Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Hej Małolaty 😉
Ja tak Was czytam i czytam już chyba ponad tydzień, ale nic nie piszę, to się ujawnię, może mnie przyjmiecie do kącika 😀
O sobie chyba nie ma co pisać - Agata i lat 16, to chyba najważniejsze inf 😉
Agatat - przyjmujemy każdego do kącika. Im nas więcej tym lepiej  😉
Jak się rejestrowałam na re-volcie to z zamiarem dowiedzenia się czegoś o koniach, dyskusji o koniach, jeździectwie itd. a teraz siedzę więcej na towarzyskim, niż końskim  😁
Mam to samo.
Ratunkuuuuuu!Tak bardzo nie chcę iść do pracy 😵 jakaś masakra,zapierdzielanie tylko po to żeby i tak na nic nie mieć kasy 🤔
Aaa! Dziewczyny! Pamiętacie jak marudziłam, że mam za mało kasy na wszystko? Znalazłam na to lek - pracę. Dostałam " zatrudnienie " jako hostessa na ten weekend ( pt, sb, nd ) w Złotym Potoku, gdzie odbywa się teraz Jurajskie Lato Filmowe. Podoba mi się to 😁

Witamy agatat  :kwiatek:
agatat Czeeeść! 😀
Kurcze, też trochę kaski by się przydało. ;P Tylko chyba nikt piętnastolatki nie zatrudni? Ktoś się orientuje? 👀
popielata - ulotki chyba tylko wchodzą w grę niestety.
OOoo właśnie , ktoś może orientuje się ile mniej więcej można dostać za takie roznoszenie ulotek itp. ?
Zależy w moim mieście jakieś 20 - 25 zł, w okolicznych miastach 30, 40 a nawet 50.. zależy gdzie się mieszka 😉
Matuzaalem ale za konkretną ilość ulotek czy jak dostajesz np. to 20zł? 😉
W moich okolicach za konkretną ilość godzin. Stoisz np. 5 - 6 godzin (albo roznosisz po blokach, po mieście itp.) i dostajesz za to określoną sumę 🙂 Zapomniałam napisać, przepraszam.
W sumie warto by było spróbować 🙂
Ja roznosiłam za 7zł/godzina.Roznosiłam tyle godzin dziennie ile dałam radę,dostawałam mapki miejscowości po których miało być rozniesione.
popielata - obawiam się, że możesz mieć problem, bo wiem, że jak gdzieś zatrudniają na jakieś lekkie prace, to bardziej od 16 😉 ale polecam wszystkim Młodzieżowe Biura Pracy, wchodzicie na stronę ohp i potem na dole po prawej jest zakładka "oferty pracy w kraju i zagranica" i potem jak juz wejdziecie to zaznaczcie, że niepełnoletnie osoby i swoją miejscowość czy tam województwo, czasami da się coś znaleźć, siedzę w temacie, bo koleżanka szukała i jej pomagałam 😀 a jak macie jakiś np. znajomych rodziców w sklepach, czy gdzieś, jak tylko będą chcieli to można się zatrudnić i umowę spisać na rodzica, żeby nie było na czarno :P z tego co wiem, to się praktykuje - koleżanka (16 lat) sędziowała mecze siatkówki mini takich dzieciaków do 10 lat bodajże i podpisała z trenerem umowę na rodzica - w przypadku jakiejkolwiek kontroli czy coś takiego, z tego co wiem nie mogą robić problemów, bo dziecko może pomagać rodzicom 😉
A co do roznoszenia ulotek to raczej kiepsko wychodzi - w mojej okolicy max 6 zł/h , jak kiedyś liczyłyśmy z koleżankami to więcej wychodzi za takie stanie na promocji w większych marketach (np. Jakieś jogurty czy coś, wiecie 😉 )
Normalny człowiek, jak dostanie stówę na urodziny, myśli co sobie kupić.
Ja myślę, jaki czaprak będzie pasował do mojej gniadej księżniczki i czy kupować futerko na potylicę.
Jestem jakaś dziwna? 🤣
Wetnę Wam się w połowie tematu, ale dawno Was nie czytałam i nadrabiać średnio mam czas. Byłam w zoo  😜 A potem na proelo profeszjonal sesji zdjęciowej. Mogę Wam się pochwalić efektami?  🙂
Windziakowa - mam to samo  😁 chociaż od pewnego czasu nie jeżdżę, a miałam urodziny i teraz nagle pozbierałam jakąś kasę  😵 normalnie szok 😀
infantil - wrzucaj 😀

