Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

kurcze zazdroszczę wam tych wyjazdów  :/ mam nadzieję, że jak znajdę pracę, gdy będę dorosła, to pojadę w końcu pierwszy raz za granicę naszego zawszonego kraju  🙂

ja sama nie wiem co mam myśleć o tej całej wierze. Niby w Boga wierzę.. ale to co się dzieje w kościele i w jego otoczeniu... brak słów..

co za dzień. Koń, który zafundował mi 2 dni temu lot na ziemię przez swoje dęby dziś chodził pode mną super.  😍 Raz tylko bryknął.. jestem w szoku  😜 cała jazda bez zarzutu. Wcześniej wzięłam jeszcze dużego Siwego - strasznie sztywny, ale trochę się rozszedł. No i jeszcze na jedną kobyłkę wsiadłam, a wieczorem przelonżowałam na gumach mojego konia. Padam  😵
Czy u Was w parafii  też jest sprzątanie kościoła przez osoby należące do niego?
Ksiądz na każdej mszy mówi, która grupa ma sprzątać.
A jeżeli choć jeden przedstawiciel danej rodziny się nie zjawi(jak to ostatnio było ze mną) to wierni'wyznawcy' patrzą się jakbyś kogoś zabił.  😂
Podejrzewam, że gdyby założyć tu wątek o religii toczyłyby się ciekawe dyskusje. 😁
pewnie takie: dlaczego naturalsi wzbudzają tyle kontrowersji?  😂
daliasta, o_O. W teoretycznie mojej parafii chyba czegoś takiego nie ma. A jakby było to bym ich wyśmiała. Wiem, że przed komunią rodzice mieli sobie wysprzątać i tyle.

Kończę 18 lat i wypad z tej instytucji.

W ogóle, zauważyłam, że na temat religii, świąt i kościoła wiem więcej, niż osoby chodzące na religię w mojej klasie... Hmm...
Zauważcie również jedną rzecz. Bóg stworzył 2 pierwszych ludzi. Ada i Ewę. Mieli oni 2 synów, z których Kain zabił Abla/  Abel zabił Kaina. (złą odpowiedź skreślić) I jak niby tu wytłumaczyć skąd tylu ludzi na świecie?  🤔 😁
Kain zabił Abla ignorantko. 😁
Zauważcie również jedną rzecz. Bóg stworzył 2 pierwszych ludzi. Ada i Ewę. Mieli oni 2 synów, z których Kain zabił Abla/  Abel zabił Kaina. (złą odpowiedź skreślić) I jak niby tu wytłumaczyć skąd tylu ludzi na świecie?  🤔 😁

Kazirodztwo? Które jest oczywiście grzechem  😁  i prowadzi do genetycznej masakry co zapewne usprawiedliwiałoby np. nowotwory pod względem religijnym...
niemiłek jak ty konie zostawisz na całe wakacje prawie? ;>

prawie całe wakacje z końmi (zwłaszcza z jednym), zostawię je pewnie na max. 2 tygodnie  😉

a co do chrześcijaństwa.
historia i religia wgl się ze sobą nie zgadzają!
Np. stworzenie człowieka:
religia twierdzi, że Bóg stworzył Adama i Ewę.
Historia twierdzi, że człowiek wywodzi się od małpy.

nam katecheta tłumaczył, że jedna teoria nie zaprzecza drugiej, ale teraz nie przypomnę sobie jak...

ja sama nie wiem co mam myśleć o tej całej wierze. Niby w Boga wierzę.. ale to co się dzieje w kościele i w jego otoczeniu... brak słów..

exactly  🙄
no i te pępki u Adama i Ewy... 😁
Dla tego do mnie przemawia że jesteśmy od małpy bo nie wszyscy są chorzy.  😉

xxflygirlxx od razu ignorantko. Jestem typowym polskim chrześcijaninem. (czyt. niepraktykującym  :hihi🙂

Ostatnio taki jeden z mojej klasy napisał w pytaniu na religii 'Co wyniosłem z tej lekcji?' fajną odpowiedź.
Kto odpowie dobrze temu pjoona.  😀
Jestem ciekawa kto zgadnie.

