a ja pozdrawiam z Oslo, ojej, mówicie coś o szaleństwach? 😁 do 17 po południu nie miałyśmy noclegu, nikogo ze znajomych nie ma a kasa wydana prawie cała na bilet powrotny... Ale dajemy radę i jest cudownie 😍
maiia zazdraszczam okropnie! tylko uważajcie na siebie, ostatnio moją koleżankę zaćpali czymś w coli, to jestem przewrażliwiona i wszystkich ostrzegam.
radze wam nigdy nie ogladac "the ring" jak boicie sie horrorów. Tym bardziej jak cala familia śpi i wszedzie jesr ciemno. Mam schizy, wszędzie tą rozczochraną i zgnitą panienkę widzę 😵
Ile ludzi tyle opinii, dla mnie ring 1 i 2 nie są specjalnie straszne. Oglądałam pierwszą część przed nocnymi podchodami i potem miałyśmy niezły ubaw w lesie 😉
dla mnie żaden horror nie jest straszny, wszystko mnie bawi 😵 a już tym bardziej jak oglądam z kimś. Znaczy z K. zawsze udaję, że się boję, a co 😁 zaraz ruszamy rowerami popodziwiać skocznię narciarską, wczoraj już widziałyśmy ją ze wzgórza w parku 😍 chcę tu mieszkać 🙁
Gniadata, w domu to norma, że jestem bankrutem. A tutaj to by się chciało powydawać... 😉 a ja wydam wszystko na moją nowo odkrytą miłość życia- musli i jogurt 😵
maiiaF też właśnie wczoraj odkryłam tą miłość 😜 musli, jogurt i owocki 😜 😍, dziś jadłam tylko to i śniadanie i się tak napchałam,normalnie jakbym obiad duży zjadła. xdd Gniadata wbijaj do mnie! 😀 Mam mnóstwo musli i jogurtu. 🤣 Postanowiłam zrobić zrobić coś pożyteczniejszego niż tylko fejs,zdjęcia,telewizja i postanowiłam pouczyć się do konkursu z biologii i niemca, ale jak zobaczyłam jaki syf mam w książkach, rzeczach szkolnych i szafach to postanowiłam za to się wziąć. Jestem z siebie dumna bo udało mi się ogarnąć cały pokój w 3 godziny i znaleźć parę rzeczy na sprzedaż, tylko gdzie ja to sprzedam? xd Zaraz lecę na herbatkę, albo kawkę zbożową 😍 i biorę się za niemiecki. 😁 Szalona, wiem,wiem. 😂
popielata - ja od 3 dni (AŻ 3 DNI!) mam porządek w biurku i normalnie nic nie umiem znaleźć. Bez kitu no 😁 + dodałam cię do obserwowanych na photoblogu 🙂
Matuzaalem Aaa, a ja się zastanawiałam kto to mnie dodał. 🙂 A wyrzuciłam chyba połowę rzeczy z biurka. :P Mam tyle podręczników i chyba za rok sprzedam wszystkie bo może do egzaminu gimnazjalnego się coś przyda. A w ogóle jest sens sprzedawać gazet śk itp.? Ktoś to w ogóle kupuje? Czy bez sensu i wrzucić albo komuś oddać?
popielata - ja powywalałam z 3/4 mojego biurka. Wszystko poukładałam i co? I dalej szukam, robiąc coraz większy bajzel 😁 Co do ŚK to ci nie pomogę, się nie znam. A gdzie kupujecie różne takie gazety o koniach? szukałam w kioskach w mojej okolicy i nic. ani jednej jedynie jakieś tam historyjki dla dzieci 🤔wirek: Jeśli chodzi o egzamin gimnazjalny, to mam kilka z poprzednich lat i dalej to trzymam, mimo że coś tam pozmieniali to się przyda. Chyba.