patrzcie i podziwiajcie sesje prosto z instagrama  😀iabeł:
Jaaaa, jak dla mnie czaad, masz mega śliczne włosy 😉 zawsze chciałam mieć taki kolor, ale mam PODOBNO ładny blond i nie chce mi się farbować póki co :> a Ty masz ten kolor naturalny? 😀
naturalny, ja z włosami nie robię dosłownie... nic. Nawet fryzjerów mijam szerokim łukiem  😀
Masz boskie włosy *.*
Ja omijam fryzjerów, moja mama chce mnie zaciągnąć do fryzjera ściąć włosy. NIE.
Od nowa muszę zapuszczać, chcę mieć za łopatkę przynajmniej :C
Ja poszłam do fryzjera z włosami do łopatek podciąć końcówki, może ciut więcej niż same końcówki - wyszłam z włosami za ucho, było już za późno jak ciachnęła.. Od tego czasu TYLKO i wyłącznie do sprawdzonej fryzjerkii zawsze mówię, żeby podcięła 2 mm 😀
infantil no to jest czego pozazdrościć! 😉
infantil, Ty pewnie i tak wiesz co ja myślę na temat Twój i tych zdjęć... 😎

intensywny dzień! koleżanka zaszczyciła moje wiejskie progi, ponarzekała i pomarudziła 😁 wróciła mama, pokłóciłam się z nią bardzo, zostałam wyrzucona z domu i nic mi nie wolno 😁 później gadałam z siostrą i tatą, dojście do wniosku że takie akcje to norma 😁 brat pojechał, poszłam na spacer, jakieś dresy mnie obtrąbiły, kulturka. Zadzwoniłam do przyjaciółki, pogadałam z jej chłopakiem 😁 I siedziałam w takiej wieeelkiej piaskownicy! Kopalnia piasku, cała gmina stąd podbiera! 🤣 oczywiście nie byłabym sobą jakbym nie wpadła w dół i mam piasek WSZĘDZIE 😎 a jutro zasuwam rowerkiem do miasta, sprzątam swój pokój i K. przyjeżdża 😜 i albo będzie bardzo grzecznie albo przeciwnie 😁 ogólnie jestem zła i mi smutno przez dzisiejsze kłótnie, wtedy z K. gada mi się jeszcze lepiej niż normalnie 😁 no, to tyle, spadam dalej być wieśniakiem.
Ja nie chcę, żeby było grzecznie!  😀iabeł:
agatatbardzo dziękuję za pomoc. Co prawda zero ,,ofert'' jeśli chodzi o moje miasto ale przyda się na przyszłość.  :kwiatek:
Czy tylko moja mama nie pozwala mi chodzić do fryzjera? :P Jak byłam mała to chciałam sobie obciąć do ramion, ale mama mi nie pozwoliła. Może nawet dobrze bo bym żałowała. Jak podetnę nawet te 5 cm to moja mama już się niepokoi. ;P
infantil - wiesz ty co? jak tak możesz ją do złego namawiać?! Ja się pytam JAK?!  😁 A tak na serio to ja też nie chce żeby było grzecznie  😎 Dobrze Maiiu?

A ja mam siostrę fryzjerką w domu. Nigdy nie pozwólcie żeby fryzjer zamieszkał z wami  😵
Trochę tak nie na temat ale...
Jakoś przez ten tydzień się rozleniwiłam i czasem tylko na rower wsiadam. Kto trenuje ze mną dziś coś z E.Chodakowską?  👀
Jutro mam ambitny plan pojechać na jakąś wycieczkę rowerową, ostatnio był cudny zachód w lesie, chce może ktoś zobaczyć? 😀
Dostałam pieniądze na urodziny i co? Nie mogę ich wydać na konie, bo mama stwierdziła, że nie kupi mi nic do szkoły oprócz książek i zeszytów. Cudownie.  💃
popielata ćwiczysz coś z Chodakowską? Ja kiedyś chciałam zacząć, ale jakoś nie wypaliło  😁 jak wrażenia, efekty? 😀
Nie chcę powielać, więc macie linka do mojego postu w innym wątku, może się trochę pośmiejecie, bo ja padłam  😂 http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,1046.msg1831001.html#msg1831001
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się