bo kobietom dane jest rodzenie potomstwa i pewnie się to wzięło stąd bo w wysokich konkursach raczej nie zobaczymy 13-sto latki tylko dojrzałe osobniki 😁
Ano i owszem. Coz, taki nasz los. Chociaz ja w zasadzie nigdy nie bylam jakos szczegolnie za rownouprawnieniem. Wroc, inaczej. Absolutnie nie uwazam, ze mamy siedziec przy garach bez ambicji. Jednak mam nieco 'klasyczne' poglady, czyt. niech facet bedzie glowa rodziny, acz wzajemny szacunek i w ogole. Nie przepadam za obrazkami ciotowatych chlopinek pod pantoflem i apodyktycznych* kobit. Znaczy, niech sobie ludzie zyja jak chca, ja tylko tak sobie pod nose majacze. 😁
*ostatnio doszlam do wniosku, ze mam nieco apodyktyczny charakter 😜
właśnie zdałam sobie sprawę, że pamiętam naprawdę niewiele z tego, czego uczyłam się w gimnazjum przez 3 lata. prawdę mówiąc, nie pamiętam nic. jak powstaje mocz pierwotny już Wam nie powiem, a uczyliśmy się tego jakiś miesiąc. tak samo działania matematyczne, grądy i olchy na geografii, mole na chemii. no i na co ta robota? 🙁 bracia przed chwilą stwierdzili, że w dorosłym życiu wiadomości ze szkoły przydały im się niewiele razy. no, chyba że do rozwiązywania krzyżówek 😁