pojeździłam dwa konie i posprzątałam przy stajni, więc mam jeszcze cały dzień do zmarnowania, bo wszystkie zadania wykonane. i tak mi się nie chce jutro do tej wstrętnej, okrutnej szkoły. o jak mi się nie chce! 🙁
Konstantynopol, chłopiec czytający Zmierzch? łe xP
apojeździłam dwa konie i posprzątałam przy stajni, więc mam jeszcze cały dzień do zmarnowania, bo wszystkie zadania wykonane. i tak mi się nie chce jutro do tej wstrętnej, okrutnej szkoły. o jak mi się nie chce! 🙁
Konstantynopol, chłopiec czytający Zmierzch? łe xP
Tak , czytałem zmierzch , nawet fajna książka . xD A kto chce iść do tej szkoły .? chyba nikt . 🙂 O ! Jak fajnie 3 z fizyki łeee . ankers mi też się nie chce, ale ja w stajni nie byłam... 🙁
Nie martw się mils 🙂 Pojedziesz innym razem . 🙂 Będziesz jeszcze bardziej zmotywowana do działania , i się więcej nauczysz . 😉
Przyszłam się do Was trochę wyżalić. Otóż moi rodzice zaczęli się powoli, acz dosyć skutecznie wycofywać ze swoich propozycji sponsorowania moich jazd raz w tygodniu. Akurat teraz, kiedy trafiłam w naprawdę fajne miejsce i miałam nadzieję, że wreszcie coś ruszy z tym moim jeździectwem... 🙁 Ech, ech, ech, jeszcze jestem dobrej myśli, ale chyba naprawdę zacznę się po raz kolejny rozglądać za stajnią, gdzie jeździć można też za pracę...
ech, tak w ogóle, to ja też bym chciała jakąś kasę zarobić. a nie mam pojęcia jak, roznoszenia ulotek nie chce, bo nie mam na to czasu, koni nikomu jeździć raczej nie chcę, bo niczego tego konia nauczę, no chyba, żeby go po prostu ruszać... chyba będę zmuszona wziąć się znowu za skrzypce i grać chałtury na ślubach xP moja rodzina ma ostatnio wielkiego pecha i kiepsko z kasą koszmarnie, aż mi głupio prosić o jakieś pieniądze dla mnie.
ja chciałam zapychać w McDonaldzie ale można od 18 lat 👿 a do braku kasy się już przyzwyczaiłam, ale nigdy nie uważałam tego za przeszkodę dla jeździectwa
madmaddie, Konstantynopol, problemem jest fakt, że miejsce, w którym obecnie jeżdżę, to nie stajnia rekreacyjna, a prywatny właściciel, dlatego taka opcja nie wchodzi w grę. Wiem, gdzie w razie "kłopotów" mogłabym się udać, ale szkoda by mi było rozstawać się z tym, co ledwo dopadłam.
No nic, cokolwiek by się działo, na pewno się nie poddam. Co najwyżej będę musiała zapomnieć o wolnych weekendach i więcej uczyć się w tygodniu, żeby mieć czas i na szkołę, i na stajnię. Ale jeśli trzeba, to trzeba.
Konstantynopol, dzięki :kwiatek: Zawsze staram się w takich sytuacjach myśleć, że nie takie rzeczy się w życiu robiło. Optymizm przede wszystkim.
A tak z pozytywów: przepiękna jest dzisiaj pogoda! Aż żałuję, że muszę siedzieć w domu i pisać tę pracę do szkoły, inaczej już dawno poszłabym na spacer, albo pośmigać na rolkach 😜
hah , ja mam jeszcze wypracowanie z Polskiego . 😀 Źle się czuje . 🙁 👍Konstantynopol, dzięki :kwiatek: Zawsze staram się w takich sytuacjach myśleć, że nie takie rzeczy się w życiu robiło. Optymizm przede wszystkim.