ankers jakie pępki?  🙂
no, pępek. skoro nie narodzili się z kobiety, to na kij im pępki? 😁

a to całe niepokalane poczęcie to już w ogóle naciągarstwo.
.
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że Jezus wcale nie zmartwychwstał. On nie umarł na krzyżu, tylko był głeboko nieprzytomny, zakopali go w tym grobie, przyszli jacyś ludzie, wyciągnęli go żywego. Przyszli inni i ogarnęli, że go nie ma, więc uznali, że zmartwychwstał. 😜
.
No, zwłaszcza tak biczowany jak to pokazane jest w Pasji. On nie powinien już żyć wtedy co pierwszy raz go lali tym takim czymś kolczastym.
To jest wszystko naciągane.  🙄
no, pępek. skoro nie narodzili się z kobiety, to na kij im pępki? 😁

😂 dobre, zabiłaś mnie tym  😂

a to całe niepokalane poczęcie to już w ogóle naciągarstwo.

Jak powiedziałam kiedyś mojej babci że ja uważam, że Maryja po prostu wpadała z innym i się przyznać nie chciała, albo coś to nie odzywała się do mnie z tydzień  😁
Maryja Dziewica to powala wszystko. 😁 A tak apropo to przecież rodząc Jezusa przerwałaby się jej błona dziewicza, więc tak czy inaczej dziewicą być nie może. No chyba, że miała ciążę pozamaciczną w kolanie. 😜
ale ogólnie to Jezus jest najfajnieszy z nich wszystkich 😎.

Pan Jezus pewnego dnia incognito przechadzał się po Nowym Yorku. W momencie kiedy przechodził przez slumsy, zaczepili go hipisi, którzy palili trawkę. Zaproponowali Jezusowi, żeby z nimi zapalił. Pan Jezus mówi sobie - czemu nie i zaciągnął się. Palą sobie i palą, ale po pewnym czasie przypomniał sobie że się nie przedstawił hipisom, i mówi:
- Jam jest Jezus!
a oni na to:
- I o to chodzi, men!

😎

Jezus to bardzo, bardzo spoko koleś.
.
Jezus miał. Sarę. Z Marią Magdaleną. 😉
.
EwuśCa widzisz, do takich rzeczy się nie przyznają  😁

Podejrzewam, że temat religii i wiary jest tematem bez dna  🤔wirek:
Maria Magdalena nie jest uznana w religii. A to ona miała dalej prowadzić nauki Jezusa, zastąpić go jako królowa. Ale zaczęli ją prześladować, zwłaszcza jak się okazało, że w ciązy jest i musiała się ukrywać. Potem przylepili jej łatkę dziwki. Jaka ja mądra jestem. 😎
To co wyprawia Kościół jako instytucja mnie przeraża.
Ja jestem 'zagubiona'  😁 nie wiem już co o tym wszystkim myśleć
ale uważam, że chrześcijaństwo samo w sobie (jak i inne religie w 'czystej' postaci) są piękne i mają swój urok.
A Biblia według mnie jest pewnego rodzaju przenośną i uważam, że trzeba ją interpretować niedosłownie. Wtedy wiele rzeczy nabiera sensu.
Maryja Dziewica to powala wszystko. 😁 A tak apropo to przecież rodząc Jezusa przerwałaby się jej błona dziewicza, więc tak czy inaczej dziewicą być nie może. No chyba, że miała ciążę pozamaciczną w kolanie. 😜

Jesteś moim miszczem  👍
zależy jak pojmujemy dziewicę. dla mnie dziewica, to dziewczę, które jeszcze nie uprawiało seksu. z tego co wiem, błonę można stracić przy takich czynnościach jak jazda na rowerze (jakaś gwałtowna) czy jazda konna lub coś w tym rodzaju.
nad tym też można podyskutować 😎
Maria Magdalena nie jest uznana w religii. A to ona miała dalej prowadzić nauki Jezusa, zastąpić go jako królowa. Ale zaczęli ją prześladować, zwłaszcza jak się okazało, że w ciązy jest i musiała się ukrywać. Potem przylepili jej łatkę dziwki. Jaka ja mądra jestem. 😎

Prawie jak Dan Brown  😂 napisz książkę!
.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się