ankers to mnie teraz zdziwiłaś. Znaczy mam już tyle lat co to..bo bardzo wcześnie mam urodziny..ale młodsza jestem. 😉 Smark ze mnie. Ja Cię lubię...najbardziej za Twoje posty. Niektóre powalają mnie na kolana, w sensie pozytywnym. 😉 ale klasa się cieszy, bo są narkotyki, przekleństwa, seks i dziwki. świeeeetny sposób na zachęcenie młodzieży do czytania.
to jest to co szanowna młodzieży lubi najbardziej. Chociaż sama tego nie czytałam. Ale na spektaklu byłam.
jeśli mam już czytać o biednych, głodnych, bezdomnych i puszczalskich, to wolę "Zaułek łgarza" Roberta McLiama Wilsona. takie książki pamięta się do końca życia.mistrz 💘
Arroch ile Was jest w klasie ? 🤔 Miejmy nadzieję, że koniowaty wyzdrowieje szybko. 😉
Kot przespał się na moim zeszycie i mi go zaślinił... 😂 Postrzelałam mu kilka fotek ale dopiero kiedy oderwał się od zeszytu zorientowałam, że 'zostawił po sobie ślad'.
daliasta 32 osoby są ;] kazała na kartkówce zrobić reakcje otrzymywania związków, których nigdy nie mieliśmy, a jak się jej zapytaliśmy jak się otrzymuje kwas mlekowy to stwierdziła "no przecież to BYŁO!" Też mam nadzieję, że mi się koń szybko i dobrze pozrasta 🙂
ankers ale takie książki nie mają być wybitnymi dziełami literackimi. one mają pokazać te historie tak jak one się działy. ja przeczytałam mnóstwo książek o narkomanach, anorektykach, sektach i całym tym zagrożeniu dla człowieka. i gdyby te książki nie miały w sobie takiej swoistej ordynarności i nie byłyby tak obdarte z ozdobników nie spełniłyby swojej roli. one nie mają być piękne. one mają za zadanie opowiedzieć czyjąś okropną historię bez szczególnego manipulowania czytelnikiem. ty masz się nad tym potem zastanowić. i wyciągnąć wnioski. ja wiem że od jednej dawki można się uzależnić. nigdy nie wezmę. wiem jakie piekło i przez jaki mrok przechodzi narkomanka, czułam tą falę kiedy czytałam 'Pamiętnik'. to jest rola tej literatury. to o czym ty piszesz to całkiem co innego.
Wróciłam w Wawy, aparat na dół założony, nowy kabel do neta kupiony (mam w końcu neta 😜 ), prezent na urodziny koleżanki kupiony ale... Awesome As F**k mieli tylko na blu ray 👿 A czekałam 2 miesiące...
Uwielbiam takie książki o narkomanach. 😎 Tylko zła byłam, że ona wyszła z tego nałogu, wolę ciekawsze zakończenia. 😁 I lubię wszelakie filmy o tych tematach jak chociażby 'Cześć, tereska'.