Aaaaaaa ! Mklmdjkasndjkabs ! Aaaaaaaaaaa ! 😜 Małolaty rzygam tęczą ! 🏇 Jadę do Szwajcarii szybciej niż było mówione, bo nie w czerwcu, a do połowy maja pojadę na pewno 😜 Treningi załatwione na 100%, na razie 2 razy w tygodniu 😅 Kończę jak najszybciej te jazdy i alleluja niech się dzieje co chce 💃 wracam tylko na egzamin na prawko 😁 I'm sooooo happy 😀
Pie*dole szkołę, będę ninja 😁 Niedługo kończę 18 lat, więc mogę wyjechać, a szkołę zrobię za granicą, już mam wszystko obgadane z rodzicami, mój K. szuka w Szwajcarii polskiej szkoły, a jeśli nie znajdzie, to za rok pójdę do normalnej szwajcarskiej szkoły jak podszlifuję język 😉
Przecież nie zaniedbam. Napisałam, że albo idę tam do polskiej szkoły, albo poczekam rok i pójdę do normalnej szwajcarskiej 😉 Rodzice nie mają nic przeciwko, a ich zdanie najbardziej się dla mnie liczy 😉
Hermes i co i co? Czarna ładna Ruda ładna 😀 (zaraz pw skrobnę) Mysza a mogłabym niedyskretnie zapytać jak planujesz związek? Tzn wiem, że to nachalne pytanie ale jestem ciekawa strasznie bo moja koleżanka miała tak, że jej chłopak wyjeżdżał na rok i nie wiedziała co z tym zrobić (jeśli nie chcesz nie odpowiadaj bo ja bywam wścibska za bardzo 😡 )
Czy ja wiem czy ryzykowne ? Nie znam takiego słowa jak "ryzyko", zawsze ryzykujemy, czy to tutaj, czy gdzieś indziej, ale jednak 😉 Czuję bardziej niepokój przez ostatnie niewypały. Ale jeśli będę się bać, narzekać, płakać i ubolewać nad sobą - to raczej lepiej nie będzie 😉 Po za tym w mojej sytuacji (nie chcę się tutaj rozpisywać więc jak byś chciała coś więcej wiedzieć to możesz uderzyć na pw) lepiej będzie jak wyjedziemy 🙂 Trzeba się starać widzieć zalety tego co się dzieje, a z wad wyciągać wnioski i zmieniać je w zalety 🙂 (cholerna optymistka ze mnie, wiem 😁 )
Właśnie wróciłam ze stajni, jazda na Benitce która dzisiaj była niesamowita 😍 Nie ten koń 😜 😜 😜
Drągi, wolty, półwolty, przecięcia, kilka kopert, szereg i na końcu cały parkur, kilka stacjonat, drągi na początek i koperta z drągami, dosyć wysokie, skoczyłam i żyję! 😅
Nie wspominając o tym że znowu czegoś zapomniałam zrobić w stajni.. No jeju! 🤬
Wy się woltami chwalicie a ja jakoś nie potrafię okrągłej wolty zrobić 😵 zawsze mi jakaś krzywa wyjdzie (ale nie umiem chyba zrobić kółka nawet sama bez konia 😂 ) pomożecie mi jakoś jak zrobić ładne OKRĄGŁE kółko (na koniu 😉 )?
Heval polecam książkę "101 ćwiczeń ujeżdżeniowych dla konia i jeźdźca", książka świetna, ilustracje są, super wytłumaczone. Cierp1enie mnie trenowała czerpiąc pomysły na ćwiczenia z tej właśnie książki, szybko było widać u mnie poprawę 🙂
Kamita, ja Ci już pisałam, że się strasznie boję 😁. Ale patrzę na film z zeszłorocznych i myślę "jakie to jest małe!" więc chodzi o to, żebym ja była wyluzowana 😀. Maniu no ale 😁.
Jedną dziewczynę na jeździe pani uczyła w ten sposób: Szła przed koniem mocno rozdeptując pewien ślad, a gdy się nim pojechało, wyszło pełne i okrągłe kółko. Bodajże za każdym razem gdy przejeżdżała przez tą ścianę robiła woltę i jakoś jej to potem wychodziło 🙂 A innym razem po prostu dziewczyna na koniu jechała za panią, która szła po wolcie. 😉
mikusiowa do Ciebie również ale w żadnym wypadku negatywnie 😉 raczej skłania mnie to do spojrzenia na swoje błędy i próby naprawienia. Może muszę swoją panią poprosić żeby mi taki ślad zrobiła 🙂 Mysza właśnie o tej książce też myślałam. Najgorsze jest to, że nigdzie w bibliotece nie znalazłam jeszcze takiej literatury jeździeckiej (oprócz "jazda konna dla początkujących" itp ale to takie z obrazkami jak siodłać np.) a szukam już "Akademii jeździeckiej" Pruchniewicza i tego właśnie też. Ale szukam dalej, najwyżej zainwestuję (bo na chomiku chcą kasy za ściągnięcie to może lepiej zainwestować w prawdziwą książkę już)
Kamita, nie to zupełnie inne. Uznałyśmy, że Damaszkę sobie odpuścimy. Nie, nie jechałam ich 🙂, widziałam film kogoś innego. Sisisa no trzeba... tylko ja się zdecydowanie za bardzo stresuję.