Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Uff, padam!
200 zadań z chemii z Witowskiego od weekendu przerobione, w końcu.
Jutro zapowiada się 'cudowny' dzień - 3 biologie, targi, 2 polskie, a potem jeszcze dodatkowa chemia, skaczę z radości na samą myśl o tym.
Eeeeh, a ja siedzę chora w domu, żaden lekarz nie wie co mi jest, dzisiaj odbieram zdjecie rtg, to moze cos wyjaśni.. Wiec do koni nie prędko 🙁
A mam nowego podopiecznego  🏇

A co do rozszerzonej matmy? Proszę Was, matma jest super! Pozdrawiam z mat-fiz-infu  😍 😍 😍
Jak tu jest tyyyyle osób lubiących matę może ktoś ogarnia obliczanie objętości ostrosłupów, graniastosłupów itd.? 👀 Mam na jutro kilka zadań których kompletnie nie ogarniam
bez tresci zadan moze byc ciezko pomoc 😉
Mam takie np.:
W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym przekątna podstawy długości 6cm tworzy z przekątną graniastosłupa kąt 30 stopni oblicz objętość graniastosłupa.

No w cholerę tego nie ogarniam co z tego że to jest na necie jak jutro i w piątek mamy kartkówkę którą na 100% obleję? A mamy taką matematyczkę że.. Masakra po prostu.
zaraz napisze Ci na pw jak to zrobic
Ok. Dzięki wielkie  :kwiatek:
machnę rysunek, żeby było ci łatwiej i już wysyłam z opisem
Zaraz umrę fizycznie i psychicznie.
Mam to, co sama chciałam.
DAMN. 😵
początek roku szkolnego a ja już mam 3 pały z polskiego, umieram.  🤔
ale z Siwuskim lecimy za to w sobotę na zawody, na poprawę humoru dzisiaj konio chodził miodzio.
A jak tam wasze koniska ? Za dużo tu o szkole wypisujecie :p
Fajny siwuś 🙂
Moje konisko ma sie tak, ze nie istnieje.

Kurczekurczekurcze uczylam sie cala noc, zarwalam cholerna noc, dla cholernej matematyki i serio to zrozumialam i sie nauczylam i co? Jeden... To bylo na 1 lekcji, wiec bylam jeszcze w pelni sil itd, a i tak, kurcze, do dupy swiat 😁
Ech, ja mam jutro zdjęcia do tablo a kompletnie nie wiem w co się ubrać.
Jakby nie patrzeć to lepiej nie wyglądać jak wieśniak, bo to tablo dobre kilka lat będzie w szkole tak sobie wisieć...
Przecież do tablo zdjęcia są portretowe...
A ja podobno byłam nadzwyczaj aktywna na geografii 🤔 powiedziałam co wiedziałam i dostałam plusiki 😁 A na angielskim były u nas nauczycielki z Londynu, które mają patrzeć jak działa system szkolnictwa w Polsce... I były pod wrażeniem poziomu, zadań które robimy, że wszystko tak ładnie rozumiemy i mówimy... Że takie zadania to bardzo trudne są, takie to robią Anglicy na angielskim-ojczystym 🤣 a to w sumie banały były... Więc ja wolę nie wiedzieć jak tam wygląda nauka 🤔wirek:
No są, ale razem z tablo idzie wszystko, czyt. grupowe (za jednym zamachem).
Grupowe przeżyję, ale kiepsko się czuję w roli portretowego 'modela'.
Też tak macie, że im szybciej czas mija, tym bardziej wam się nie chce ?
hejka małolaty 😀
troszku mnie nie było, bo szkoła zabija życie towarzyskie :x.
jak tam nowe szkoły (choć pewnie pytanie padło, ale mój komputer odmawia współpracy)?
Ja ostatnio mam urwanie głowy w szkole. Codziennie coś, czasu nie starcza na nauczenie się wszystkiego. A co Wika robi jak musi się uczyć? Jedzie na konie!  🏇

A i oczywiście pochwalę Wam się filmikiem z soboty. W przyszłym sezonie jedziemy srebro i licencje może. Fajnie by było jakbym zdała  😜 Któraś Małolata ma licencje? Ciężko jest zdać?

No ja też nie ogarniam trochę, ale póki co (no wiem, nie uwierzycie) matma mi idzie dobrze 😀 haha. Jedna czwóra, reszta pięć i sześć.
A w sobotę mam Hubertusa 😀
No i ogólnie jak myślę o weekendzie to taki banan na twarzy  👍
W niedzielę zawodziszki (oby rodzice mnie puścili  😉 )

Jest fajnie. Myślmy pozytywnie! Życie jest piękne  🏇
Olaa1002 Skąd jesteś? Ty nie okolice stolicy, nie?
vicke Nie, no co Ty 🙂

Luubelskie  oczywiście, a Ty?
Ja okolice Warszawy. Ehh tak mi się wydawało, że Ty nie stąd. Też jadę w niedziele zawody, i miałąm nadzieje, że kogos spotkam  😁
Jak będę się wybierać do Wawy na zawodziszki to dam znać na pewno!
Trzymam Cie za słowo!
Jaką klase na zawodach jeździsz?
ojej jak tu sie ambitnie zrobilo 🙂
klasa ambitne fotografowanie i luzakowanie  😁
powiem wam jest tak: JEST DOBRZE 🙂 jak na razie wszystko się układa (no nie wszystko, ale większość), oceny w szkole dobre, polubiłam historię (dostałam 6 z kartkówki to polubiłam 😁 :hihi🙂, tylko pogoda mogłaby się ogarnąć 🙁 ostatnio byłam z koleżanką i kolegą w parku, się uśmiałam 🤣
borkowa o! I  to mi się podoba. Jest dobrze  😀
Z czego się tak uśmiałaś?  😉
Cześć wszystkim, dopiszę się ;P

U mnie w szkole póki co banał, łatwo zdobyć dobre oceny, chociaż z matmy już pała...  😵 Chyba nigdy nie ogarnę matmy ;x

A co tam u waszych koni? Ja jutro chyba nie idę do szkoły, wybiorę się może na jakieś zakupy, muszę Milce kupić lizawkę, bo już jej się kończy,a  potem do kobyły w coś się pobawimy z ziemi... właśnie-macie jakieś propozycje zabaw z ziemi? (poza 7 gier?), myślałam, żeby ustawić taki "korytarz" z opon, żeby przechodziła "w" nim... Chodzi mi o takie jakby 2 ściany i ona pomiędzy nimi ;D I jutro będę kontynuowała próby nauczenia ukłonów... idzie nam coraz lepiej, może wstawie jakieś zdjęcia z tych zabaw, może kogoś zainspiruję haha 😀
verona
miło poznać 🙂

A przechodzenie po 'strasznych' rzeczach?

Wstawiaj, wstawiaj. Moje młode ukłony też ogarnia, pod jeźdźcem trudniej. Również stęp hiszpański 😀
A jak uczysz stępu hiszpańskiego? ;>
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się