Helcia tak w lipcu chyba pójdę i napisze jak mi poszło 🙂 postaram się nie przejmować . Czeka mnie odwiedzenie ok 6 stadnin...ciężko się zdecydować ale w jednej jeździ brat cioteczny mojej koleżanki więc może popytać co i jak. Szkoda że nie masz zdjęcia. Jaka rasa i maść ?
Wchodzenie w uklady to najgorsze co moze byc. Przerobilam juz wszystko poza wlasnym koniem. Rekreacja, indywidualne treningi, jazda za prace, 3 wspoldzierzawy... Mozna sie na ludziach przejechac. Zreszta doskonale rozumiem Helcię - dla mnie rekreacja, ta nawet ambitniejsza, to bylo za malo, wiec od dwoch lat nie jezdze. Kasy na dzierzawe nie mam, za prace jezdzic nie bede... bo az tak to mi nie zalezy. Jak znajdzie sie kon w stajni z dobrym dojazdem, na odpowiednich warunkach to moze. Ja mam juz za soba ten etap, ze musze jezdzic.
Chyba sp, nawet nie spojrzałam na tabliczkę przyznam się, bo do szczęścia mi to potrzebne nie było 😉 Gniady, wałach, jak na niego wsiadłam to było "o jezu, jezu, jaka beczka!". Po Siwym przecinku było to bardzo śmieszne uczucie. Ale chodzi cudownie. Bardzo fajnie odpowiada na sygnały, nie miałam od bardzo dawna tak fajnie zrobionego konia pod sobą 🙂 infantil teraz miałam super układ, złego słowa powiedzieć nie mogę. Rozsypało się ze względów nie zależnych ode mnie ani od właścicielki. I gdyby nie moja przecudowna babcia to pewnie sama bym teraz skończyła nie jeżdżąc
Takie jedno jeszcze wspominkowe z zimy z Paradierem
Helcia to super ci się trafiło 😉 Ja widziałam młodą, gniadotarantowatą, małopolską klacz na sprzedaż. Ona przecudowna , rodowód super budowa również, blisko mnie, zakochalam się w niej od razu i wszystko pięknie ale mogę konia kupić dopiero w następnym roku.....:'(
Helcia ten siwek u góry sliczny. Zdjęcie Kasztana dodam może jutro bo teraz to na telu jestem. A z tym drugim koniem to będzie tak, że dam rodzicom tyle ile będę mieć a resztę oddam w ratach i konik mój 🙂 Strasznie szkoda mi tej klaczki o której pisałam 🙁
anioleczek.97 a daj spokój z tym nachrapnikiem 😂 Był sztywny, do tego Pordek ma tak wąski ryjek,że ni cholery nie chciał się ułożyć na nim 😁 Smarowanie nic nie pomogło.
anioleczek - dopisz jeszcze że z melodyjką I FALĄ - fala najważniejsza! 😁
Kurcze dziewczyny strasznie dziękuję za wsparcie 🙂 Psychicznie wczoraj wysiadłam. W sobotę mam kolejną jazdę, potem zrobię sobie przerwę i wszystko powoli poukładam. Od jeździectwa dużo nie oczekuję, bardziej od siebie bo wałkuję już te same praktycznie ruchy, które w większości niewychodzą. Zaczęło się od przeniesienia do innej stajni na kilka jazd. Wczoraj wpadł mi do głowy pomysł żeby tam nie jeździć. Stajnia w parku, kilka koni, dobrze ułożonych, bardziej rekreacyjne patatajanie niż sport. Maneżu nie ma, niskie skoki (kilkadziesiąt cm) tylko na "padoku" ze strony Zoo, ale za to jakie piękne tereny do jazdy. I ludzie przyjaźnie nastawieni, zero spięć, wszyscy się znają.. Minusy też są, ale teraz o nich nie myślę. 🙂
Edit: właśnie dostałam filmiki z konkursów. Nie obrazicie się że wstawię? Mile widziane są jakieś porady i .. słowa krytyki 🤣 Anglojęzyczny konkurs ( ) Nie wiem jak wstawić linki więc wklejam tak. Piosenka na niepogodę ( ) ja to ta bez butów 🤣 W ostatnim momencie zepsuł mi się rzep.
