to zależy, czy szukasz głębokiego siodła, mocno wymuszającego dosiad czy bardziej "wszechstronnego" na początek 😉 Jeśli nie masz jeszcze idealnego dosiadu ujeżdżeniowego, szukaj siodeł z klockami, które będą ci trzymać nogi. Lub z drugiej strony, płaskiego, żeby sobie dosiad sama ułożyć 😉
Quanta, Likier, Cieciorka dziękować :kwiatek: Też mam wrażenie, że przez to, że Top leci do tyłu to siedzę bardziej na pupie i przez to nie widać prawie w ogóle na zdjęciach tej różnicy w rozmiarach. Cóż, będę myśleć i zbierać, bo nówka trochę kosztuje, a nigdzie nie ma używanych 🙁
To może w nowszym są krótsze... Wiem, że moja znajoma kupiła sobie nowego GG w zeszłym roku, a ma około 165 wzrostu i jak dla mnie (172) tybinki były zdecydowanie za krótkie.
GG jest dla mnie generalnie jednym z ulubionych siodeł, ale 17 wygląda tak: rozmiar mniejszy byłby ok, dla odmiany- teoretycznie o rozmiar mniejszy stubben 16 za mały dla mnie: wybaczcie strój, ale to był środek zimy na obydwu zdjęciach
Nirv, to 17, koń to Tulipan forumowej Ewcii, łęk standardowy więc na Fantazję nie pasował (i to o jakieś 2 rozmiary) łęk i miarkę w przyszłym tygodniu zamawiam przeztysiacmorz, dzięki, trochę nawet za chuda, a chciałabym przytyć troszeczkę
no właśnie coś mi trochę nie pasowało, co nie zmienia faktu że ona i tak wygląda 😜 😍
ja tam nie przepadam za IW, więc się nie wypowiadam :P 😁
siedziałam ostatnio w Diamancie w czerwonym znaczkiem. Ale fajny, jeśli udało by mi się dozbierać kasy to zastanawiam się nad kupnem nowego, bo ten w którym siedziałam to 17, trochę mały. aczkolwiek póki co się wstrzymam, może znajdę coś innego. 👀 ktoś widział jakieś 17,5 siodła uj na sprzedaż? Bo jak jest coś fajnego to 16,5 🤬
Fantazja, to niesamowite, Tulipan wyglada na zdecydowanie potezniejszego od Fantazji a to ona potrzebuje siodla 2 rozmiary wiekszego niz on... faktycznie calkiem niezle w isabelce wygladasz.
mozecie mi powiedziec czy na moje króciutkie nogi nie beda strasznie za dlugie euroridingi diamant i titan II? i jeszcze mam na oku stubbena avalon i kieffera lech profi professional bez bananów. będę wdzięczna jeśli ktoś posiadający te siodła wstawi zdjęcia (szczególnie 2ch ostatnich bo nie miałam z nimi nigdy styczności) w diamancie tym nowszym, całkiem standardowym wyglądam tak:
ogólnie zastanawiam się nad diamantem, w najbliższym czasie będę siedziała w Titanie II i w czym tylko mi się uda, chciała bym wsiąść w Otto, aczkolwiek obecnie nic ciekawego nigdzie nie widać z siodeł :<