Tu Wasza ukochana A. 😀iabeł: (wiem ze sie pare osob stesknilo he he he)
Nie moge sie zalogowac jako ja, bo zapomnialam sobie haslo (probowalam juz ilus tam) a email, do ktorego mialam powiazane konto, zwyczajnie juz nie istnieje.
Jesli mnie naprawde chcecie spowrotem, to bardzo prosze pomoc mi sie zalogowac jako ja 👿
Jeżeli jesteś ostatnią osobą wypowiadającą się w wątku i zrobisz magiczne EDYTUJ(czyli nic innego jak opcja zmień) ostatniego wpisu do nazywa się to "edytowaniem postu" Uściślając wypowiedziałaś się np w temacie o polityce wczoraj i nikt po Tobie nie odpisał nic, a chcesz coś dopisać to nie walisz nowego posta tylko dopisujesz do ostatniego to co masz do napisania.
Jeżeli jesteś ostatnią osobą wypowiadającą się w wątku i zrobisz magiczne EDYTUJ(czyli nic innego jak opcja zmień) ostatniego wpisu do nazywa się to "edytowaniem postu" Uściślając wypowiedziałaś się np w temacie o polityce wczoraj i nikt po Tobie nie odpisał nic, a chcesz coś dopisać to nie walisz nowego posta tylko dopisujesz do ostatniego to co masz do napisania.
odpowiedź twoja jest zupełnie nie na temat.
Rozchodzi się o dwie odpowiedzi tego samego użytkownika jedna pod drugą - bo omylkowo wysłane. NIE MA możliwości ich sklejenia a jedynie można wyciąć z jednej i przekleić do drugiej - za co zostałam ukarana ostrzeżeniem.
I tu też mod coś poleca (edytuj!) ale niby jak ten biedny użytkownik ma zedytować te dwie wiadomości jedna pod drugą?
Rozchodzi się o dwie odpowiedzi tego samego użytkownika jedna pod drugą - bo omylkowo wysłane. NIE MA możliwości ich sklejenia a jedynie można wyciąć z jednej i przekleić do drugiej - za co zostałam ukarana ostrzeżeniem.
I tu też mod coś poleca (edytuj!) ale niby jak ten biedny użytkownik ma zedytować te dwie wiadomości jedna pod drugą?
I wlasnie o to mi chodzilo dokladnie :kwiatek: Szkoda tez ze nie ma cytowania selektywnego 👀
A ja właśnie o tym piszę, żeby nie pisać post pod postem tylko trzeba edytować ten poprzedni i dopisywać. O to chodziło wawrkowi 😉 zresztą może niech sam się wypowie.
Użytkownik nie może swoich postów skleić ale może ich nie dublować. Co innego jak wyślesz dwa czy trzy posty o identycznej treści przez błąd na forum, a co innego jak świadomie klikniesz 3 razy pod rząd "odpisz" i w każdym naskrobiesz kolejne swoje myśli. To drugie zachowanie jest karane ostrzeżeniem, bo nie ma możliwości zrobienia takiej pomyłki. Nawet jak klikniesz "odpisz" i widzisz, że nie edytujesz swojej odpowiedzi tylko otwiera się okienko z nową to możesz się cofnąć w przeglądarce i kliknąć poprawnie.
Co innego jak wyślesz dwa czy trzy posty o identycznej treści przez błąd na forum
no a ja tak zrobiłam i byliście łaskawi mi dać ostrzeżenie które nie byliście łaskawi zdjąć pomimo wyjasnienia całej sytuacji i pomimo akceptacji mojego wyjasnienia
aha. Czyli każdy moderator wyznaje swoje własne zasady i co do karania i działa w oparciu o swe osobiste interpretacje Regulaminu - które niekoniecznie muszą być zbieżne z tym co robią pozostali moderatorzy.
Nie, po prostu Ja nie wiem czy post rzeczywiście wynikał ze złego działania forum, lub wielokrotnego kliknięcia "wyślij" czy z faktycznego dubla. Jak ma mam to teraz sprawdzić by Ci powiedzieć ?
NIE MA możliwości ich sklejenia a jedynie można wyciąć z jednej i przekleić do drugiej - za co zostałam ukarana ostrzeżeniem.
Jeśli twierdzisz, że przyklejałaś z jednej do drugiej to znaczy, że treść nie była jednakowa czyli pomyłkę wykluczamy 😎
Edit: To nie miejsce na takie dyskusje, zapraszam na PW moderatorskie.
Zwyczajnie - nie pisać posta pod postem Chyba uzycie opcji "zmień" nie jest jakimś niebywałym wyzwaniem intelektualnym?
