piotrowska no to w takim razie lipa ze mnie to nie dotyczy :x nie wiem wydaje mi sie ze mam z tym jeszcze bardziej kwadratowa twarz, ze wygladam jak facet i mam wielkie czolo i głowę i ze mam efekt helmu ;_;
aha, ja ostatnio dobilam do 56 i troche wiec generalnie sie odchudzam. + powiem Wam ze dobrze sie czasem nawalic i wysypac wszystko Jemu, wreszcie chyba do niego dotarlo co sie dzieje i ze mnie rani 😜 tylko teraz mam nadzieje ze cos z tym więcej zrobi
Gniadata - Właśnie że Ciebie to dotyczy, nie marudź. Mówię Ci, to kwestia przyzwyczajenia. Ja ze swoją grzywką robiłam już wszystkie możliwe manewry i spostrzeżenia są właśnie takie, że mija kilka dni nim się zaakceptuje swój nowy wygląd 😉 No i przy okazji, że skośna grzywka wydłuża i wyszczupla twarz, a prosta wręcz odwrotnie. Brak grzywki.. eh, nie będę się wypowiadać - dla mnie niedopuszczalne 🤣
edit: literówka. Chyba nigdy nie nauczę się pisać " nie " z czasownikami i przymiotnikami 🙄
No ja moja grzywke maltretuje od października 2011 😁 przeszlam przez wszystkie skosy, proste, dluzsze, krótsze... i tez siebie bez niej nie wyobrazam. moja twarz po prostu musi byc chociaz troche zasłonięta ;_;
piotrowska dokładnie 😉 mi sie od razu morda kwadratowa totalnie robi
Matuzaalem ojej dzieki :kwiatek: chociaz nadal mam wrażenie ze mam jakies dziwne te włosy. i strasznie krótkie 😁 jak na moje podcinanie co poltora roku, zawsze po fryzjerze dwa tygodnie placze za ich stara dlugoscia, chociaż poniszczone byly strasznie
Gniadata - nie wiem, ale należę do tych niższych, ale nie tych najniższych. Co nie zmienia faktu że kupię sobie " Dziennik Diety szczuplej dzień po dniu " będę prowadzić ten dziennik i powoli z moją wagą wyjdę na prostą. 😉
Aniołeczek - załóżmy "małolatowy klub puszystych" 😂 u mnie to samo. Jutro ide wyczyścic mojego grata, wyczeszę psa i chyba przejdę się z nim do weta bo jest chory, później spacer z koleżanką.. A w wolnym czasie wieczorem będę pogłębiać tajniki mojej diety, którą muszę ułożyć..
lacuna - ale pewnie wyższa ode mnie jesteś 😎 Spoko, ja już to znam. Każda na swoją wagę narzeka, ale waga +55 kg to nie wyznacznik puszystości. Tutaj chodzi o cm. Centymetry! (zabłysłam 😁 )
Wtrącę się w tę dyskusję na temat zbędnych kilogramów, których mam dużo, i powiem tylko, że spędziłam dzisiaj z K. szalone 7 godzin i było... 😜 😍 💘 jezusmaria, z tego nie może nie wyjść 😁 do tego... [s]troszkę się dzisiaj upiłam, a zaraz jeszcze na urodziny do kuzyna[/s] 😂
ale się wykrwawię chyba. nie polecam glanów w skarpetkach, które wam zjeżdżają całkowicie i zostają tylko na palcach, do tego w krótkich spodenkach. nie, po prostu nie.