a ja sie z ocenami nie wypowiadam, zdaje? zdaje, więc jest super 😁 lepiej niż przewidywałam 👀 aa, Małolaty, moja dieta poszła w cholere, przytyłam ze 40 kg i megaaaa zle mi z tym! i nie wiem czy to przez żarcie czy te wszystkie "chodźmy się przejść!" które kończą się i tak zazwyczaj browarem nad wisłą 🙄
Odezwała się następna gruba.. 😎 na prawde, jesteś taaaaaka gruba i masz taaaaki ogromny rozmiar 😂
Gniadata, a ja właśnie wróciłam do dietki. 😎 Dzisiaj znośnie, a później odpaliłam pierwszy raz skalpela Chodakowskiej. I.. leżałam i kwiczałam. A miało być tak ambitnie z killerem 😂
Boże, jezusmaria, Małolaty, szaleję ze szczęścia prawie tak jak w święta 2011, z tego samego powodu! 😜 Ta szalona kobieta, znaczy moja siostra, poszła zwyczajnie i kupiła nam bilety na koncert. Orgazm, co z tego, że dopiero 5 listopada a ja o tym trąbię od początku roku 😂 Jest taaaaaaakaaaa cudowna, mogę umrzeć, mogę? 💃 😜 😜 😜 i w dodatku oglądam nasze lansiarskie słit focie kamerkowe, hahaha, padam ze śmiechu, zazdrośćcie mi cudownej siostry, nie ma lepszej 💘 😍 😍 😍
anioleczek ja nie moge zaczac stricte diety bo wszyscy sie na mnie dra ze nie jem, alternatywa jest wpieprzanie wszystkiego jak dziki osioł. chya wroce do głodówy 🙄
maiia jako jedynaczka zazdraszczam :<
wilczyk Tobie też zazdraszczam, bo ja ostatnio miałam problem z... zagalopowaniem 😵 jezu, cofam się!
maiiaf - ABSOLUTNIE ZABRANIAM UMIERAĆ! Chcę za rok przyjechać na wakacje więc wiesz 😎 You know what I mean 😁
Dziewczyny gratuluje wam jeździeckich postępów 🙂
vickie - ty gruba? Weź mi nawet nie gadaj bo jak sobie przypomnę jak dopiero ja wyglądam.. to nie coś trafia. Ale progress jest od kilku dni jem mało i często. Najczęściej same jabłka 😁
Matuzaalem, aaaa, ok, nie no w sumie nie mogę umrzeć przed TYM koncertem, także no... A później będą inne fajne też, więc właściwie może kilka lat jeszcze pożyję 😎
Wilczyk Też zazdraszam 😵 To nie nasz poziom - ciągi 😂 Ja w sumie robiłam kiedyś kiedyś jeszcze za czasów klubowych, a teraz to się boje, na koniu który nigdy nie robił, że coś zepsuje 👀
maiia Ja w sumie też zazdraszczam i koncertu i siostry. W sumie nie jestem jedynaczka, ale tak się czuję. Siostry tak na prawde prawie nie było w moim życiu. A teraz się wyprowadziła, więc już w ogóle 🙄
Matuzaalem No może gruba jako taka gruba nie, ale czy szczupła :x No źle się czuje w swoim ciele. Przestaje tyle słodyczy podjadać 😁
Bawiła się któraś małolata muliną? U mnie w sobote prądu nie było, i tak mi się nudziło, że znalazłam muline i zaczęlam coś pleść. BA! nawet wychodzi 😀 Wciągnęło troche ;p Zamiast się uczyć to siedzę i robię supełki 😂
Alabamka, co Ty, Amanda Palmer 💘 vicke, ja robię dużo z muliny, w wakacje potrafiłam zrobić 6 szerokich bransoletek w ciągu godziny. Szkoda, że została mi tylko jedna, a wszystkie robiłam niby dla siebie... 😁
Zazdrośćcie siostry, wszyscy 😤 macie kogo, tak bardzo macie. Kurczę, zwariowałam, tak ją ubóstwiam 😁
Vicke ja muliną też się bawiłam robiłam przeróżne bransoletki powinny gdzieś być. Teraz się wzięłam za prawdziwe z perełek i tym podobnych (mam ok 40), kolczyki też robie i naszyjnik. Matuzaalem ślicznie spiewasz, ja niestety jestem beztalencie 🙁