Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Mirabelka, nie zazdroszczę, my kiedyś przed próbnym mieliśmy 2 w-f i nic więcej 😵

a mi się nic nie chce, jestem załamana, bo niedawno lekarz mi powiedział, że na święta będę mieć prezent - chodzenie bez kul . 😵 mam ich dosc! od lipca popylam o kulach! odciski na rękach mam straszne . eehhhh! dopiero teraz sobie uświadomiłam ile to jeszcze czasu .
ja chcę już wsiąść na koooonia! 
Otóż ja jako dziecko wysłane do klasy językowej (roz. ang.) mam dodatkowe konwersacje - na początku lekcji pani wybiera nam temat i potem przez całe 40 minut (5 na uciesznie nas :hihi🙂 spędzamy dyskutując sobie po angielsku. 🙂 Oprócz ego czasem robimy sobie repetytorium, ale to, jak to mój kolega określił, dla relaksu, słówka, prezentacje, wypracowania. 🙂

O wow, ale super, u nas tak nie ma, a też jestem w klasie z roz. ang. co prawda nie w humanie, bo to mat-geo-ang, ale też bym chciała mieć taką lekcję  😍

Moja szkoła mnie dobija, robi z uczniów cyborgów, a dodatkowo nie mam cały tydzień matmy i bardzo nad tym ubolewam, bo to chyba jedyna lekcja na którą chce mi się chodzić :?
A jutro mam spr. z biologii i spr. ze znajomości treści Świętoszka, którego oczywiście nie przeczytałam :?
Arroch, nie martw się my przerabiamy od dwóch dni mistrza i małgorzatę a nawet nie tknęłam . 🙂 nic, nawet streszczenia, więc na lekcjach muszę mieć ciekawą mine . 😀 ale testu nie mamy narazie
ja bylam dzis w stajni i co z tego jak pojeździłam na Młodej a na Korsykę nie zdążyłam wsiąść bo padał deszcz...

W szokole w miarę ok, ale chce żeby ten tydzień się już skończył. Dzisiaj kartkówka z anglika, myślę że całkiem nieźle, ale zawaliłam wtorkowy spr. z matmy. W piątek kart z chemi i ide na konsultacje napisać zaległą kart. z FIZY nie wiem jak to napisze  😵
W przyszłym tyg. narazie tylko kart. z wosu

przeztysiacmorz hehe no i prawidłowo  🤣 u mnie sprawdzianów znajomości treści nie było do czasu jak klasowy geniusz w wypracowaniu o Makbecie napisał: "Coraz częściej  miewała wyrzuty sumienia, wiedziała, że jest pośrednio winna temu, że jej małżonek stracił życie. Nękana koszmarami zdała sobie sprawę, jak bardzo go kochała, że nie może już dalej żyć bez niego, po czym popełniła samobójstwo"  😁
Książki czytać lubię, średnio 4 w miesiącu pochłaniam, ale jak coś się nazywa "lektura obowiązkowa" zdecydowanie mnie przerasta i lektur mam na swoim koncie zaledwie kilka  😂
przeztysiacmorz, u Was też próbne na ocene piszecie?
W tamtym roku nie poszło mi źle, z bioli dostałam 5, geo 4, fizyka 3, chemia 3, matma 2 a z polskiego brakło mi 1 pkt do 4 to mi nawet 3+ nie postawiła menda... 😁

u nas opracowanie lektur wygląda tak: babka mówi, że np. w piątek przerabiamy lekture, na sam początek kartkówka z treści a dopiero potem omawianie z nauczycielem
Mirabelka, tak, w zeszłym roku miałam na ocenę, w tym roku trzecioklasiści też mają . 😉

wchodząc w licealne życie ostatnio zadałam sobie takie pytanie?
GDZIE SĄ TE CZASY, KIEDY PRZEJMOWAŁAM SIĘ OCENAMI?! 😀
GDZIE SĄ TE CZASY, KIEDY PRZEJMOWAŁAM SIĘ OCENAMI?!  😀
Też często zadaję sobie to pytanie.
A dzis dostałam swoją pierwszą w tym roku czwóreczkę  😅 Z czytania ze zrozumieniem 🙂 A jutro mam spr. z geografii, blee. I "prezentacja" z historii o tym jak zmieniła się moja społeczność lokalna od '89 roku. Nic nie tknięte. mam nr 30, więc żyję nadzieją, że do mnie jutro nie dojdzie 😉 Boli mnie głowa, bo mam anormalne jak na siebie ciśnienie i głowę mi rozsadza. Oczywiście inteligentnie siedzę przed komputerem zamiast wziąć Saridon i poleżeć, ale chyba zaraz zmienię taktykę.
a ja prace klasowa z chemi zaliczyłam na 4, a dzisiaj nie zaliczyłam rzek z geo  😵 wiedziałam w sumie.. zrobił nam numer bo dał nam mapy do nauczenia się z zaznaczonymi rzekami, a na sprwdzianie patrze nie ma jednej rzeki na północy... u mnie na mapie była Reda,Parnęta i Słupia a na sprawdzianie jakieś 2 rzeki i co ja mam zgadywać czy to reda i Parnęta? czy moze Parnęta i Słupia? strzelac? a i tak jeden błąd i nie zaliczone  😉
A ja powinnam przygotować na jutro na etykę lekcję na podstawie Kołakowskiego o kłamstwie, ale nie mam jakoś siły tknąć książki, choć swego czasu przeczytałam całą. Najwyżej wymyślę coś na poczekaniu 🤣 Tymczasem wkuwam mapę Polski na geo, cudowne 167 obiektów 😵

