Forum konie »

siodło ujeżdżeniowe

to zależy, czy szukasz głębokiego siodła, mocno wymuszającego dosiad czy bardziej "wszechstronnego" na początek 😉
Jeśli nie masz jeszcze idealnego dosiadu ujeżdżeniowego, szukaj siodeł z klockami, które będą ci trzymać nogi. Lub z drugiej strony, płaskiego, żeby sobie dosiad sama ułożyć 😉
Quanta, Likier, Cieciorka dziękować :kwiatek: Też mam wrażenie, że przez to, że Top leci do tyłu to siedzę bardziej na pupie i przez to nie widać prawie w ogóle na zdjęciach tej różnicy w rozmiarach.
Cóż, będę myśleć i zbierać, bo nówka trochę kosztuje, a nigdzie nie ma używanych 🙁
napisz do pana kostrzewy, czasem zdarza mu się sprzedać nowe siodło taniej, a bo to rysa, albo że służyło do testów.
Upoluj tzw "potestowe" siodło 😉
Prestige daje różnym zawodnikom siodła do testów, które po pół roku sprzedawane są jako używane 😉
zastanawiam się dość poważnie nad zmianą siodła niestety...
bo ja i moje obecne wyglądamy tak:

więc potrzebuje czegoś z duużo krótszymi tybinkami i przede wszystkim taniego.
możecie coś polecić?
chętnie używane 😉
krótkie tybinki: jak zawsze Prestige Lucku Dressage :p
a poza tym, Passier Grand Gilbert jest całkiem całkiem, no i stubben SCANDICA 😉
ja wiem? dla mnie passier gg 17 jest za duzy, a mam 170 wzrostu
ja w GG 17 cali, przy moim 177 źle się czułam, dłuuugie tybinki, że ojej
Lucky Dressage to max 16' a ja potrzebuje minimum 17' ;P
Grand Gilbert nie wygląda na krótkiego...
muszę wypróbować scandicę!
dzięki 😉
To może w nowszym są krótsze...
Wiem, że moja znajoma kupiła sobie nowego GG w zeszłym roku, a ma około 165 wzrostu i jak dla mnie (172) tybinki były zdecydowanie za krótkie.

Edit.
niewiele się myliłam.
tu: http://www.passier.com/english/dressursaettel/index.php?topic=dressursaettel
GG Extra się nazywa 😉
olciiik, zapytaj Sierrę o Scandicę, bo ona miała jakiś czas temu 🙂
GG jest dla mnie generalnie jednym z ulubionych siodeł, ale 17 wygląda tak:
rozmiar mniejszy byłby ok, dla odmiany- teoretycznie o rozmiar mniejszy stubben 16 za mały dla mnie:

wybaczcie strój, ale to był środek zimy na obydwu zdjęciach
olciiik, zapytaj Sierrę, ona ma teraz Kieffera, ale nie wiem jaki model
Moge prosic jakies namiary na P.Kostrzewe na prv?
Alisaa, masz na stronie http://www.ihaha.pl/
mam już isabelkę, i jak w niej wyglądam? bo mi się podoba  😀

jaki to rozmiar?  👀

to Fantazja?  🤔  👍  😁
Fantazja, nie mogę się powstrzymać, ale ty jesteś chuda! zazdroszczę. 🙂 wg mnie ładnie w siodełku wyglądasz . 🙂
Nirv, to 17, koń to Tulipan forumowej Ewcii, łęk standardowy więc na Fantazję nie pasował (i to o jakieś 2 rozmiary)
łęk i miarkę w przyszłym tygodniu zamawiam
przeztysiacmorz, dzięki, trochę nawet za chuda, a chciałabym przytyć troszeczkę
no właśnie coś mi trochę nie pasowało, co nie zmienia faktu że ona i tak wygląda  😜  😍

ja tam nie przepadam za IW, więc się nie wypowiadam :P  😁

siedziałam ostatnio w Diamancie w czerwonym znaczkiem. Ale fajny, jeśli udało by mi się dozbierać kasy to zastanawiam się nad kupnem nowego, bo ten w którym siedziałam to 17, trochę mały. aczkolwiek póki co się wstrzymam, może znajdę coś innego.  👀 ktoś widział jakieś 17,5 siodła uj na sprzedaż? Bo jak jest coś fajnego to 16,5  🤬
Fantazja, to niesamowite, Tulipan wyglada na zdecydowanie potezniejszego od Fantazji a to ona potrzebuje siodla 2 rozmiary wiekszego niz on...
faktycznie calkiem niezle w isabelce wygladasz.
kujka, Tulipan jest bardziej wykłębiony, Fantazja mniej, może to ta róźnica
Nirv, diamant jest fajny, tylko możesz mieć za długie tybinki
jeździłam w przedłużanych i były ok,

dużo krótszych nóg to nie mam, jedynie co to ty masz patyki a ja nie :P
też 17 calowa isabelka.
Nirv, no faktycznie, więc polujesz na diamanta teraz?
mozecie mi powiedziec czy na moje króciutkie nogi nie beda strasznie za dlugie euroridingi diamant i titan II? i jeszcze mam na oku stubbena avalon i kieffera lech profi professional bez bananów.
będę wdzięczna jeśli ktoś posiadający te siodła wstawi zdjęcia (szczególnie 2ch ostatnich bo nie miałam z nimi nigdy styczności)
w diamancie tym nowszym, całkiem standardowym wyglądam tak:

olciiik, jak dla mnie to diamant (ani titan) to nie jest siodlo dla Ciebie. juz szybciej widzialabym Cie w kiefferze lech
ogólnie zastanawiam się nad diamantem, w najbliższym czasie będę siedziała w Titanie II i w czym tylko mi się uda, chciała bym wsiąść w Otto, aczkolwiek obecnie nic ciekawego nigdzie nie widać z siodeł :<
kieffer lech też ma długie tybinki, ale napewno będzie wygodniej osobie z krótkimi nogami w lechu niż diamancie

ja mam ok 175-6 i mam 16' kieffera lecha i tybinki sa ok
Nirv, no ciężko z siodłami, a jeszcze łęk dopasuj  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się