Hermes-ja nie wiem czy wgle jadę, zostało mi tylko rzucone hasło że 22 jest BOJ, więc może pojadę 😀 Z moją 2miesięczną przerwą może być ciekawie, jak wsiądę na konia w tym tygodniu 😀
laseczki, dziękuję za kciukasy, udało się 🏇 tak więc od 16 lutego (moich urodzin :hihi🙂 zaczynam tydzień regularnego, skokowego jeżdżenia, jak ja się cieszę! 😍 😍
borkowa., super! Powodzenia! 💃 Hermes, trzymam kciuki za halę, trzymajcie z Warusiem dobrą passę, żeby ładnie wszystko wyglądało jak wpadnę 😁
A my dzisiaj w kilka osób wyrwaliśmy się z lekcji i poszliśmy na obrady (ogólnie to sesja podsumowująca chyba była) Młodzieżowej Rady Miasta jako obserwatorzy. Super było, udało nam się kilka razy zabrać głos w co ważniejszych sprawach, zaproponowaliśmy kilka ciekawych działań, a że z przewodniczącym dobrze się znamy, bo często do nas wpadał na pogawędki (jest rocznik wyżej w naszej szkole), to jeszcze bardziej nas zachęcał do gadania i prowokował takie dyskusje, że aż pozostali radni byli pod wrażeniem naszych pomysłów i inicjatyw 😁
Jutro sprawdzianik z matmy i już luzik, plany na ferie takie urozmaicone, że nie będzie źle 😍
Hermes może to te nieszczęsne hormony. Ja przed swoim miałam tak, że leżała jak ulał (a kupowałam tydzień przed), a w dniu balu była dość.. za duża. A robilam wszystko tak jak do tej pory. U mnie jutro sprawdzian ze słuchu z francuskiego( :zemdlal🙂 + lajtowa liczba słówek - 32, choć na porządku dziennym jest ich ok. 200 😂
Od 7:48 w całym mieście nie było internetu. Całe 11 godzin, myślałam, że zwariuję jeszcze z brakiem środków na koncie 😜 😁 Nie no, żartuję trochę. Ale wreszcie ferie i już jutro rano wyjeżdżam 😍
Hermes, dobra dobra 😁 Aparat się ładuje, ciuchy schną, może rano zdążę się spakować 💃 😂 Nie mam w sumie zbyt wiele książek do czytania na drogę to zabieram zbiory zadań z matmy, z racji niechcianego towarzystwa w drodze muszę mieć dużo pochłaniających zajęć 🤣
Cofam moje ciepło w tą pogodę. Dzisiaj latając po pradze się tak wymarzłam, że masakra jakaś. Jakiś skuteczny sposób, żeby nie zabić osób, które mi coś obiecały, a potem stwierdziły, że zapomniały o spotkaniu ze mną i nawet nie raczyły za nie przeprosić? 🍴
Ja mam ferie od 3.02 i nie moge się doczekać. Mam jeszcze tylko 3 spr w tym tygodniu w tym jeden z techniki 😁 ale trochę się denerwuje bo tydzień temu jakoś tak gadalam ze swoją instruktorka i doszlysmy do tego że w mojej stajni są organizowane ferie. Ale ona się tym nie zajmuje więc nie ogarnia. Nie wiem nic, jak to dokladniej wygląda, ile kosztuje a chciałabym na to chodzić. I dlatego muszę się w niedzielę tego dowiedzieć u tej instruktorki która to organizuje, a w tej stajni jeżdżę może od 2 miesięcy i nikogo nie znam. Dodatkowo w czasie tych ferii chcę kogoś poznać i znaleźć znajomych, no dobra, przyjaciół takich prawdziwych(teraz nie mam albo mam tylko tak myślę, ech tego też bym chciała sue pozbyć) i boję się że nikogo takiego nie poznam. W ciągu roku jeżdżę indywidualnie więc trudniej mi kogoś poznać a oczywiście już uwierzyłam w to że kogoś poznam i będzie tak zarąbiście i że będzie to przyjaźń na lata. Wiem że to głupio brzmi 😡 ale trudno. I powstało masło maslane .;-)
I tak z innej beczki: chciałabym ładnie rysować konie i nie tylko. A nie że wychodzą mi jakieś dziwne bazgroly, a jak np chcę coś narysować to nie mam żadnego pomysłu. Da się tego nauczyć?
julka177 wszystko się da, trzeba tylko ćwiczyć. Może masz czas i chęci chodzić do Młodzieżowego Domu Kultury w twojej okolicy? Sama chodzę tam na zaj. plastyczne i widać poprawę 🙂 A jak nie to może poszukaj sobie na YT filmiki jak coś namalować od podstaw zaczynając od zasady kwadratów i kółek.
Dama ja bym się nie hamowała 😉 2 godziny w -20 , lubię moją pracę 😁 Było jakieś 20 babek, lecą "instrukcje " gdzie co jest, kto gdzie siada i w ogóle , babki mają wszystko w d.... . Potem 716327394 pyatń do : gdzie to, gdzie tamto... Oczywiście wszystko wiedzą lepiej. Ale wszscy przeżyliśmy, ja byłam miła , więc jest dobrze 😀
julka177 ćwicz. Ja jak miałam czas najpierw robiłam kalki, potem próbowalam przerysować z miliard razy. Karino z najmilszą chęcią bym tak zrobiła, gdyby nie były to przyjaciółki, zrobiłam im mały przypał tylko za to, że mogły mi wcześniej powiedzieć czy coś, a nie ja dowiaduję się na ostatnią chwilę. 🤦 To gdzie Ty pracujesz? 😲
Kuligi 🤣 Szczegółowa instrukcja : tyle osób siada na tych saniach, tyle tam. "MAAAAARLEEENA chodź tu! " - mimo że było powiedziane że reszta na drugie sanie. "Daj żesz te kiełbaski " . Oczywiście lecą standardowe madrosci na temat koni 😎 Ach , początki sezonu 💃
Dama Widzę że mamy podobne skłonności 😀iabeł: Ale żeby nie było ze narzekam , zdarzają się grupy bardzo fajne. Zobaczymy co to będzie jutro i pojutrze 😀 Trzeba się sprężać póki snieg jest , bo cavaliada. Chociaż i tak nie wydam tyle co w ubiegłym roku 😁