Forum towarzyskie »

Kącik Małolata...:D

Czarna na początku też tak myślałam, do póki sie nie poruszył.. 😂 Z łóżka wypieprzyłam w 0.0001s  😁
a mi Bostonek przypierdzielił w brzuch i w pierwszych sekundach szok, a potem mega ból  😵 😁
Aaaaaaa ! Mklmdjkasndjkabs ! Aaaaaaaaaaa ! 😜 Małolaty rzygam tęczą ! 🏇
Jadę do Szwajcarii szybciej niż było mówione, bo nie w czerwcu, a do połowy maja pojadę na pewno 😜 Treningi załatwione na 100%, na razie 2 razy w tygodniu 😅
Kończę jak najszybciej te jazdy i alleluja niech się dzieje co chce 💃 wracam tylko na egzamin na prawko 😁
I'm sooooo happy 😀

Sorry, musiałam bo aż mnie nosi 😁
Mysza, a szkoła 🙂?
Pie*dole szkołę, będę ninja 😁
Niedługo kończę 18 lat, więc mogę wyjechać, a szkołę zrobię za granicą, już mam wszystko obgadane z rodzicami, mój K. szuka w Szwajcarii polskiej szkoły, a jeśli nie znajdzie, to za rok pójdę do normalnej szwajcarskiej szkoły jak podszlifuję język 😉
Idz do IB.  🏇
Ale szkoly mimo wszystko nie zaniedbuj, bo to sie odbije na Twojej przyszlosci.
Przecież nie zaniedbam.
Napisałam, że albo idę tam do polskiej szkoły, albo poczekam rok i pójdę do normalnej szwajcarskiej 😉
Rodzice nie mają nic przeciwko, a ich zdanie najbardziej się dla mnie liczy 😉
Hermes i co i co?
Czarna ładna Ruda ładna  😀 (zaraz pw skrobnę)
Mysza a mogłabym niedyskretnie zapytać jak planujesz związek? Tzn wiem, że to nachalne pytanie ale jestem ciekawa strasznie bo moja koleżanka miała tak, że jej chłopak wyjeżdżał na rok i nie wiedziała co z tym zrobić (jeśli nie chcesz nie odpowiadaj bo ja bywam wścibska za bardzo  😡 )
Mysza Nie pozostaje mi nic, jak tylko życzyć Ci powodzenia, i niech wszystko pójdzie po Twojej myśli 😀.
Heval poszło PW 😉
CzarnaGrzanka dzięki, przyda się :kwiatek: Tyle razy się coś spieprzyło, że już miałam wątpliwości, że cokolwiek nam się uda .. 😉
Mysza to powodzenia życzę żeby wszystko wypaliło !  🏇
Uwielbiam Rudą  która jest bardzo mądrym konikiem i poznaje już pańcie i prawie podaje nogi  😅
rumka daj jakies fotki Rudej  🏇
ida  w weekend majowy coś wrzucę jak wyciągnę Rudą do sadu i bd mieć lepszy aparat  😉
rumka, no właśnie! Bo tak czekamy i czekamy 😉
Mysza, wow, podziwiam, to trochę ryzykowne 🙂.

Ostatnie dni to dla mnie masakra 🙁(. Why?
Dowiedziałam się, że 5 maja mamy jechać na zawody 😂.
Czy ja wiem czy ryzykowne ? Nie znam takiego słowa jak "ryzyko", zawsze ryzykujemy, czy to tutaj, czy gdzieś indziej, ale jednak 😉
Czuję bardziej niepokój przez ostatnie niewypały. Ale jeśli będę się bać, narzekać, płakać i ubolewać nad sobą - to raczej lepiej nie będzie 😉
Po za tym w mojej sytuacji (nie chcę się tutaj rozpisywać więc jak byś chciała coś więcej wiedzieć to możesz uderzyć na pw) lepiej będzie jak wyjedziemy 🙂
Trzeba się starać widzieć zalety tego co się dzieje, a z wad wyciągać wnioski i zmieniać je w zalety 🙂 (cholerna optymistka ze mnie, wiem 😁 )
Chingis To chyba dobrze?  🤣
Właśnie wróciłam ze stajni, jazda na Benitce która dzisiaj była niesamowita  😍 Nie ten koń  😜 😜 😜

Drągi, wolty, półwolty, przecięcia, kilka kopert, szereg i na końcu cały parkur, kilka stacjonat, drągi na początek i koperta z drągami, dosyć wysokie, skoczyłam i żyję!  😅

Nie wspominając o tym że znowu czegoś zapomniałam zrobić w stajni.. No  jeju!  🤬
tak tak Asiu, masz je jechać i koniec kropka. Nie wykręcaj się 🤣
Wy się woltami chwalicie a ja jakoś nie potrafię okrągłej wolty zrobić  😵
zawsze mi jakaś krzywa wyjdzie (ale nie umiem chyba zrobić kółka nawet sama bez konia  😂 )
pomożecie mi jakoś jak zrobić ładne OKRĄGŁE kółko (na koniu 😉 )?
Heval polecam książkę "101 ćwiczeń ujeżdżeniowych dla konia i jeźdźca", książka świetna, ilustracje są, super wytłumaczone. Cierp1enie mnie trenowała czerpiąc pomysły na ćwiczenia z tej właśnie książki, szybko było widać u mnie poprawę 🙂
Kamita, ja Ci już pisałam, że się strasznie boję 😁. Ale patrzę na film z zeszłorocznych i myślę "jakie to jest małe!" więc chodzi o to, żebym ja była wyluzowana 😀.
Maniu no ale 😁.
Heval, to do mnie z tym chwaleniem?  🤣

Jedną dziewczynę na jeździe pani uczyła w ten sposób:
Szła przed koniem mocno rozdeptując pewien ślad, a gdy się nim pojechało, wyszło pełne i okrągłe kółko. Bodajże za każdym razem gdy przejeżdżała przez tą ścianę robiła woltę i jakoś jej to potem wychodziło 🙂
A innym razem po prostu dziewczyna na koniu jechała za panią, która szła po wolcie. 😉
Chingis AA to te zawody co mi mówiłaś, jedź jedź ! 😉 byłaś w zeszłym roku?
mikusiowa do Ciebie również ale w żadnym wypadku negatywnie 😉 raczej skłania mnie to do spojrzenia na swoje błędy i próby naprawienia. Może muszę swoją panią poprosić żeby mi taki ślad zrobiła  🙂
Mysza właśnie o tej książce też myślałam. Najgorsze jest to, że nigdzie w bibliotece nie znalazłam jeszcze takiej literatury jeździeckiej (oprócz "jazda konna dla początkujących" itp ale to takie z obrazkami jak siodłać np.) a szukam już "Akademii jeździeckiej" Pruchniewicza i tego właśnie też. Ale szukam dalej, najwyżej zainwestuję (bo na chomiku chcą kasy za ściągnięcie to może lepiej zainwestować w prawdziwą książkę już)
Mysza, no, ja niestety jestem pesymistką, to czasem bardzo wkurzające hehe.

ChingisChan, trzeba jeździć na zawody, w końcu to też jakaś forma nauki 😉 i dla Ciebie i dla konia, jak masz możliwość to korzystaj!
No to radzę poprosić, a nóż podziała 😀
Nie zrozumiałam tego w negatywnym sensie, więc spokojnie  😀
Kamita, nie to zupełnie inne. Uznałyśmy, że Damaszkę sobie odpuścimy. Nie, nie jechałam ich 🙂, widziałam film kogoś innego.
Sisisa no trzeba... tylko ja się zdecydowanie za bardzo stresuję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się