Przeglądając stronę internetową pasikonik, doszukałam się w zakładce siodła ujeżdżeniowe niby 3 ( hm hm ?) typy tego samego siodła euroriding diamant ( z niebieskim znaczkiem). Euroriding diamant Move, Euroriding diamant soft, i ,,zwykły" euroriding diamant. Pomiędzy dwoma z nich też jest różnica cenowa. Wstawiam link :
http://pasi-konik.pl/pl,product,2519964,euroriding,siodlo,ujezdzeniowe,diamant,move.htmlNo i tak jest jakaś tak na prawdę różnica między tymi siodłami, czy to tylko tak dla picu producent wymyślił ? 😉
W ogóle jestem w trakcie szukania siodła, zamówienie niektórych siodeł testowych graniczy z cudem, następnie dostawa zamówionego/zakupionego siodła toczyć się w szalonym tępię będzie (min 8 tygodni prestige, jak nie ma go w magazynie)... to tak trochę mi się odechciewa. Przetestowałam już m.in Lucky dressage i jakoś szału nie ma, strasznie sztywno się w nim czuję, i jest niestety na mnie za duże ( a tyłka wcale chudego nie mam, no ale mam aż 155 cm wzrostu to może to). Zgadzam się z wypowiedzią wielu osób z forum, żeby się nie sugerować opiniami innych jeźdźców bo tyłek tyłkowi nierówny !