Raczej dziecinne, a nie romantyczne 😉 MOŻE byłoby romantyczne gdyby dany delikwent w momencie kiedy to czytasz wyskoczył z bukietem róż 😂 aczkolwiek chyba i tak nie podoba mi się wizja grzebania w butach bo jest karteczka
eeeh ten okres jesienny 🙄 chyba dzisiaj idę na koncert Dżemu , tak jakoś na spontana :P Trzeba wychodzić do ludzi. I chyba schudłam kilogram , i wciskam się w sukienkę 36 sprzed dwóch lat , taką szekszi bez ramion i nie jest źle 😜 Miałyście/będziecie mieć bal gimnazjalny? Jak było i jakie miałyście sukienki :P ?
Karino, ja miałam taką kremową (zdj niżej), jedna dziewczyna z mojej klasy miała długą, z białą górą i zwiewnym różowym dołem, wyglądała nieziemsko 😜 i o dziwo było bardzo fajnie mimo tego, ze gimnazjum swojego nie lubiłam
No chyba Wam wieczorkiem naskrobię pw, bo muszę się wygadać 🙁
A co do balu - to miałam. Był super, chociaż trwał tylko do 21.30. Najmilej wspominam poloneza i jedzenie 😜 Miałam prostą czarną sukienkę, spięte włosy i buty na obcasie.
Infantil , aniołeczek , Windziakowa - piszcie , lubie gadać 🙂 A propos przerwy od koni , to ja taką mam i żyje 😉
Co do balu : Bo u nas niby mają robć bal ale znajac ludzi to ne będzie :p plus ja nie umiem tańczyć , nie lubie większości gimnazjum więc sama nwm czy chce ten bal...
Alabamka, ja nie biolchem, ale coś mi się kojarzy, że jakby dodać temperaturę to mogłoby być SrTeO4?
A u nas albo coś padło w systemie, albo zapowiada się nieciekawy tydzień. 4 pp, 4 historie, 3 biologie, bez woku, wosu, francuskiego, 6 angielskich, 3 fizyki i to wszystko z różnymi nauczycielami, o co chodzi 🤔
Dziewczyny mam problem. Muszę napisać mojej mamie rozprawkę nt. Kolonializm to źródło postępu dla państw pozaeuropejskich. Problem w tym, że totalnie nie ogarniam tego co mam tam napisać (tzn. wiem że argumenty ale nie wiem jakie, historia to nie moja mocna strona, a gogle milczy). Pomoże któraś? 👀
Matuzaalem na + napisałabym, że eksport produktów, rozwój np. rolnictwa poprzez to, że kolonizatorami (?) były bogate, rozwinięte państwa. Rozwój kultury, ale tu trzeba być ostrożnym, bo na - można napisać za zastąpienie kultury rodzimej kulturą narzuconą przez państwa sprawujące władzę, narzucona "taktyka" rozwoju, brak autonomii... dużo można na ten temat pisać, ale zależy od jakiej strony chcesz to ugryźć. Ja bym wytoczyła takie argumenty, ale to co osoba to pogląd 😉
ja niestety nie pomogę, bo trzaskam chemię, która raczej słabo mi idzie, a za niecałe 2 godziny muszę być na korkach 👀 ale wpadłam się pochwalić, że przeżyłam hubertusa, nawet goniłam lisa stępem na jednym z rekreantów w gonitwie dla mniej zaawansowanych (no bo jak mi konia dali to co będę, odmawiać? :hihi🙂. przeżyłam też ognisko, jestem na etapie "naciągania" rodziców na nowe siodło i ogólnie jest fajnie 😜