Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

popielata co tańczysz?  😉

Małolatki, chyba się załatwiłam - klima + picie zimnych napoi w 30 stopniowym upale, to nie najlepszy pomysł! 
Jestem zła, bo super pogoda, miałam się podszkolić,  a teraz o żadnych treningach nie mam mowy.  😕  😤
Jak wstaje z łóżka to chodzę o miękkich nogach. Jak leżę jest ok. Gorączka i moje biedne gardło...
Ja wsiadłam o 9 żeby uniknąć upału. Aczkolwiek... niewiele to dało..
😵

(na tym koniu nie da się nie pompować ramionami!  😵 )
Niedługo popadne w samozachwyt  😎 Trenerka dzisiaj mi powiedziała, że muszę się zmobilizować i że z jazdy na jazde co raz lepiej nam idzie itd itd  💘. Jade na zawody we wrześniu i październiku. LL i L klase. I będzie epicko  😁

Ja też zjarana na twarzy i ramionach  🙄
vicke, o 9 by uniknąć upału  😂
Upału to sie unika o 5 rano, ok. 7:30 juz trzeba sie chować do domu. O 5 jest bardzo przyjemnie, do tego pusto na ulicach, polecam  🙂
popielata o mamo. Podziwiam, że Ci się chce w takie upały...
Olaa1002 zdrówka  :kwiatek:
vicke gratuluje i życzę udanych przejazdów 🙂

A ja wróciłam z Chorwacji, było w miarę ok, tylko koń rozwalił kopyto pod moją nieobecność... Ale K. się nim zajęła i jest ok.
A to jeszcze takie cudeńko chorwackie
Alabamka oj i tak bylo 'chlodniej' niz o 12. Myslalam zeby o 5 jechac ktorrgos dnoa ale doszlam do wniosluale nie dam rady wstac.

konwalia jak ladnie 😍

Edit: bardziej logicznie napisalam
Polecam jeszcze jazdę po 20  😎 Jest mega przyjemnie, w szczególności w spontanicznym terenie na bosaka 😜
anioleczek O nie. Wczoraj tak jeździłam. Za dużo owadów i za szybko robi się ciemno. I koń wariuje bo pozostałe konie jedzą  😵
konwalia dziękuję 🙂

Byłam dwa razy w Chorwacji, rok temu i w 2010. Super i polecam wszystkim! 🙂😉) A ja wyzdrowiałam  😅 Czułam się jakbym umierała, a dzisiaj - już chce mi się jeździć  🏇

to sobie pozwiedzałam Toruń... 😁 Tak wszystko wyszło jak miało, a cooo... 🙄
Olaa1002 dancehall xd
maiiaF jesteś w Toruniu?  👀
Są tu jakieś małooolaty z wyobraźnią?  👀
Potrzebuję jakiś zabaw dla dzieci na koniec półkolonii 🙂 Jeźdźcy w wieku 7-13 lat.
- skoki przez przeszkody (bez koni, bo oni wszyscy początkujący są!)
- test wiedzy o koniach (ze stajni i ogólnie)

HELP! 🙂
-Podchody (o ile jest miejsce ;P)
-„konkurs piękności konia”
- nauka rysowania koni
A może po prostu ognisko? (wiem, wiem kreatywna to ja nie jestem)  🤣
na większości obozów w których uczestniczyłam były właśnie pożegnalne ogniska 🙂
Konwalia, to Krka?
popielata, taaak, w szpitalu 😁
Maiia, co się stało?  😲
Maiu - no właśnie co się stało?

Dziewczyny macie jakieś pomysły jak powiększyć optycznie mały pokój? Na razie remont w planach - powiem szczerze że pewnie bardzo daleki, ale pomysłów na razie nie mam. .
pomalować na jasny kolor, meble jasne, oszczędne
kaszmirowa2302, Matuzaalem, przegrzało mnie trochę bardzo 😁
Maiia - zamiast przegrzało przeczytałam "pogrzało" jakby cię na oddział zamknięty wieźli  😂

