Wiecie co? Strasznie dziwnie uczucie, że jestem na volcie 2 lata. I mogę stwierdzić, że to forum może kogoś ostro postawić do pionu i przede wszystkim uczy. 😀
ChingisChan, Ja mam wrażenie, że Cię na gorsze sprowadzam 🙁 U mnie to samo, czytam sobie stare posty i nieskromnie powiem iż oleju do głowy mi tu dużo osób dolało i spoważniałam
Hermes, liczną masz klasę. U mnie jest 15 osób, tak jak w klasie specjalnej 😂 Dzisiaj nikt nie poszedł prawie.. a normalnie jest nas z 8 na luźniejszych lekcjach.. 😉
Faktycznie, volta ustawia do pionu, ale to dobrze.
Jutro testy, a ja zamiast się uczyć i stresować tym to się umówiłam ze znajomym chłopakiem na popołudnie i tym się stresuję 😁
Ja się jutrem tak nie stresuję jak środą .. Ale wmawiam sobie,że w zeszłym roku dowalili na polskim, dwa lata temu na matmie.. to teraz czas na język. Poza tym, nowa reforma to nie mogą dać trudnego, mam rację? 😁
Nie sprawdzałam, ale generalnie patriotyzm do dość ciężki i poważny temat. Humaniści sobie dali rade spokojnie z tym, ścisłe umysły musiały więcej pomyśleć, ale wszystko dało rade napisać, nie przeczę 😉
No ja miałam lepsze oceny z polskiego, ale z polskim nikt nie miał problemu, ani tumany, ani ci od matmy, chemii etc. Wszyscy się bali, a skończyli w 45 minut może mniej i... spali 😂
Mam nadzieję,że w tym roku to będą oczywiste rzeczy, czytanie ze zrozumieniem, logiczne myślenie, a nie to co wkute .. Tutaj pewnie też tak będzie, oby 🙂
Bycie przewodniczącą jest głupie, muszę iść jutro [ja+inni przewodniczący] przez całą szkołe z dyrektorką i osobą z kuratorium po arkusze z testami.. Już mi się nogi trzęsą 😁
chciałoby sie.. przyszła i męczyła mnie od 11:15, padam na pyszczek 😵 A co do najmłodszej osoby, udziela się tu gdzieś (chyba) 11 letnia dziewczyna i nie mówie o kuniarce 😁
11-sto latka ? 😲 Szok 😀 I to jeszcze nie kuniarka ... A już traciłam wiarę w dzieci patrząc na to, co się teraz dzieje na podwórkach, photoblogach i w niektórych stajniach.
Aaaaaa ! Pierwszy raz od czterech lat zacięłam się maszynką 😁 Pierwszy raz w życiu ! Nie wiem jak ja to zrobiłam, noga mi krwawi 😂
Gdzieś kiedyś sie udzielała, głowy sobie uciąć nie dam ale chyba w wątku o haflingerach albo tym podobnych 👀 Troche ortów, ale sympatyczna była 😉 Mysza ja nie tracę wiary w dzieciaki, do mojej stajni co rusz przychodzą małe dzieci, które chcą się uczyć a gdzie konik ma pęcinke, kolanko, nadgarstek itd 🙂
Mysza, 4 lata? jaki rekord... to ja jak co trzecie golenie się zatnę to jestem szczęśliwa 😁 Ja patrząc na swoje gimnazjum, szczególnie na rocznik '98 to jakaś patologia. Nie chciałabym iść z szóstej klasy do mojego gim. teraz. Bez mojego rocznika zrobi się już tam melina całkowita. Kto by pomyślał,że 13sto latek może przyjść do szkoły pijany? albo w czasie lekcji nałykać się tabletek? Albo ustawki sobie organizować? A palenie na każdej przerwie to już na porządku dziennym. A najlepsze,że to same dziewczyny. 😵 Nie wspominając ile razy ja bym dostała od takiego dzieciaka, bo sie krzywo patrze, no prosze was 😁
Ja nie wiem co ma wpływ na takie zachowanie? złe podejście rodziców? Bo przecież nie szpan, skoro przez swoje zachowanie są powodem śmiechów starszych osób. Albo całkowite dzieci, albo wielce pyskata ''młodzież'' ..
To chyba ja i moje koleżanki jesteśmy sto lat za murzynami. Bardzo często ktoś odmawia nam czegoś bo " wy nie jaracie/pijecie etc". Fajnie pięknie.. Ale co jest takiego w zalewaniu się w trupa co weekend? 🙄
Atutowa, moim zdaniem to głupota i tyle 😉. Mieć dzieciaka w gimnazjum na 100% nie jest szpanem, inaczej jest kiedy się wypije piwo lub pali. 😵 Ja może w super klasie nie jestem (nie chodzi o takie kwiatki tylko niektóre osoby są bardzo hmm... zgryźliwe) ale chodzę do najnormalniejszej, małej szkoły. Intryga nie martw się, ja nawet chcę być te 100 lat za murzynami 😁.
Intryga w ciąży ?! 🤔 Ja mam prawie 18 i nie wyobrażam sobie mieć teraz dziecka 😵, pewnie, odzywa się we mnie instynkt macierzyński, ale bez przesady. Przecież 14 lat to jeszcze dziecko, ja w tym wieku dopiero okres dostałam 😂 W drugiej klasie gimnazjum na wagary śmigałam (głupi dzieciak), ale do seksu mi się nie spieszyło ... I na dzień dzisiejszy też nie odczuwam jakiejś potrzeby zmieniać układ rozrodczy w układ rozrywkowy . Masakra co tym małolatom w głowach siedzi 🙄 Atutowa ja jestem baaaardzo uważna, ale dzisiaj mi się podczas kąpieli maszynka z nogi osunęła i jakoś tak sobie skórę ścięłam ... 😁 Jak zobaczyłam krew, to o mało w wannie nie zemdlałam, słabo mi jak widzę krew, może dlatego przez 4 lata się nie zacięłam 😁
Moja szkoła nigdy nie była jakaś super, bo to gimnazjum do którego każdy kto składa papiery MUSI się dostać. Jasne,że w moim roczniku są osoby, które piją, palą i mają różne inne rzeczy na sumieniu, ale robią to po cichu, nie afiszują się z tym. I to jest ten problem chyba wśród młodszych. Nie wiedzą co zachować dla siebie. Mam 16 lat i otaczam się w kręgu palaczy. Oczywiście,że względu na to jacy są, bo sama nie palę. Wkurza mnie tylko gadanie 'no chodź, zapal z nami, co Ci szkodzi'. I w tym momencie wychodzę na taką co jest 100 lat za murzynami 😁
Mysza, to podziwiam, ja zawsze gole sie bardzo delikatnie, powoli i uważnie. A później wychodze z wanny i mnie noga szczypie bo rozciachana 😁
Znam to 😁 Mysza tak, 14 lat 😉 najlepsze jest to, że ojciec dziecka ma.. siedzicie? 15 lat 😵 U mnie w szkole jest wszystko alkohol, dragi, fajki, trawka, od wyboru do koloru 😁 najlepsze jest to, że nauczyciele jak zwykle nic nie wiedzą.. 🙄