A tak z pozytywów: przepiękna jest dzisiaj pogoda! Aż żałuję, że muszę siedzieć w domu i pisać tę pracę do szkoły, inaczej już dawno poszłabym na spacer, albo pośmigać na rolkach 😜 Nie ma za co ;]
kucyk bądź dobrej myśli, przypomnij sobie jak rozmawiałaś ze mną. :przytul: Zobaczysz, jeszcze wszystko się ułoży i pójdziesz do przodu ze swoim jeździectwem. :przytul: Ja będę ci w tym kibicować. :kwiatek: madmaddie a u mnie, w Olsztynie, to można od 16 pracować w McDonaldzie... ankers ja swego czasu grałam na starym mieście i muszę przyznać że wtedy kąpałam się we własnej kasie. 😀 I łączę się z tobą w bólu - doskonale wiem, co to jest trudna sytuacja finansowa... Zastanawiałam się nad pracowaniem, żeby móc normalnie jeździć i mieć konia, ale będę wredna i wam przypomnę, że same mi ten pomysł z głowy wybiłyście. 😀
mils , kiedyś będziesz miała . nie martw się . 😉 Nie kiedy na internecie są oferty " oddam konia " to spoko , ale jeszcze utrzymywanie ... w Olsztynie na Kortowie za miesiąc 600 zł . O masakra ... 🙁 Ja chcę swojego hucuła . 😫 💃
mils dobrze że wybiły bo jak zawitasz do liceum, to nie będziesz miała czasu jak to od 16 🤔 kilka razy sprawdzałam na stronie, ale teraz to już tyćkę za późno chyba ze w weekendy
mils dobrze że wybiły bo jak zawitasz do liceum, to nie będziesz miała czasu jak to od 16 🤔 kilka razy sprawdzałam na stronie, ale teraz to już tyćkę za późno chyba ze w weekendy
nawet nie mów mi o liceum ! 🙂 Dopiero co gimnazjum zacząłem . 🙂 A tak wogóle ... jaką rasę koni lubicie najbardziej .? Bo ja to koniki polskie i hucuły . 💃 🏇 🏇 💘
madmaddie tak, w sumie to jestem im za to bardzo wdzięczna. 🙂 Konstantynopol nie narzekaj, zaraz ciebie dziewczyny będą edukowały co do obecnej sytuacji. 😀
mils, no bo faktycznie, ciężko by było pracować, uczyć się i jeszcze jeździć. I mówię to chociażby dlatego, że sama jestem w liceum i nauka pochłania 80% mojego czasu i energii. Gdybym miała jeszcze pracować i to tak regularnie, to Chryste Panie! Byłabym chodzącym zombie! 😁
Pamiętam, jak rozmawiałyśmy i na pewno będę pamiętać jeszcze długo 😉
A tym czasem chyba czas wyłączyć Voltę, matma wzywa! 🏇
Nauczyłyście mnie, że powinnam skupić się na tym co mogę robić teraz jeśli chodzi o konia i cieszyć się tym co mam. 🙂 Zrozumiałam, że teraz powinnam korzystać z tego, że ciągle się uczę pracy z końmi i wykorzystywać tą możliwość najdłużej jak się da. 🙂 I za to właśnie dziewczyny was kocham! 😍 kucyk ja też... 💘 madmaddie no od 16... 😀
mils, mieszkam na totalnym zadupiu. nabliższe miasto jest zadupiem nieco mniejszym, ale nie ma tam gdzie grać, bo przez rynek dziennie przechodzi niewiele osób... w dodatku tam nikt nie zna sie na sztuce 🙁. mieliśmy grać z kolegą na gitarach na rynku, udaliśmy się na rekonesans i stwierdziliśmy, że w tym mieście to nie wypali. a szkoda, bo oboje jesteśmy biedni na chwilę obecną jak kościelne myszy 😂. przeczekam, może w nowym roku sytuacja się poprawi.
madmaddie, co to za uroczy goście na Twoim awatarze? możliwe, że skądś ich kojarzę?
Konstantynopol nie dziw się, ze nikt nie pisze nic do ciebie, skoro rozmawiamy na dany temat, zadajemy pytania (które najczęściej wiążą się z tym tematem albo innym konkretnym) do konkretnych osób. 🙄
kojarzysz, bo to urocze 2/5 zespołu HIM 😍 uwielbiam takie ich fotki, mam ich duuuuużo🙂 hah , bardzo fajne te zdjęcie , bardzo twórcze . A skąd ty masz te zdjęcia .? 😀
Jestem zła, zła, zła! 😤 Jest taka piękna pogoda, właścicielka stajni jest właśnie w stajni i nie raczy do mnie zadzwonić czy coś, ze może bym przyszła. Jakkolwiek nienawidzę mojej starej stajni, to tam mogłam sobie przychodzić kiedy chciałam, a teraz? Muszę za każdym razem czekać na sygnał albo info od właścicielki, że mogę przyjść... :/ Co za chamstwo! 😤