Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Happiowa łee, to cienko  😁

madmaddie mam odpowiedzieć prawdę, czy zmyślać?  😲
prawda
ja wiem że ja mam tyle problemów bo za dużo myślę, psycholog mi powiedział, że jakby myślał o takich rzeczach to by zwariował(o wiarę szło) 😁
madmaddie prawdę? A więc... nie wiem  😁
po namyślaj się Kąciku a ja idę nadrabiać zaległości, geografia, biologia, polski, chemia.. 😵
Marzę o tym, żeby się zacząć uczyć hiszpańskiego[ 😍], ale oczywiście lenistwo wygrywa  🙄.
Madmaddie też się nad tym czasem zastanawiam i nie dochodzę do żadnego wniosku, wyjaśniającego ten fakt.
madmaddie myślę że chodzi tu o charakter i umiejętnośc używania mózgu  😉
madmaddie stawiam najwięcej % na geny 😉 środowisko, wychowanie, wpływ rówieśników, trendy też, no w sumie to chyba wszystko  😜

I kupiłam kurtkę swoich marzeń!  💃
Tylko że jest... męska  😂 ale S-ka jest akurat  😁
madmaddie ja przerabiając aktualnie genetykę stwierdzam, że wszystko można odziedziczyć i że te geny to chyba każdą pierdółkę zawierają  😁
A ja będę inna i powiem, że mam dość Hiszpanii.  😎
Sprzątałam dzisiaj pokój 4 godziny.  😵 Ale jak czysto!
Jutro mam tak napięty dzień, że hej. Mam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobię.  🙄
madmaddie od genów, charakteru, sposobu wychowania, kultury?

xxflygirlxx pochwal się planami na jutro? ;D

Ja dziś do południa byłam w stajni, pierwszy zimowo-śnieżny dzień za nami  😉 Teraz trochę sprzątam w domu, mama zostawiła mi listę do zrobienia, także się nie nudzę  😎
Lenna no więc:
o 8.05 mam autobus i jadę do Karmela ostatni raz, muszę być z powrotem w domu o 13, wpół do 14 jedziemy z bratem i mamą na urodziny mojego brata, mam tam pomagać i robić zdjęcia, potem około 16 jadę obfocić wizytę Palikota w Szczecinie. I cały dzień z głowy.

Wiecie, że w poniedziałek mamy każdą lekcję skróconą i będą trwały po pół godziny a przerwy 5 minut, więc kończę o 12.40?  😜
A ja idę na imprezę, joł  😎 w końcu!
miłego wieczoru baby!  💃
A ja dzisiaj byłam z koleżanką w stajni. Co prawda u jej dzierżawionego konia, ale zawsze. 🙂 Wiem, że jutro mogę wsiąść (yeah, wsiądę na konia po 3 tygodniach! 😀), a tak poza tym to uległam wenie twórczej ustawiania szeregów gimnastycznych. 😡
break będzie PW. 🙂
Breakaway zazdroszczę...Też bym sobie poszła  😁.
A ja jutro muszę wstać o 6, bo jadę z koleżanką oglądać dla niej konia do Gdyni 😉.
Nadia pocieszenie jest takie, że przynajmniej do koni jakichś jedziesz. 🙂
Nie było mnie prawie dwa dni i nie ogarniam wątku  😵

Wczoraj mieliśmy stajenną imprezę zorganizowaną w puławskiej knajpce 😉 Mimo iż średnia wieku była coś ok. 40-50 lat, to i tak niezła zabawa 😀 Potańczyłam, pogadałam 🙂
A dziś padał śnieeeeeg i konie świra dostawały w terenie. Masakra ogólnie 😉 I zeskakiwałam z kobyły w locie, bo jej to już całkiem odwaliło. Właścicielka nie mogła sobie z nią dac rady, więc wsiadłam (po 10 minutach kręcenia się w kółko i taranowania mnie) i po 5 minutach zaczęłam się ewaukowac. -.- Odprowadziłyśmy obie panie do stajni i pojechałyśmy we trzy konie do lasu.

