Forum konie »

siodło ujeżdżeniowe

bo właśnie będę brała na próbę topa z zielonym znaczkiem, ale wydaje mi sie że miał gorzej zrobione poduchy, bo skóra jest pofałdowana
Pan Nawara dojezdza z wielkopolski-okolice Piły.
Dzwonisz dzisiaj a jutro może być u Ciebie!
Tu masz nr. 785-737-775
Lusia5684 - dziękuję :kwiatek:
czy ktoś pokusiłby się o porównanie passiera GG i passiera A Tempi ? :kwiatek:
Potrzebuję pilnie namiarów na ludzi zajmujących się handlem używanymi siodłami. Oczywiście najlepiej, żeby były w stanie przyjechać z kilkoma siodłami do stajni na przymiarkę bez względu na miejsce w Polsce. Będę wdzięczna za wszelkie informacje  :kwiatek: i z góry przepraszam, ale naprawdę nie mam czasu przeglądać całego wątku, choć wiem, że wcześniej już takie namiary padały 😉
czy ktoś pokusiłby się o porównanie passiera GG i passiera A Tempi ? :kwiatek:

Nie wiem, czy podołam, bo, co prawda, w A Tempi jeżdżę na codzień, ale w GG jeździłam jakiś parę lat temu.
A Tempi: głębsze, troszkę pomaga w prawidłowym ułożeniu dołu, ale nie usadza, raczej sugeruje. Jest na tyle nieinwazyjne, że można w nim jeździć w półsiadzie i skakać, krótka tybinka, super dla krótkonożnych, siedzisko też krótkie, więc konie z dość krótkim grzebietem są zadowolone.
GG: dłuższa tybinka, jeszcze mniej narzucające, mniej i bardziej płasko przed kolanem.
Oba wygodne, przyjemne i do polecenia.
paa, super, dzięki bardzo  :kwiatek:
czy ktoś wie jak czytać numer siodła Euroriding? mam Diamanta z takim numerem: 982374
a ja dzisiaj testuje Stubbena Romanusa
Czy któryś ze sklepów ma siodła testowe Kentaura?
a jak z jakością starszych modeli?

ja jak się dowiedziałam, że mój Top ma koło 10 lat to zrobiłam  🤔 bo wygląda super, skóra mięciutka, wszystko fajne, niezniszczone i w ogóle łał  😍
Czy któryś ze sklepów ma siodła testowe Kentaura?

interapi ma te nowe ujeżdzeniówki do testów nie wiem jak starsze modele
Diakon'ka z jakim znaczkiem masz siodło? bo z niebieskim znaczkiem 2 ostatnie cyfry to powinien byc rozstaw łęku, i jest jeszcze podany rok produkcji, tylko teraz nie pamiętam które cyfry
szukam ujeżdżeniówki...nie wiem co to jest za firma....na znaczku ma tak jakby czerwoną kotwice...kojarzycie może co to za firma??
Hmm Albion ma czerwony znaczek,ale czy kotwicy tam chyba nie ma
[quote author=korsik link=topic=300.msg483895#msg483895 date=1266086431]
a jak z jakością starszych modeli?

ja jak się dowiedziałam, że mój Top ma koło 10 lat to zrobiłam  🤔 bo wygląda super, skóra mięciutka, wszystko fajne, niezniszczone i w ogóle łał  😍
[/quote]

no bo ktoś o nie dbał, pieścił i przytulał  😁

trzymajcie kciuki, uderzam do p. Nawary na dniach  🏇  jak mi coś dopasuje do tego kudłatego dziwnego grzbietu to chyba Nobla dostanie.
😁 i temu komuś serdecznie dziękujemy wraz z Pamirem  :kwiatek:

dzięki  :kwiatek: zadzwonie do nich w takim razie bo chodzi mi o nową Elektrę
Czy ktoś spotkał się z siodłem podobnym do tego chodzi mi o krótki zewnętrzny udowy bloczek od biedy mogłby być wewnętrzny ale też tylko krótki udowy:

mi przychodzi do głowy tylko prestige leonardo ale nie jestem pewna na 100% a siodło z fotki jest koszmarnie drogie poszukuje tańszego zamiennika :-)
Diakon'ka z jakim znaczkiem masz siodło? bo z niebieskim znaczkiem 2 ostatnie cyfry to powinien byc rozstaw łęku, i jest jeszcze podany rok produkcji, tylko teraz nie pamiętam które cyfry

Z czerwonym. No właśnie zależy mi na rozszyfrowaniu roku produkcji. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to siodło ma 12 lat - a to sugerowały by cyfry 98 na początku.
Koleżanka miała Diamanta z 2000 roku już z niebieskim znaczkiem, więc nie wykluczałabym tego 1998 😉
[quote author=izkadul link=topic=300.msg500297#msg500297 date=1267115188]

dzięki  :kwiatek: zadzwonie do nich w takim razie bo chodzi mi o nową Elektrę
[/quote]

jak bedziesz po testach to daj mi proszę znać jak wrażenia bo tez sie zastanawiam nad tym siodlem 🙂  :kwiatek:
Diakon'ka dokładnie jak mówi Koniczka, może to być rok, najlepiej zadzwoń do p. Kostrzewy i zapytaj, on będzie wiedział
yga,  i jak ten romanus?
Pomoże ktoś?  :kwiatek: Pisałam na ŚK, ale zero odzewu 🙁
Posiadam ujeżdżeniówkę Wintec 2000. Jak na moje potrzeby wygodna, ale niestety wystają mi kolana przed siodło gdy skracam strzemiona tak jak być powinny ( w dłuższych stoję na palcach). nie wygląda to ładnie, a i mi nie jest z tym faktem zbyt komfortowo.
I tu moje pytanie: czy to wina puślisk, siodła, czy moich umiejętności obciągania nóg w dół (a z tym też jest problem)? Wydaje mi się, że raczej siodło nie pasuje do mojej budowy. Mam dosyć krótkie nogi. Czy ktoś może mi doradzić jakieś dobre siodło ujeżdżeniowe w którym mój problem zniknie?
Jeżdżę jeszcze czasami w Euroridingu Diamancie i jest okey, bo mam wielką poduszkę kolanową, ale aż tak trzymające siodła raczej nie wchodzą w grę (wolę się pomęczyć i nauczyć dobrze siedzieć).
Help!
Jak w prestigu odczytac rozmiar łęku? Da się w ogole?
Dwie pierwsze cyfry
D&A dzieki wielkie!
u mnie jest nabite w ten sposob:
1733 3170105

Tylko ktore cyferki to w takim razie rozmiar leku? Hihi
2 pierwsze rozmiar siedziska, 2 następne rozmiar łęku, czyli 33
korsik wielkie dzieki 🙂
Kurcze jak sie okaze, ze 33 za male na mlodego to nie wyrobię 😉 Najwieksze w prestigu to 37 tak?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się