Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Małolaty, małolaty MCHR na orange warsaw festival!!! Nie mogę się dziś ogarnąć jak to przeczytałam  😜
Ktoś się może wybiera?
Aaa! 😜 Dzisiaj było mega! Dostałam 1 z pracy klasowej za sprawdzanie godziny nie telefonie. :/ Bombowo wręcz, szczególnie, kiedy miało być 5 na koniec. Ale za to pojechałam sobie dzisiaj do stajni z koleżanką, ruszyłam moje dzieciaki. Fryzik na początku strzelała lenia i fochy, ale potem już jakoś się dogadał z koleżanką. A Derwisz, cóż, kontuzjowaną nogę jeszcze oszczędza, ale jest już lepiej. Na lonży trochę bryknął sobie z raz, ale pod siodłem już grzeczniutki. W stępie był do przodu, ale za to kłus i galop... 😵 Pracujemy jeszcze jutro, w niedzielę i spróbuję zdobyć przepustkę do stajni w tygodniu. 😎
Jutro od 8 w stajni odpicować Toasta i jedziemy podbijać towarzyskie skokówki. 😀 Będą zdjęcia! 🏇
Alabamka, srsly? ta informacja hula dobry miesiąc jak nie dłużej... niestety nie mogę się zjawić w tym terminie  🙁

btw skąd masz bilety? na płytę?
Odbiegając od tematu, bardzo proszę o kciuki za mojego konia  :kwiatek: Zaczyna się dziać coś niefajnego  😕
Arroch co się dzieje?
Nauszniki zamówione! 😅
Arroch co się dzieje?

Lewa noga przestaje dawać radę 🙁 tzn. ta niezłamana
Przeciążona? Co jeszcze da się zrobić? 🙁
Przeciążona? Co jeszcze da się zrobić? 🙁

Od dłuższego czasu dostaje flexadin, dzisiaj jakieś gratisy bezpośrednio w staw dostał, tyle można zrobić, pocieszające jest to, że temperatura i tętno w porządku...
Arroch, cholera... Z tego co wiem, to u ludzi dużo lepiej sprawdzają się zastrzyki, niż jakieś proszki itd... (Moja babcia ma to samo co Twój koń;D z kolanami no i te wszystkie tabletki nic nie dawały, a po serii zastrzyków przez jakieś pół roku miała spokój), także trzymam kciuki za Badzioszka!
[quote author=niemiłek link=topic=30353.msg1023113#msg1023113 date=1306522054]
Alabamka, srsly? ta informacja hula dobry miesiąc jak nie dłużej... niestety nie mogę się zjawić w tym terminie  🙁
[/quote]
No jak zawsze, ja spóźniona  😎
Hermes co jest?
Arroch, cholera... Z tego co wiem, to u ludzi dużo lepiej sprawdzają się zastrzyki, niż jakieś proszki itd... (Moja babcia ma to samo co Twój koń;D z kolanami no i te wszystkie tabletki nic nie dawały, a po serii zastrzyków przez jakieś pół roku miała spokój), także trzymam kciuki za Badzioszka!

No i właśnie dlatego dostał zastrzyk, flexadin tak bardziej zapobiegawczo dostaje...
Wspaniała, poleciało PW

Małolaty trzymajcie za mnie kciuki 15 czerwca,błagam...
Arroch trzymam kciuki! Tyle już przeszedł w tych klinikach, że teraz musi być już teraz ok!