popielata - ja Ci polecam Vademecum do egzaminu gimnazjalnego z Operona - tym książkom zawdzięczam świetny wynik z egzaminu, mimo, że zabrałam się za nie jakoś miesiąc przed egzaminem. Wszystko jest super opisane, zwięźle, na prawdę da się je przerobić, natomiast siedzieć nad książkami ze wszystkich przedmiotów i to razy 3, bo 3 lata, to ja sobie nie wyobrażam.. Każde vademecum jest cieńsze nawet od książki z jednego roku, więc dasz radę je całe ogarnąć 😉 Ja miałam polski - kupowałam tylko do lektur i tematów - lektury są fajnie opisane, można sobie wszystko przypomnieć, a tematy super na rozprawkę i charakterystykę - chodzi o to, że jest np. temat: Odwaga - masz wypisane wszystkie lektury i bohaterów, których możesz do tego użyć. Miałam jeszcze chemię - jak dla mnie też kapitalna, ogarnęłam calutką, fizyka - też niezła, geografii nie zdążyłam całej, ale mi tak średnio leżała akurat, no i historia - spasowałam, bo miałam za mało czasu, a nienawidzę historii, na pewno trzeba się za to wziąć wcześniej niż niecały miesiąc przed egzaminem 😁 A podręczniki? Leżały na półkach i się kurzyły 😉
popielata, Matuzaalem przestawiam sobie cały pokój na odwrót + przemalowuje ściany + pierdyliard fot Kucyka na ścianie będzie (zamiast czterech małych nad biurkiem), już mam wydrukowane 10 starszych w A4, teraz sie zasadzam na papier a4 fotograficzny bo juz nie ma, to dodrukuje resztę 😍 na razie jednak faza tortur czyli wszystko z biblioteczki (bo wstawiają mi nową), wszelkich półek, szafek, łotewer leży na środku i czeka, aż się o to zabiję 😁
aaa, Małolaty, znalazłam moją kartę pamięci z pierwszej klasy. dawno się tak nie smiałam jak dzisiaj 😜
infantil, maia, mnie kiedyś żaden horror nie ruszył. Ostatnio się jakaś wrażliwa zrobiłam i wszystko oglądam przez palce 😂
Gniadata, jak się o to zabijesz, daj znać. 😎 I świetna wizja tego pokoju, podoba mi się.
Pakuję się. Jutro wyjeżdżam. Byłam dzisiaj w terenie pożegnalnym. Dostałam świetny prezent pożegnalny przez który ryczę. Kuuurczę. Muszę jakoś wytrzymać, 2 tygodnie mam nadzieję szybko zlecą.
Gniadata,popielata, to nie byle jaka miłość, musli z jogurtem jem od zawsze, ale JAKIE musli i JAKIE jogurty tutaj są, nie do dorwania w Polsce... Niesamowicie prawdziwe, naturalne i cudowne. Ale się dzieje 😜 na pocieszenie powiem tylko tyle, że zyskałam dziś 80 koron i byłam na skoczni Hollmenkollbakken 😍 i wyspy opłynęłam, o 😁 i Polaków dużo spotkałam 🤣 i baaaardzo dużo życia przelatuje, najwspanialsze chwile.
szukam filmu na teraz, ktoś coś? chcę coś obejrzeć a zero pomysłu 😵
Chanel i Strawiński, Jak się pozbyć Cellulitu, Apart, Keith, Whisky dla Aniołów, Yuma, Almous Famous, Taking Woodstock Starałam sie urozmaicic gatunkowo bo nie wiem co chcesz 😉
omg, jak mnie tu daawno nie było 😡 Wróciłam właśnie do domu po dwóch miesiącach spędzonych w stajni (ale tylko na trzy dni 😁 )... W sumie to chyba były <są> najlepsze wakacje w moim życiu 💃
A jak u Was? 😉 😉
Masakrycznie mi się nie chce iść do szkoły - chyba jak każdemu (no może z wyjątkiem tych którzy zmieniają)... 😵
Poradźcie mi coś - mianowicie chyba będę się zabierać za remont. Mam w sumie spory pokój - 35m2. No i nie wiem czy malować ściany na kolor czy nie... Zastanawiałam się nad jedną ciemną beżową i obraz Merlin na tej ścianie, ale sama nie wiem. A no i meble w kolorze venge (ciemny brąz). I nowe łóżko (duuże) z baldachimem 😉 Co Wy na to?