I byłam z K. dzisiaj zanieść papiery do szkoły, wszystko z głowy 😀
Z tymi kg to roznie bywa. Ja np. waze bardzo duzo a wcale nie jestem wysoka, mimo to nie sadze abym byla gruba/nie proporcjonalna itd. Jestem masywniejszej budowy, ale mam w miare szczuple nogi, talie. Moja waga akurat bierzesie z budowy (kosci, cycki itd.) Narzekam na nia, jak kazdy, ale bez przesady, waga to indywidualna sprawa kazdego 😉 A jezeli uwazacie ze jestescie za grube, pulchne czy puszyste to... to chyba takiej osoby nie widzialyscie 🙂
Mierzę 176cm,mam jakieś 10kg nadwagi..ale trudno 😉 Gniadata,grzywka jest super 😍 ja również przeszłam milion ewolucji,i bez grzywy i na bok i prostą,potem dredy z wolną grzywką a teraz wszystko zdredowane. Miałam też na głowie sporo kolorów-zielony,rudy,czerowny,niebieskie,czarny,blond..i wszelkie kombinacje z pasemkami a potem wszystkie kolory naraz 😀 I wiecie co jest najlepsze?W żadnej ale to w ŻADNEJ fryzurze się sobie nie podobałam 😎 ale teraz przynajmniej nie muszę się czesać 😁 Maniia ,no jak teraz jest tak super to juz tylko lepiej bedzie 🙂
Wróciłam z roboty,poszłam nakarmić konie,zaraz idę dać psom i chciałam coś zrobić z Maltą,chociaż z ziemi pogonić trochę a tu co?Burza 😤
co wy tam wiecie o zbędnych kg 🤣 nie no wakacje, muszę się wziąć za siebie, jutro lecę na Wrocław, bo u mojej babci są dzieci (kuzyn 5 lat i kuzynka 2 latka), bo moja ciocia (ich mama) pojechała do szpitala, bo niebawem będę miała kolejnego kuzyna 🙂 także pierwszy wyjazd w te wakacje 😉
borkowa. - Pochwal się w takim razie ile ważysz chociaż w przybliżeniu 😎
Wzięłam się ostro do pracy, nastawiam się psychicznie na dietę i treningi (co nigdy nie było moją mocną stroną, nie licząc jazdy konnej), piszę sobie co w jakich ilościach ile ma kalorii, tłuszczu, białka, węglowodanów, ściągnęłam sobie różne ćwiczenia na dysk, zdjęcia jako motywację.. I zamiast bloga będę chyba codziennie pisała tutaj, albo w starym zeszycie 😁
lacuna - Doskonały przykład na to że etykiety można "przypisywać" ciuchom, a nie ludziom.
Apropos sukienki.. Śliczna jest 😍 I znowu mi sie przypomniało, że byłam taka głupia i sprzedałam za bezcen sukienkę z lat 50 - 60 która teraz by mi się przydała 👿
Matuzaalem dawaj jakas fote 🙂 ja ostatnio wyszlam z zalozenia ze lepiej byc grubym i szczesliwym niz chudym i smutnym, a jak sie jest grubym i nieszczesliwym to mozna chudnac - byleby z glowa. szkoda, ze wpadlam na to dopiero po tym jak doszlam do anemii
anioleczek :kwiatek: moze faktycznie sie musze przyzwyczaic chociaz cholera przekonana nie jestem...
infantil nigdy w zyciu bym o Tobie nie powiedziala ze wazysz wiecej niz 45 kg.
lacuna no to sie rozumiemy 😁 ja za kazdym razem kiedy wychodze od fryzjera pluje sobie w brode ze do niego w ogole weszłam! nic mi sie nigdy nie podoba, zawsze jak tylko troche podrosna przerabiam sama 😵
aaa tak w ogole widzialam sie z kumplem i chyba jestem okropna, bo caly czas mu nadawalam o moim idiocie. aaa chyba on cos do mnie ma. cholera.
edit: hahahahah co do filmiku - geniusz! marze o takiej córce 😍
Pozdrawiam mnie i moją głupotę, bardzo. Poszłam na urodziny do kuzyna. Wujek wcale nie był we Włoszech i wcale nie przywiózł mnóstwo pysznego wina. A ja wcale nie zdarłam sobie pół nogi. I wcale nie zdycham totalnie po dzisiejszym dniu. I wcale nie pisze mi się tak cudownie z K. i wcale nie zaczynam tęsknić 🙄
Lacuna i inni zainteresowani, Karolina wysłała mi foty dredów, coś tam widać, ja naszych wspólnych jeszcze nie zrzuciłam z aparatu. Dredy klik i powiedzcie czy link działa 😉 e:żeby nie było, tam w połowie końcówki nie dorobione, ale to i tak było czasowe mistrzostwo jak na mnie. A Karola musiała na występ lecieć i wszystko na szybko, będziemy dorabiać 💘
infantil rany, nigdy w życiu 😲 przeciez z tego co po zdjeciach bylo widac masz nogi i rece jak patyczki i ogolem, drobna sie wydajesz! (aż teraz specjalnie spojrzałam. ponad 45 za Chiny!)
maiia działa działa, niesamowicie pasuja te dredy Twojej kolezance! 😜