Dziewczyny jak tam przygotowania do egzaminów? infantil, wilczek? Uczyć się uczyć, zwłaszcza matematuni 😜 Hermes juz napisałam w KR, a tak btw, kask! 🤬 wrzucam Hadżutka dzisiejszego, skoro już na tej stronie pojawiły się koniuchy
konwalia ja nie uczylam sie niczego i nie zamierzam 😉 te testy nie są na wiedzę. Zreszta, 3 lata sie nie uczylam ani razu, ksiazek nie mam, zeszytow tez nie - to co ja zrobie 3 dni przed egzamien? 🙂 a co do Hadzinki- pisalam na fb ze cudo 😍
Ja juz tez chyba olewam, czego sie moglam nauczyc to sie nauczylam. Wiec siedze i ogladam Gre o Tron, a zaraz ide umyc tatkowi samochód 😀 Generalnie jestem w czarnej dupie, wiem, ze nic nie wiem i zostane menelem. 😵 Ale znalazlam fajna szkole, zeszloroczny prog wynosil 30 pt, cos dla mnie 😀 Ale jakkolwiek mi te egzaminy nie pojda, po nich na bank wracam do jazdy, powiem wiecej wspoldzierzawy szukam 😀
Sorry za brak polskich znakow, za trudne dla telefonu
wilczyk podziwiam Cię 👍 ja umarłabym chyba ze stresu, już teraz martwię się o szkołę, chociaż egzaminy za rok :P chyba pójdę do LO, a później zrobię kurs instruktora jazdy konnej i będę sobie jeździła 😵 😂
borkowa ale to wcale nie jest takie stresujace. Idziesz do szkoly napisac sprawdzian jak kazdy inny, a nawet latwiejszy bo abcd i zamkniete same poza 3 z matmy i rozprawka. A na pierwszy wybor dostanie sie kazdy kto bedzie racjonalnie wybierze i ustawi szkoly wg swoich umiejetnosci.
We wtorek po egzamkach jade po bilety na juwenalia 😅
Borkowa Ja dwa dni temu umierałam ze stresu, ale wczoraj stwierdziłam, że w sumie mam to w dupie, pójdzie jak pójdzie :P Nawet w słabym liceum, jak się chce to się można dobrze uczyć 🙂 A ja jednak muszę to robić, bo weterynaria w planach
[quote author=sandakanowa link=topic=30353.msg1753050#msg1753050 date=1366314163] u mnie na 1 Lelewel (może się dostanę), a na 2 pójdzie Herbert na Tarchominie. 3 to chyba Czarniecki (tylko po to, by cokolwiek było) xd
U mnie ten Herbert na 3 msc, to moze sie spotkamy jak coś nie pójdzie [/quote]
alabamka nooo ja jak patrzyłam to pewnie nie dostanę się do Lelewela, więc na 90% skończę właśnie na Van Gogha :P ale mi to nie przeszkadza. znam parę osób co tam się wybierają ze mną i kilka co już tam jest, więc co będzie to będzie 😉 nie ma się czym stresowac :P a zwłaszcza egzaminami.
Ale mam zajebistego kucyka!!! 😜 my juz po zawodach i poszlo swietnie! Kon wyluzowany, wrecz lebiwy a to byly jej pierwsze zawody, zakochalam sie w tym kucyku 💘
infantil, Strasznie do Królówki bym chciała ale za bardzo klasy dla mnie nie ma, za tydzien dzien otwarty to sie upewnie. Myślę nad Jose, Bema, może ZSP, nie mam pojęcia, wiem że Herbert na ostatnim będzie.
infantil, Strasznie do Królówki bym chciała ale za bardzo klasy dla mnie nie ma, za tydzien dzien otwarty to sie upewnie. Myślę nad Jose, Bema, może ZSP, nie mam pojęcia, wiem że Herbert na ostatnim będzie.
O, ja bym dała Jose na drugie, ale niestety nie ma dla mnie profilu 🙁 Waham się czy dawać tego Fredre na drugie/trzecie ale chyba nie mam wyboru, bo to jedyna alternatywa. No i nadal pozostaje bez jednej szkoły. Co to ZSP?
Hermes, gratulacje, super kucyk, świetnie wyglądacie! 😜 😍
w sumie to zazdroszczę Wam tego niezdecydowania spowodowanego dużą ilością szkół... u nas w mieście tylko 6 liceów i 3 technika, w tym jedno liceum wywalam z góry bo to w mojej szkole (pół prywatne), IV i V to totalne dno jeśli o poziom chodzi, III też już się strasznie słaba zrobiła, nauczyciele tam nic nie robią, jak już są... więc zostaje I i II, a przecież nie będę się pchała do Julka na jakiegoś humana czy inne medyczne 🤣 zostaje mi Jagiellończyk z ukochanym mat-geo-jęz, nawet jakbym chciała na drugi wybór wrzucić coś, to nie mam co 😂 u nas to w sumie mniej więcej poziomem numery liceów, bo I i II zawsze ze sobą rywalizują jeśli o poziom chodzi, ostatnio chyba dwójka jakoś lepiej wygląda. III mocno spada, IV zawsze było kiepskie, V to liceum przy TE, ale poziomem stoi chyba gorzej niż to technikum 🤣 no, to się Wam wygadałam 😂
Dowiedzialam sie ze zajelysmy 5 miejsce na okolo 26 koni :ematy327: wszystko sie uklada, sa plany juz na nastepne starty 😅 a teraz probuje dostac sie do domu bo zgubilam klucze a nikogo nie ma w domu -,-
Hermes gratulacje ! 🙂 infantil niby tak, ale myśl, że od tego jak napiszę egzamin zależy moja przyszłość to od razu stres łapie 😡 powiem wam, że moje kostki i kolana wysiadają, fajnie że tylko jutro do szkoły, a we wtorek na Wroooocław 🏇 potem majówka 😅
Egzamin gimnazjalny decyduje o przyszłości? 🤔 Czy tylko ja jestem zdania, że to kolejna próba sprawdzenia jedynie naszej wiedzy, której w wielu przypadkach jest i tak mało, po prostu pic na wodę, fotomontaż? Ludzie, o przyszłości to ewentualnie Wasza matura decyduje.. 🥂 Jak się ktoś zaweźmie to i w gorszym liceum czy technikum spełni marzenia.
Wyznaję zasadę własnego rozumu-matura a test gimnazjalny to całkowicie różne rzeczy. A to, czy zdamy na 100% czy na 50% ma niewiele wspólnego z naszą przyszłością. Większy wpływ ma samozaparcie i ambicje.
ostatnio pedagog oświeciła mnie, że żeby dostac się na studia (nie ważne jakie) wystarczy ZDANA matura ( nie ważne ile %). nie wiem czy to prawda, ale miło, by było gdyby tak się okazało 😉
sandakanowa owszem, żeby dostać się na jakikolwiek lipny kierunek. Ale czy to warto? A akurat samo zdanie matury to nie jest wielka filozofia, dlatego chodzi właśnie raczej o wynik...