Nie ma to jak biologia na 8 godzinie. Mamy teraz genetykę i sporo ciekawych rzeczy wyszło dziś na lekcji, między innymi kolega ma 46 chromosomów w gametach, co próbuje co lekcję wcisnąć babce, która już sama nie wie, w co ma wierzyć, a w co nie. Dała nam jakieś pytanie na kartkówkę na ten temat i w nawiasie "Oprócz Gniewka!" Biedna kobieta, przechodzi z nami pranie mózgu 😁
A ja nie mam jutro żadnej kartkówki ani sprawdzianu. Święto. 🥂
Moje 7 jedynek utrzymuje się w stałej liczbie i nie przybywa więcej. Jestem z siebie dumna. 😎
Ja mam tylko jednego koła z francuskiego, ale jak się zaraz nie zacznę uczyć to podejrzewam, że jutro zarobię drugiego z biologii  😁
A ja jutro jadę na wycieczkę do Wawy... i to za darmoszkę  😎
Tylko ja mam takie luzy w tym wątku?  😁
taaa..  😤 👿  😀
Aaaaaa mam jutro ogromny sprawdzian z gegry, nic nie umiem  😵
W dodatku pytań nie udało się zdobyć bo każda klasa ma inny, a w jednej z nich sor powiedział że to "kartkówka, nie test"  🤔wirek:
Załamka  😕
A ze ściągą kiepsko będzie, za dużo tego nie wiem nawet co w niej napisać  🤔
Vana wygląda na to, że tak. 🙂
My idziemy do kina 3 listopada na 'Śluby panieńskie'. Chciałabym pójść, ale podobno po operacji mam mieć zwolnienie ze szkoły na tydzień. Zobaczymyjak się będę czuła. Może pójdę.
Tylko ja mam takie luzy w tym wątku?  😁

ja np wczoraj nie miałam ochoty na spr z histy, więc odpuściłam sobie all day, dzisiaj spałam na lekcjach, a jutro zawody w biegach, więc znów mnie nie będzie, taki system mogę przyjąć na cały rok  😁
xxflygirlxx, ja na to we wtorek idę z klasą.🙂 jaka operacja?
O kurka, przypomniało mi się, sprawdzian ze szwabskiego mi się pojutrze szykuje  😕
O, to powiesz mi czy warto, żebym szła. 😉 Operacje wyciągania blachy z obojczyka. 😜
xxflygirlxx byliśmy ze szkoły na ślubach i osobiście nie podobało mi się zbytnio, jedyne co to język jakim się porozumiewali  😀
W sumie ja cały czas słyszę skrajne opinie. Jedni mówią, że nudne a drudzy, że super. No i nie wiem, może lepiej pójśc i sama sprawdzić? Ale nie wiem czy będę miała siłę. Jak nie będę to ściągnę. 😀
Ja się powoli przerażam swoja szkoła, jest tyle nauki i codziennie jakaś kartkowka nie wyrabiam powoli...
Za godzinę mam 'próbna' maturę z matematyki, czyli 2 godziny tak jak w planie i dodatkowe 80minut. Będziemy takie coś co dwa tygodnie pisać :p a to dopiero 2 klasa...
Ja się powoli przerażam swoja szkoła, jest tyle nauki i codziennie jakaś kartkowka nie wyrabiam powoli...

mam tak samo+odpowiedzi+sprawdziany+mega prace domowe 😜
Laski, bądźcie dzielne 😀

Vana, olgen, zazdraszczam luzów. Ja nie byłam na forum od niedzieli przez tą paskudną szkołę 😁

Przeżyłam maturkę, zdać napewno zdałam, ciekawe tylko na ile procent 😂 Ale siedzenie w szkole do 17.30 mnie nie bawi 😁
vana lub ktoś kto umie fizę proszę o pomoc
Napięcie przyspieszające elektrony w lampie kineskopowej pewnego telewizora wynosi 15kV. Oblicz wartość prędkości uzyskanej przez elektrony w tej lampie

trzeba skorzystać ze wzoru
v=pierwiastek z 2*e*u/m

przy czym
e=1.6*10 do -19 C
m=9*10 do -31 kg
u=15*10 do 3V (15kV)

odp ma wyjść 7,3*10 do 7 m/s

jak podstawię te dane do tego wzoru to nie wychodzi mi taki wynik...
Jak dobrze, że my żadnych matur nie piszemy, a też druga klasa.
Ludzie, dostałam 2 z fizy. 💃 Powinnam dostać Nagrodę Nobla. 😁
korsik wyszło mi w przybliżeniu 3,77 * 10^15
Albo pokitraszone dane, albo wzór, a tego nie mam, nie mam siły myśleć, więc nie wiem 😉

Edit: Chociaż z drugiej strony nie czepiałam się jednostek, więc też może być źle...
Ważne to? Posiedzieć?
ważne bo prawdopodobnie będzie jutro na kartkowce. jednoski mają wyjść m/s to wyliczaliśmy na lekcji, resztę kazała podstawić, ale nie wychodzi  mi wynik jak w książce
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się