Potrzebuję pilnie namiarów na ludzi zajmujących się handlem używanymi siodłami. Oczywiście najlepiej, żeby były w stanie przyjechać z kilkoma siodłami do stajni na przymiarkę bez względu na miejsce w Polsce. Będę wdzięczna za wszelkie informacje :kwiatek: i z góry przepraszam, ale naprawdę nie mam czasu przeglądać całego wątku, choć wiem, że wcześniej już takie namiary padały 😉
czy ktoś pokusiłby się o porównanie passiera GG i passiera A Tempi ? :kwiatek:
Nie wiem, czy podołam, bo, co prawda, w A Tempi jeżdżę na codzień, ale w GG jeździłam jakiś parę lat temu. A Tempi: głębsze, troszkę pomaga w prawidłowym ułożeniu dołu, ale nie usadza, raczej sugeruje. Jest na tyle nieinwazyjne, że można w nim jeździć w półsiadzie i skakać, krótka tybinka, super dla krótkonożnych, siedzisko też krótkie, więc konie z dość krótkim grzebietem są zadowolone. GG: dłuższa tybinka, jeszcze mniej narzucające, mniej i bardziej płasko przed kolanem. Oba wygodne, przyjemne i do polecenia.
Diakon'ka z jakim znaczkiem masz siodło? bo z niebieskim znaczkiem 2 ostatnie cyfry to powinien byc rozstaw łęku, i jest jeszcze podany rok produkcji, tylko teraz nie pamiętam które cyfry
[quote author=korsik link=topic=300.msg483895#msg483895 date=1266086431] a jak z jakością starszych modeli?
ja jak się dowiedziałam, że mój Top ma koło 10 lat to zrobiłam 🤔 bo wygląda super, skóra mięciutka, wszystko fajne, niezniszczone i w ogóle łał 😍 [/quote]
no bo ktoś o nie dbał, pieścił i przytulał 😁
trzymajcie kciuki, uderzam do p. Nawary na dniach 🏇 jak mi coś dopasuje do tego kudłatego dziwnego grzbietu to chyba Nobla dostanie.
Diakon'ka z jakim znaczkiem masz siodło? bo z niebieskim znaczkiem 2 ostatnie cyfry to powinien byc rozstaw łęku, i jest jeszcze podany rok produkcji, tylko teraz nie pamiętam które cyfry
Z czerwonym. No właśnie zależy mi na rozszyfrowaniu roku produkcji. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to siodło ma 12 lat - a to sugerowały by cyfry 98 na początku.
Pomoże ktoś? :kwiatek: Pisałam na ŚK, ale zero odzewu 🙁 Posiadam ujeżdżeniówkę Wintec 2000. Jak na moje potrzeby wygodna, ale niestety wystają mi kolana przed siodło gdy skracam strzemiona tak jak być powinny ( w dłuższych stoję na palcach). nie wygląda to ładnie, a i mi nie jest z tym faktem zbyt komfortowo. I tu moje pytanie: czy to wina puślisk, siodła, czy moich umiejętności obciągania nóg w dół (a z tym też jest problem)? Wydaje mi się, że raczej siodło nie pasuje do mojej budowy. Mam dosyć krótkie nogi. Czy ktoś może mi doradzić jakieś dobre siodło ujeżdżeniowe w którym mój problem zniknie? Jeżdżę jeszcze czasami w Euroridingu Diamancie i jest okey, bo mam wielką poduszkę kolanową, ale aż tak trzymające siodła raczej nie wchodzą w grę (wolę się pomęczyć i nauczyć dobrze siedzieć).