziąć w garść.
robakt ja już mam za sobą, tylko mi zostało to poprzednie z polskiego. ale liczę na dobrych ludzi, którzy dadzą mi odpisać  😁
tylko nie umiem się zacząć uczyć na historię, jutro sprawdzian, tak?  👀
Zamiast przemyśleć czego recenzję chcę jutro pisać na angielskim oglądam Clone Wars...  😵 tak, tą kreskówkę dla dzieci  😵 Francuski w ogóle nie ruszony... milusio  😵
Ja mam jutro 3 sprawdziany, a nic nie zrobiłam. W dodatku zaraz na chacie będę mieć całą rodzinę, która późno wyjdzie. Powodzenia sobie życzę.
Cześc 🙂 ja wczoraj i dzisiaj miałam dużo ludu w domu .. nawet nie mam jak się wziąć za naukę i lekcje  🙄 ale widzę że nie jestem sama  😉 I nawet tak na dobrą sprawę nie wiem za co się wziąć.
a ja jutro nie idę do szkoły  😅  😀iabeł:
klasa jedzie na wycieczkę, zostaje tylko koło 10 osób, więc robię sobie wolne 2 dni  😀
nopebow farciarka  😀
mam na ten tydzień do szkoły tyyyyle do zrobienia, ale oczywiście robię wszystko inne, niż nauka  🙄
Ja nie idę środa, czwartek, piątek, bo moja klasa jedzie na wycieczkę, a ja nie jadę  💃
Dalej nadrabiam Clone Wars i książki nie ruszone...  😵
Przez przypadek natknęłam się na taką stronę. Co o tym myślicie 😁
dość hmm... interesujące  😁 jednak nie wierzę w nic z takich przepowiedni. Tak samo, miało być już tyle końców świata, a my dalej jesteśmy  😎 koniec świata miałbyć w 1994, potem podobno 1998, potem 2001, 2004, teraz w 2011 jeden był już w maju, drugi w październiku. Zapowiadają końce świata już na 2012 oraz 2030, 2036, 2039. No niesamowite to jest ile jesteśmy w stanie przeżyć... Twarde sztuki z nas, Ziemian  😂
maiia, ale tu nie chodzi o koniec świata tylko o Supernową czyli o zjawisko normalnie występujące w kosmosie, praktycznie codziennie. Betelgeza jest "zwykłą" gwiazdą a gwiazdy się wypalają i umierają. Myślę że to może nastąpić i pod koniec 2011, dlaczego nie? Nie jestem astronomem żeby określić czy akurat w tym roku ale wierzę że tak się może zdażyć 😉

zresztą "Carter twierdzi, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że to niezwykłe zjawisko będziemy mogli zaobserwować już pod koniec 2011 roku, choć teoretycznie może nastąpić w każdej chwili w ciągu najbliższego miliona lat". Gwiazdy są bardzo nieprzewidywalne, zupełnie jak kobiety 😁
A mnie zastanawia to, że przez tydzień lub więcej nie byłoby zmroku. Czyżby eksplozja miałaby być aż tak wielka? Nie potrafię sobie tego wyobrazić.
wiem, że nie chodzi o koniec świata, tylko napisałam, że nie wierzę w takie zjawiska podpierając swoją opinię tymi końcami świata  😀 wiem, że gwiazdy są, i różne rzeczy się z nimi dzieją, ale jeśli jest ona tak ogromna, że po eksplozji ma być jasność przez nawet kilka tygodni, to czemu nikt nie widział jej wcześniej? No ale, napisali, że może to nastąpić w 2011-2012 jak i za kilka milionów lat. Ja takie "nowinki" traktuję jak szukanie sensacji, nie boję się końców świata, zderzeń meteorytów, wybuchania gwiazd czy jeszcze bóg wie czego. Śmieszne to bywa, bo jak oglądamy ze znajomymi jakieś filmy, gdzie następują takie dziwne i paranormalne zjawiska, to oni czasem się boją potem, a ja mam wylane na wszystko  😁
Maiia, ależ te gwiazdę widzieli, mało tego, gołym okiem można zaobserwować jej czerwone zabarwienie 😉

Gwiazda jest olbrzymia a ma się jeszcze bardziej powiększyć i być 100 000 jaśniejsza od słońca więc eksplozja będzie musiała byś spektakularna 😀
Przez przypadek natknęłam się na taką stronę. Co o tym myślicie 😁

Sorka od fizyki nam o tym opowiadała raz, ale mówiła, że Betelgeza może wybuchnąć równie dobrze jutro jak i za 100 lat i, że będzie ją widać tylko jeśli wychudnie w nocy... Jutro mam fizykę, to dopytam  😁
tak czy siak, dziwne to dla mnie. Owszem, może eksplodować, bo to chyba naturalna sprawa jeśli chodzi o gwiazdy, no aleee. Ja to do większości spraw sceptycznie nastawiona jestem, nie wierzę i już  🤣 w tym przypadku nie wierzę, że nagle ustalili datę wybuchu i że, jak Mitery napisała, ta jasność będzie trwała przez kilka tygodni.
Tak dla odmiany otworzyłam podręcznik od biologii stwarzając pozory, że się uczę  😁
Małolaty zwariowałam, zapisuję się w tygodniu na boks  😜
"Eksplozja supernowej przypadająca na 2012 rok wiąże się z jedną z licznych przepowiedni końca świata." Czyli mam to rozumieć tak jakby ta gwiazda też się miała przyczynić do końca świata ?  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się