artykuł mówi o tym jak zrobić tatuaż, wybrać studio tatuażystę wzór żeby być zadowolonym, jest w miarę obiektywny
a co do chłopaków a klasie, mamy 6, rozmawiam z trzema, z jednym rozmowę zaczynam od "masz żuczka?" nie pytajcie dlaczego, z drugim koleżanka kiedy słucha naszych rozmów stwierdziła że naczytaliśmy się "Pana Tadeusza" i nam się na mózg rzuciło("Witaj zacny Krzysztofie), trzeci gada więcej niż ja 😁
W tym, roku w szkole tak mamy. A w stajni mamy listę, piszemy co byśmy chcieli i losujemy. Stajnia nie jest dużo i tylko pensjonat więc wszyscy się znają, aczkolwiek z wyborem prezentu mogły by być kłopoty.
To chyba sama wiesz najlepiej co chciałabyś dostać 🙂
Jak masz konia to szczotka, preparaty, gumeczki, nauszniki, chrupki...
jak nie to jakaś maskotka- koń, breloczki, jakieś różne końskie pierdółki które będą przypominać bliskie osoby ze stajni 🙂 Może ramka na zdjęcia z koniem? Wstawisz tam zdjęcie całej stajennej ekipy 🙂
albo rękawiczki, skarpetki, opaska na uszy, palcat, gazeta jeździecka, książka, spinka do plastronu...
Happiowa mi zawsze w stajni mówili, żebym szła na weterynarie, bo weterynarz dużo zarabia. Tylko co z tego, skoro nie mam pasji do tego i nie chcę być wetem? 🤣
Strasznie nie lubię podejścia 'rób to bo dużo zarobisz'. Dla mnie zawsze ważne było , żeby kochać swoją pracę. no nie wiem, może za mało we mnie realistki a za dużo marzycielki 😎
a z tymi profilami tez jest kijowo, poszłam na profil polski-wok-angielski a myślę o psychologi, na którą muszę zdawać ...biologię i majcę rozszerzoną. fajne są licea, gdzie są klasy ogólne a w drugiej klasie wybiera się fakultety 😉
fajne są licea, gdzie są klasy ogólne a w drugiej klasie wybiera się fakultety 😉
W moim liceum niby klasy są profilowane, ale na drugi i trzeci rok i tak dobiera się fakultety. Świetna sprawa, gdyby nie to, to nie wiem, czy miałabym jakąkolwiek szansę napisania matury chociażby z geografii po klasie humanistycznej...
Arroch, Zuzu pamiętaj o naszym moście! Bo już mi się dookoła stawu do stajni chodzić nie chce ;D.
Ależ oczywiście, że o Was pamiętam! ;* przecież ja to dla Was robię i trochę dla Andrzejka, który obiecał zamieszkać pod mostem który wybudują jak go zaprojektuje 🙂
Vana - zapomniałam Ci powiedzieć, że na Architekturze jest bossssski przedmiot zwany Historią Architektury 😁
Sisisa, to często zależy od nauczyciela. Jeśli potrafi zainteresować, mówi w sposób ciekawy, to idzie się nawet tego nauczyć. Ale są też tacy, przy których najlepiej by było wyjąć poduszkę i ułożyć się wygodnie... 😉
Ja historii nigdy nie lubiłam, nigdy mnie nie interesowała... Wolę uczyć się chemii czy fizyki niż dat na pamięć... 🙂. Ha! 5 z kartkówki z hiszpana dzisiaj ;D.
W gimnazjum to ja miałam historię miód, śmiem twierdzić, że to był jeden z moich ulubionych przedmiotów. A teraz sorka jest po prostu jak flaki z olejem, skupiam się ze wszystkich swoich sił, ale wytrzymuję średnio 10 sekund (to i tak sukces) i odpływam... "Wracam" po 10 minutach i ogarniam że... nie ogarniam 🤔wirek:
Poza tym przedstawiam wam moją piękną przyszłość: Pon: spr z matmy; Wt: spr ze szwaba, powtórzenie z historii na którym (o matko!) będzie pytać z całego działu; Śr: wycieczka do Wawy, wracam o 3 w nocy a w czwartek... do szkoły.