co za dzień. W szkole tańczyliśmy poloneza na próbach na bal gimnazjalny.
Mój koń skakał dziś na początku fatalnie. Nieźle się wycwaniaczył po tych zawodach  :/ Kombinował, nie chciał skoczył muru, choć skakał go już tyyle razy, a w dodatku bał się wszystkiego, ale robił to tak perfidnie szarpiąc się ze mną :/ Na szczęście zakończyliśmy dobrze. Jechaliśmy końcowy parkur i w liniach i szeregach musiał się skupić i nie świrował już. Jutro lekka lonża, a w niedziele znowu na towarzyskie skokówki. A potem odpuszczamy na pewien czas. Jadę tylko dlatego, że jest okazja, a koń musi się otrzaskać trochę z zawodami. Trzymajcie kciuki.
W dodatku potem wsiadłam na siwego jednego i mój trener w międzyczasie skakał. Koń mi brykał, patrzył się, skradał, aż w końcu zaczął walić barany, a potem znowu mi zadębował dwa razy. i się zsunęłam na nogi. W sumie to było zabawne, ale to już 3 gleba w tym miesiącu z tego konia. A jeszcze jak zaczynałam jeździć to mówiłam, że jest dziś jak bomba zegarowa i jak nie spadnę to będzie cud. i zapeszyłam xD
Arroch trzymam kciuki! Wierze, że wszystko się ułoży. :przytul:
nopebow niemiło z jego strony... 😀
Frania, Florcik, 1000 lat i sukcesów w jeździectwie 😀 😅
Ludzie pomocy, piszę tutaj bo tu mi najszybciej odpowiecie!
W grze the sims3, użyłam kodu moveObjects on i tym kodem w trybie budowy wyjęłam dziecko z kojca, a kojec sprzedałam. Ale to dziecko ciągle się zachowuje jakby było w tym kojcu bo się na rączce buja itp. I teraz żaden sim nie chce go wyjąć i się sapią że przejść nie mogą (taka chmurka im się pojawia z przekreślonymi krokami).
Co mam zrobić żeby mi wyjęli to dziecko z kojca bo teraz ciągle z nim na kodach żyje bo już by dawno umarł. Czemu się sapią że przejść nie mogą?
Frania, Florcik sto lat!
Kastorrra simy widzą to jakby nadal tam był ten kojec, dlatego ja zawsze jak chcę coś sprzedać (dajmy na to kojec) wyjmuję przez jednego z simów dziecko i dopiero sprzedaję. Nie da rady ani kojca przywrócić, ani dziecka wyciągnąć, albo dziecko umrze, albo będzie simom przeszkadzać 😉
Ludzie pomocy, piszę tutaj bo tu mi najszybciej odpowiecie!
W grze the sims3, użyłam kodu moveObjects on i tym kodem w trybie budowy wyjęłam dziecko z kojca, a kojec sprzedałam. Ale to dziecko ciągle się zachowuje jakby było w tym kojcu bo się na rączce buja itp. I teraz żaden sim nie chce go wyjąć i się sapią że przejść nie mogą (taka chmurka im się pojawia z przekreślonymi krokami).
Co mam zrobić żeby mi wyjęli to dziecko z kojca bo teraz ciągle z nim na kodach żyje bo już by dawno umarł. Czemu się sapią że przejść nie mogą?

Nie zapisuj gry albo spróbuj kupić kojec i go wsadzić w ten sam sposób jak go wyjęłaś, albo cofnij  😎
Tylko utrzymuj go ciągle na maxmotives bo jeszcze opieka przyjdzie go zabrać  😉
Nie miałam internetu tydzień i PRZEŻYŁAM!  😜
idzioswława NIEMOŻLIWE! 😜
Ja się zaraz do konia zmywam. 🏇 Może nawet uda mi się go wykąpać? 😀
Dobra już problem z głowy. Sprzedałam to dziecko (ale to dziwnie brzmi) i gram dalej (sprzedałam za pomocą kodu)  😂
Florcik, Frania, wszystkiego najlepszego!  🥂
Frania, Florcik spełnienia marzeń !

Wczoraj wróciłam z wycieczki. Było suuuper  😍
Kastorrra za ile 😎? 😂
Frania, Florcik najlepszego! 😅
Padam na twarz. Rano walczyłam z Toastem, potem w innej stajni z innym koniem, a na zawodach z 3. 🤣 Oczywiście zostałam nadepnięta przez jednego z nich. Zawody same w sobie bardzo fajnie, sympatycznie i miło, wszyscy się znają. Mieliśmy jeden koński debiut, a tak to stare wyjadacze. 🙂 Zwycięscy zostali wrzuceni do stawu, a teraz jest impreza. Powrót do domu też fajny - tata koleżanki zapomniał, ze nie mam konia i pojechał do stajni beze mnie. Wracałyśmy we 3 na 2 koniach laskiem. 😁 Nie powiem, wygodnie było. 🙂
Czekam teraz na moje zdjęcia. 🙂
A to ja jeszcze zrelacjonuję dzisiejszy dzień. 😀
Haksley super chodził, żwawo nawet poskakaliśmy cavaletti 😀 (to były moje pierwsze skoki od września :konik🙂.
Niestety nie mam zdjęć z treningu 🙁. I specjalnie wzięłam aparat do stajni w pełni naładowany. I po zrobieniu 3 zdjęć się rozładował 😵.
Z czego dwa zdjęcia są rozmazane 😁.
Plus jeszcze zrobiłam małe, wielkie SPA 😎.
Czyli standard: kopytka, nózie, grzywa, ogonek, smarowanie kopyt smarem i chrap oliwką (<- oj, jak on tego nie lubi :hihi🙂

Haksley pozdrawia wszystkie Małolaty!
ChCh następnym razem wynajmij fotografa!
Trochę moich (reszta potem, jeśli będziecie chciały):
mils, Dawaj więcej!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się