madmaddie - tak właśnie planowałam, ale kurcze nie umiem się zdecydować na żaden konkretniejszy kolor.
maiia, to się odgrzewaj 🙂
Matuzaalem ściany na śliwkę a meble białe!  😎
Matuzaalem, ja miałam w pokoju taki zdechły róż, teraz mam najzwyklejszy biały i jest: 😜 Nagle mam w pokoju jasno, przestronnie i chłodniej 💘 Druga sprawa to to, że wywaliłam meble i teraz mam tylko łóżko, kanape i biurko 😉 Mam plan zrobić sobie białe półki i biurko białe, bo na razie mam stare, brązowe. Pokochałam ten kolor. A i zapomniałam napisać, że jedna ściana jest czarna, ale to nie przeszkadza.
Jeżeli chodzi o meble w małym pokoju to dla mnie pomysł tego typu, z rozkładanym łóżkiem (bądź nie, tak jak na zdj) jest bardzo fajny. Odstawiasz krzesło na bok i rozkładasz łóżko a w dzień masz gdzie usiąść ze znajomymi i miejsce w pokoju. Jeżeli chodzi o półki przy biurku, które zazwyczaj są potrzebne to można je po prostu zrobić nad biurkiem.
Fajne są też półki wysoko, albo na całej ścianie i drabinka do tego, super wygląda, ale to trzeba mieć dużo książek i lubić sie cackać z drabinką za każdym razem.
Jakimś tam rozwiązaniem jest też piętrowe łóżko, ale też jest niepraktyczne z wielu względów według mnie.
Alabamka, to jest świetne  😍
Matuzaalem ściany na śliwkę a meble białe!  😎

ściany w pastelowej jasnej zieleni. niebieski to koszmarek. no chyba że lubisz róż 😉

ja nigdy nie miałam półek na książki. ustawiam stosiki, tam gdzie się mieszczą. biurko, łóżko i tyle ile potrzeba na ciuchy. ale to trzeba lubić takie coś 😉
Ja też muszę chyba remont zrobić... Na pewno. Nie wiem co ze ścianami...  Bo pokój mam w miarę duży i myślałam, żeby jedną na beż walnąć i obraz Merlin Monroe w sepii tam dać. 🙂

Dziewczyny miała ktoś z Was styczność z chorobą Hashimoto, bo u mojej mamy chyba stwierdzono, a to podobno na dzieci idzie  😕
Ogólnie, to dość uciążliwa (objawy...) i trudna w leczeniu choroba. Własnie mam iść na badania, a ja panicznie boję się pobierania krwi...
Jak już mamy tutaj madmaddie ( matko jak dobrze) to tak mi się przypomniało (przy okazji Wam przedstawię ) :
Oto i potwór z głębin co zwie się Madmaddie.

MADMADDIE
Symbol szatana, wdając się z nią w rozmowę skazujesz się na ośmieszenie i potępienie.
Kiedy przychodzi robić rzeź niewiniątek w jakimś wątku najlepiej opuścić jego pokład.
Jak widzimy z lewego ramienia potwora wyrasta część kota, to pozostałość po jej kociej diecie. Jest niczym Kronos, który jadł swoje dzieci- ona zjadała koty, niestety kot okazał się kocim Zeusem, i chciał się wydostać z brzucha madmaddie. Ta go zszyła i od tego czasu jest hybrydą.
Warto wspomnieć, że gatunek Mad jest spokrewniony z Buką.
Ma rogi, kozią brodę oraz róg jednorożca- to wszystko symbole szatana.
Działa na nią woda święcona, acz nie zawsze.
Ewentualnie można zaszyć się pod kocem ze słownikiem i czekać aż przejdzie jej gniew.
Jak już mamy tutaj madmaddie ( matko jak dobrze)

nie udawaj że się cieszysz :P

Asia mistrz!

ja uciekam zaraz, mignęło mi że Zuza wróciła to zajrzałam
Kaszmirowa tak, Krka 😉
Olaa1002 trzymam kciuki że wszystko będzie ok. Trzymaj sie!

Właśnie wróciłam z ''Jeździec Znikąd" super film, polecam każdemu  😉 no i Johnny Depp, Helena Bonham Carter  😍
Alabamka - ojejciu jakie zaczepiste łóżko, i wszystko.. książki uwielbiam, mam ich całkiem sporo, a że półki ani miejsce na nic się nie mnożą to muszę zrobić z nimi porządek  🤣 

Dzięki dziewczyny za pomoc przy kolorze. Ostatecznie zostanę przy beżach, brązie, ewentualnie zastanowię się nad jakimś żywym kolorem - na razie w pokoju mam cholerny róż i fiolet na ścianach + okropnego króliczka playboya na ścianie (pomysł siostry, nie mój, spiskowała przeciwko mnie).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się