Teraz siedzę w Lublinie. Powinnam się uczy biologii, ale to nic, coś czuję, że i tak tego nie zaliczę. Mam ochotę jutro wybyc do jakiejś stajni, bo jakoś nie mam ochoty siedziec na tyłku i jeśc, jeśc, jeśc. Już się czuję jak balon (ahh, te babciowe obiady 😀 )
Mils, tak tym bardziej, że jesteśmy umówione, że będę od niej dzierżawić tego konia jakoś do wiosny/lata, kiedy będę szukać konia dla siebie  😉.
A teraz przyznawać się...Kto ogląda teraz Mam Talent i na kogo liczycie?  😁
Nadia, pozdrów E. (jeśli to o poszukiwania jej konia chodzi) i daj nam tu znać czy konik fajny 😀
i możesz foty wstawić... 😉

Ja zaraz będę oglądać horror na HBO 🙂
Nadia no ja niestety jeszcze nie. 😀
Ej, macie jakiś sposób, żeby w taki mały mróz, max. -5, było w stopy ciepło? Bo termobutów nie mam (mama się nie zgadza? 🤔wirek🙂, a jutro mi chyba stopy w stajni odmarzną...
Cavaletti tak, o jej konia chodzi. Jutro zdam dokładną relację 😉.
Mils ja całą zeszłą zimę w ponad -20 nie jeździłam w termobutach, tylko...normalnych sztybletach i 2/3 parach skarpetek  😁.
Nadia u mnie dzisiaj było ok. 0C, byłam w sztybletach, 2 parach skarpetek (w tym jedne bardzo cieplutkie, z wełny chyba) i mi stopy prawie zamarzły! 😲 A jutro jak będę dłużej to nie wiem jak wytrzymam...
Mils, ja kupiłam sobie skarpety takie specjalne do glanów i są mega ciepłe. Takie szare, wysokie, z grubej wełny. Nosiłam je do sztybletów zeszłą zimę (oczywiście pod nimi były bawełniane) i stopy nie marzły. A poza tym, to polecam rozgrzewać się od środka. Ciepła herbata przed jazdą działa cuda 🙂
cavaletti dzięki, może przeżyję. 🙂
Moi rodzice wpadli dzisiaj na genialny pomysł! Wymyślili sobie, że mam w wakacje zrobić wycieczkę pociągiem po miastach w Polsce gdzie na Polibudzie jest Architektura... super, zawsze marzyłam o samotnej podróży na drugi koniec kraju  🤔
Arroch fajny pomysł mają ci twoi rodzice... 🙂
Dziewczyny! To teraz ja potrzebują waszej kreatywności! 🙂 Mamy w stajni konia o imieniu Rzęsa. Musimy znaleźć jej jakieś zdrobnienie/przezwisko bardziej (inni w stajni się zbuntowali, że imię jest dziwaczne), żeby brzmiało normalnie, fajnie i było ładne. Ale warunek jest taki, że musi być związane z jej imieniem, czyli np. zaczynać się na pierwszą albo druga sylabę jej imienia itp. ja kurde za Chiny nic nie mogę wykombinować. 🤔 Pomożecie?
Szansa
?  🤣

Kawecan też mi to przez myśl przeszło, ale zupełnie się wtedy imię zmienia, a ludziom ze stajni chodzi bardziej o jakieś przezwisko czy fajne, stylowe zdrobnienie tej Rzęsy... 🙄 Mi już od myślenia mózg się przegrzewa, a nic mi do głowy nie przychodzi. 🤔
Rzęsista/Rzęsiasta/Rzęska/Rzęsiotka
Tylko to mi do głowy przyszło z zdrobnień imienia. Za bardzo się chyba nie zmieniło 😉
cavaletti nie, dzięki za pomoc. 🙂 Mi teraz jakoś na poczekaniu przyszło jedno przezwisko od drugiej sylaby "sa": Sanka... Oceńcie same, jak dla mnie denne bardzo. Ogólnie, nie macie wrażenia, że imię dziwne?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się