Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

nightmare Ja pojechałam w czerwcu odznake, przeczytałam wszystkie pytania niecały raz i zdałam  😂
W ogóle facetka nie pytała z tych pytań ...
co ja bym dała, żeby też pojeździć coś małego i tak jak dziewczny ode mnie w lutym zdać odznakę  🙄 Ale... cóż... za późno wzięłam się za ten sport i jeszcze jestem kiepszkawa, niestety.

naciol trzymam kciuki, trzymam 🙂

xxflygirlxx  bo tak jest w instrukcji  😁
Minosia  😂 Daj spokój. 😀 Tylko jak już go wyciągniesz na niską temperaturę to nie chowaj pod kurtkę ani nie wkładaj w inne ciepłe miejsce jeżeli masz zamiar potem jeszcze go na mróz wyciągnąć, może zwariować.
Haha..A ja dopiero teraz zwlekam tyłek do konii.
Na to szczęście nie moich, wiec już nakarmione.
<leń ze mnie> 😤
Nie wiem czy już gracie ale na facebook'u  jest fajna gra o koniach. Nazywa się Horse Saga. 🏇
Ja gram i mam juz 31 poziom. 😀
xxflygirlxx 31? Wow więc zostaje mi zrobiś tylko tak:  🙇 🤔zczeka:
E tam, to się bardzo szybko robi. 😀

Dzisiaj cały dzień spędzam w piżamie.  👀
A jutro w końcu pójdę do stajni, bo ostatnio zaniedbałam. Trzeba ponadrabiać. No i może uda sie wsiąść na coś.  😁
Heh, no to powodzenia. No i niby tak.To się bardzo szybko robi  😀
Ok, ja już wróciłam, po drodze zrobiłam małe kosmetyczno-żywieniowe zakupy i oczywiście skusiłam się na masę niepotrzebnych rzeczy 😵

Teraz tylko pod prysznic, chwilka przerwy i zmykam na domówkę 😍
Heh, niepotrzebnych ?
Zawsze się coś nada ;D. A co  😀
Zwłaszcza wielka paczka chipsów, która jak zwykle pójdzie mi w tyłek, a nie w klatkę piersiową i maseczki do twarzy 😁
No cóż...
Naada się  😀 xD
Dziewczyny, wszystko w porządku z Paris. 😅 Okazało się, że ma krwiaka i muszę codziennie dwa razy smarować jej to miejsce maściami i glinką chłodzącą. Będzie żyć. 🙂
Caira super  😅 znaczy niefajnie, że ma krwiaka, ale dobrze, że to nic poważniejszego  😀

Ja dzisiaj pojeździłam 3 konie 🙂
i zorientowałam się, że jeden ze stajennych nie odróżnia koni (a pracuje od baaaaardzo dawna). Jak widać lata już nie te, wzrok już nie ten  🤣
ale na szczęście jeszcze tylko 2 dni  😀
wypuściłam konie na pole o 15.40, a o 16.20 już zwiewały do stajni. ani trochę nie podzielają mojego optymistycznego podejścia do zimy  😉
Ja dziś wypucowałam kucyka 😀 Ogon mu rozczesałam tak, że ani jednego kołtunka nie było, a na koniec zaplotłam w warkocz i zobaczymy jak będzie jutro wyglądał 😀
No właśnie, a jutro wyjeżdżamy do nowej stajni 🙂 Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów z wejściem do przyczepy. Dzisiaj fajnie wchodził. Najwyżej pojadę sobie jutro wcześniej do stajni i jeszcze poćwiczę 🙂

Mika, brąz jest banalny. Do lutego jeszcze sporo czasu. Poćwicz, to pojedziesz 🙂 Polecam Ci pojechać zdać do Kozienic. Tam jest lajcik, a sędziny nie mają na celu udupienia jak największej liczby osób jak to jest w Bon 😉
Moje lenistwo osiągnęło swoje apogeum... poszłam po stajni, stwierdziłam, że nie jest tak zimno, weszłam na górę i... się nie przebrałam, stwierdziłam, że jeździć nie będę  🤣 wypuściłam konia na wybieg, znowu  😵
Jutro wsiadam, jutro obcinam grzywę, smaruję kopyta itd. nawet jak znowu będę miała lenia  😁
Arroch co to za brak mobilizacji? 🤬
xxflygirlxx nie, mieszkam zupełnie na drugim końcu Olsztyna, ale moja koleżanka, która mieszka naprzeciwko mnie trzyma tam Derwiego i Fryza. 😉 A jako że ja jestem jej "rajderem", to jeżdżę z nią tam dosyć często. 😎
Zdjęć kilka zrobiłam, ale mój aparat jak zwykle miał jakieś swoje "ale" i rozwalał mi ustawienia, co widać po jakości, a na dodatek bateria stwierdziła, że -10to zdecydowanie za zimno i wyładowała mi się po zrobieniu ledwie 2 zdjęć! 😵 Coś tam jednak pstryknąć mi się udało. Poza tym spotkała mnie bardzo miła niespodzianka... Otóż, ja kiedy zobaczyłam, że nagle wszyscy się zebrali na hali i patrzą jak rozprężam Derwiego, wpadłam w panikę i chciałam jak najszybciej z tego konia zejść, bo (uwaga cytuję): "przecież ja totalnie nie umiem jeździć!" Zlazłam z tego małego sadysty i biegiem zajęłam się aparatem i kamerą. Udaję, że mnie nie a, a tu nagle pewna Ula się mnie pyta czy nie jeździłabym jej konia od środy do końca przerwy, bo wyjeżdża. Zatkało mnie! Nie powiem, podbudowało to moje morale. 😎 Chociaż, hallie prawie cały czas mi mówi, że dobrze jeżdżę... 🤔wirek:

Sadysta (Derwi) w wersji "ale co ja złego robię?":

Sadysta w treningu:

Linuks vel Roman - koń, którego mam jeździć:
mils chyba się zgodziłaś, nie?  😀
daram nie, nie skorzystam z okazji kilkudniowego treningu z jednym z najlepszych ujeżdżeniowców w moim województwie. 😀
mils  to super! Ile ja bym dała żeby tak mnie ktoś zauważył  👀
Wiwaro wiesz... Sama nigdy bym nie pomyślała, że ktoś mnie kiedyś poprosi, żebym jeździła mu konia. 😉 A tu nagle proszę - taka miła niespodzianka! Prawda jest taka, że im więcej pałętasz się po różnych stajniach, gdzie np. znajomi trzymają tam konie tym większa jest na to szansa. 🙂
mils zazdroszczę, też bym chciała. 😀
Zgadnijcie gdzie i z kim byłam  💃
mils za zimno dla mnie, no  🙄 ale jutro się zmobilizuję...

idziosława z kim? ;>
Arroch pamiętasz co pisałam kilka stron wcześniej ?  🤣
idziosława o, dawaj szczegóły. 😀
idziosława ztym chłopakiem  😀 no to opowiadaj !
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się