Skoro dwa posty wynikały z Twojego błędu to za błąd dostałaś ostrzeżenie. I szczerze mówiąc, gdyby nie uzytkownicy Twojego pokroju, czepiający się o KAŻDY ruch moderatorów, to nie byłoby problemu, bo wystarczyłoby napisac do któregoś z nich uprzejme PW z prośbą o usunięcie omyłkowego posta. Ale niestety, pieniactwo Twoje i paru innych użytkowników to uniemożliwia, bo zaraz podniosło by się larum, ze są równi i równiejsi, ze niesprawiedliwie, ze regulamin, itp itd etc
A cała afera o tydzien z dodatkowym znaczkiem... 🙄
szczerze mówiąc, gdyby nie uzytkownicy Twojego pokroju, czepiający się o KAŻDY ruch moderatorów, to nie byłoby problemu, bo wystarczyłoby napisac do któregoś z nich uprzejme PW z prośbą o usunięcie omyłkowego posta.
taaak? a gdzie taki sposób załatwiania spraw jest opisany?? Przyznam że ja o nim nie wiedziałam a i z racji tego że nie jest to nigdzie zapisane przypuszczam że mało kto o tym wie 9ty jako były mod pewnikiem wiesz)
a w ogole czemu ze mną rozmawiasz takim wściekławym i pouczliwym tonem. Od kiedy modem się znów stałaś??
I powiem ci, tak dla twojej informacji, że na PW korespondencja była m-dzy mną a modami. I dodam że każdy z nich prezentował mi INNĄ ŚCIEŻKĘ POSTĘPOWANIA.
Więc może zamiast tu występować i pouczać - daj szansę aktualnym modom - i przyczyń się zmianą twojego wściekławo-zapiekłego tonu na uzyskanie konstruktywnej informacji.
widzę, że bardzo Ci się spodobało jakie sobie piekne "wściekławo-zapiekłe" okreslenie wymyśliłaś
Naprawde nie rozumiesz czy udajesz? Postów nie wolno dublować, czyli nie wolno pisać post pod postem. Napisałaś, dostałaś ostrzeżenie - skoro nie potrafiłaś bez tego zrozumieć, że tak robić nie wolno, to może teraz zapamiętasz. To tak jakbyś się pytała "jak przejechać na czerwonym i nie dostać mandatu"
Nie da sie wszystkich przypadków opisac (zreszta sama postulowalas nie jeden raz maksymalne uproszczenie regulaminu, skad taka nagla wolta?), w wiekszosci wystarczy dobra wola zainteresowanego - tego Ci notorycznie brakuje, co najlepiej widac po Twoim, pozwól że zapożyczę, "wściekławo-zapiekłym" tonie jakim zwracasz się do modów i każdego kto ośmieli się zwrócic Ci na cos uwagę.
Istnieje taka mocno dokuczliwa kategoria uzytkowników forum, nazywana "hienami" albo "sepami" - to Ci, którzy "wypływają" przy każdym pytaniu do modów/adminów, wiecznie niezadowoleni, przy każdej okazji jak mantre powtarzający te same zarzuty i pretensje. Poznajesz? 😎
I szczerze mówiąc, gdyby nie uzytkownicy Twojego pokroju, czepiający się o KAŻDY ruch moderatorów, to nie byłoby problemu, bo wystarczyłoby napisac do któregoś z nich uprzejme PW z prośbą o usunięcie omyłkowego posta. Jakieś dwa dni temu popełniłem dubla w wątku "politycznym" i tak właśnie sprawę załatwiłem - PW do Moderatorów z prośbą o usunięcie dubla + link do wiadomości. Co to za problem? 😲
No tak, masz rację żaden problem - pod warunkiem że się o tym wie - że tak a nie inaczej się to załatwia.
Bo niestety nigdzie nie było i nie jest napisane że TAK trzeba postępować a nie inaczej.
Jak ja nie wiedziałam o tym, to jak taki biedny żuczek nowy ktoś ma wiedzieć. Regulamin ani słowka o tym nie wspomina. Zakładam że od użytkowników nie wymaga się telepatycznych zdolności.
Wystarczy pomyśleć. I jakoś poza Toba nikomu to snu z powiek nie spedza, nikt tez za dubla w postaci IDENTYCZNEGO posta wyslanego wielokrotnie ostrzezenia nie dostal. Co innego pod rząd wysłane posty o różnej treści, ale o tym regulamin jasno mówi - jest to zabronione i skutkuje "znakiem drogowym", jak w przypadku Twoim czy ostatnio A. vel ???
Grzegorz - widzisz, tu meritum sprawy nie jest istotne, liczy się, że można ponarzekac