Moim zdaniem siodełko jest troche zniszczone, dokladnie widac na zdjęciu, gdzie jest pokazany przedni łęk.. i chyba dobrze zapastwowane. Mysle, że najlepiej by było obejrzec na żywo,skoromówisz ,że blisko Ciebie 😉
Wiadomo,zależy kto czego szuka..ja kupuje siodla zawsze prawie nowe,wole poczekać a nie kupować "wyjeżdżonego klamota" '😉
Ano miałam, i bardzo, bardzo sobie chwalę do dziś. Przede wszystkim dlatego, że to siodło na krótkonożnych, a przy moim szalonym wzroście równym 160cm to spore udogodnienie. Klocki duże, siedzisko średnio głębokie.
Niestety musieliśmy się rozstać, ale żałuje. Po prostu dostać Stubbena na rynku wtórnym z najszerszą terlicą graniczy z cudem. I nie można termicznie regulować rozstawy łęku, więc musiałam je wymienić gdy koń mi wyrósł. A szkoda... 😉
ouu, dla krótkonożnych, mówisz? to raczej nie będzie zbytnio pasowało, bo może i nie mam jakoś bardzo długich nóg, ale 176 wzrostu jednak robi swoje, grr.
o wrażenia z użytkowania :P bo znalazłam niedalko mnie ktoś sprzedaje, ale koleżanka mi mówiła, że mega twarde. na czym polega jego bezlitośność dla konia?
hmm, no właśnie sama nie wiem jak z tym siodłem, ale napisałam do p.Magdy, która handluje siodłami i mam oba moje od niej, może ona coś ma fajnego.
któryś ujeżdzeniowy WIntec ma zmieniane łęki, oprócz Isabelki?
kto w okolicach warszawy handluje siodłami i mógł by mi dobrze dopasować do konia? oprócz p.Kostrzewy
Ja zdwoniłam do sklepu jeździckiego "Elit" bo będę chyba jeszcze w tym tyg testowac siodła. Jeśli wybiorę siodło i je je kupię to nic nie płacę za transport. A jeśli się na żadne nie zdecyduję to 200zł.
wie moze ktos jaki szeroki kanal na kregoslup (...tak to sie nazywa...?) w cm maja passiery GG ? moze ktos ma jakiegos niezbyt starego i moglby zmierzyc? bo moj 13-letni jest b. waski, ma ok 5 cm i musze wymienic na cos szerszego...
Prosiłabym o opinie najlepiej z róznych źródeł na temat siodła stubben romanus classic ostatnio znalazłam na allegro:http://www.aukcjoner.pl/gallery/001106667-STUBBEN.html#I2 i wizualnie mi sie podoba i rozmiarowo jest ok,jesli chodzi o to ,ze plaskie to wole wlasnie takie bardziej plaskie lepiej sie w takim czuje 😉ale twarde miekkie?trzyma noge?jak z zywotnoscia?Juz od dluzszego czasu rozgladam sie za siodłem,ale wole dluzej poszukac i wybrac cos z czego bede zadowolona niz brac pierwsze lepsze.
itsdd, nowe gg mają szeroki, podobnie reszta nowych modeli passiera ( myślę że spokojnie siodła około 5letnie powinny mieć szeroki) poza tym prestige doge, modena, top dressage sp i kk i wszystkie nowe modle i nowo produkowane siodła... wszystkie marki teraz chyba do tego dążą
k_cian wieeelkie dzieki :kwiatek: z ulga wymienie na kolejnego gg, juz nie chce nigdy innego siodla 😍
ms_konik, z tego co wiem, to z nr w gg nie da sie odczytac, ale wysylasz mejla do passiera i za jakies 3 dni przysylaja Ci wszystko co i jak (w chwili wypuszczenia danego siodla na rynek 🙂 ) passier@passier.com (chyba najlepiej po niemiecku albo angielsku 😉 )
Czy Prestige Venus jest siodłem dla krótko- czy raczej długonożnych? Bo powoli szukam siodła dla siebie a długością nóg raczej nie grzeszę i np. Diamant czy Titan II mają za długie tubinki dla moich odnóży 👿 Z góry dzięki :kwiatek:
wiecie może czy dostanę gdzieś używanego euroridinga diamanta 16.5 ? ostatnio caroline wystawiała ogłoszenie grzecznościowe ale się spóźniłam... przeszukałam neta i jakoś nie widze... nie znacie kogoś kto chce takie sprzedać?
17 jest wlasnie na allegro trzeba po prostu napisac do ludzi ktorzy zajmuja sie sprowadzaniem siodel i sobie "zamowic" - na all to np eurosiogla albo facet z Gostynina