Pon: spr z Fizy; Wt: spr z historii; Śr: spr z polskiego i kartkówka z PO; Czw: kartkówka z geo...
Czy oni się dobrze czują? 😕
Poza tym (mam nadzieję, że się nie obrazi) jutro wszyscy niezapeszająco trzymamy kciukasy za breakawayy ponieważ gdyż jutro pocina egzamin na prawko! 😅 Łiiiii....
I ten, kto z Lublina mi powie, gdzie dostanę kurtkę na zimę która się nie świeci, nie ma paska i nie jest gąsienicą, uściślając: czarna, cienka ale ciepła, z wielkim kapturem, narciarska i żeby robiła takie "rrryyyyp" przy zginaniu łokci 😁
A jutro spierniczam ze szkoły po 4 lekcyjnych i wybywam do stajni rozkoszując się nicnierobieniem... A dziś czeka mnie jeszcze powtórka z rzutów, Kordian i strona zadań z chemii.
Vana obrażę się wiesz? Dzięki wielkie za pamięć, a za kciuki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;p. Generalnie dostałam już trzęsawicy, oglądam masę filmików z egzaminów/obsługi itp i nadal mam uczucie że wiem, że nic nie wiem 😁 Kolega dzisiaj też nieco pośpieszył się z kciukami - dni mu się pomieszały i wysłał mi smsa już dziś rano 😁
breakawayy o której zdajesz? będę trzymać kciuki 🙂
Jak u Was pogoda? u mnie troche wczoraj śniegu popadało, ale zaraz się roztopił i jest jak było...
Oczywiście że trzeba robić to co się lubi, wolę zarabiać 10 razy mniej ale być szczęśliwa 😀
Najgorsze nauczycielki mam z biologii i z matematyki...niby miłe, ale nie potrafią przekazywać wiedzy. Jedna ma zawsze jakieś problemy ze sobą, jak coś nowego to przepisze wyjaśnienie z książki na tablicę i sami robimy zadania. Druga z kolei zupełnie nie potrafi zaprowadzić dyscypliny na lekcji...
Vana gdybym miała rozszerzenie z matmy to bym Ci pomogła, ale niestety ja tylko podstawa 😉
Happiowa 8:30... 😵 ale wolałam rano, bo mały ruch, egzaminator może nie będzie jeszcze wkurzony... 😁 no generalnie będzie szybciej z głowy, tak myślę 😎
Cokolwiek co ma w sobie słowo HISTORIA nie jest boskie. Zakładam, że każda historia jest koszmarem.
To była ironia 😉 Aczkolwiek historia sztuki jest dość ciekawa ;] Na architekturze jak na razie boję się najbardziej rysunku, bo są u mnie w grupie ludzie, którzy na prawdę świetnie malują, a niektórzy oblali rysunek już 2 razy, bo a to źle wymierzyli, a to za mało kontrastu, a to rysunek był dobry, ALE się nie wyróżniał z kilkuset innych 😵
O idźcie, ta matma to mnie denerwuje już... znaczy nie matma, sorka od matmy, która nic nie tłumaczy... Grr każdy mat-fiz, ba, każdy mat-coś ma najlepszą sorke od matmy i tylko nam dali takiego łoma który tylko stanie i mówi, że jest błąd w zadaniu, albo że tego nie robimy bo nie damy rady, gdzie ja mam rozszerzenie...
Za jakie grzechy? weqlfhkqwjhfwqenjdnsxxjnawyahdnqhjkeybdqbwdhj Przepraszam, to z nerwów.
Arroch, domyśliłam się. Od ilu lat ty chodzisz już na ten rysunek...? Pokaż mi jakieś swoje dzieło ;D.
Chodziłam rok, potem przerwa prawie roczna i teraz znowu od września, "dzieło" jedno masz na fbl, ale to pierwszy qń jakiego narysowałam więc nie wymagaj za dużo 😁 gównie męczę teraz krzesła i taborety, jak stworzę coś z czego będę zadowolona na fbl się na pewno pojawi 😉