Forum konie »

siodło ujeżdżeniowe

Dobra, to teraz mam pytanie. Z racji tego, że ostatnio mi się nudzi wpadłam na pomysł, żeby wymienić swoje siodełko. Chciałabym teraz coś głębokiego, nie ograniczającego ruchów, z miękkimi poduszkami kolanowymi no i marzy mi się tylko jedna tybinka. Coś ktoś kojarzy? :kwiatek:
euroriding jade dr
Euroriding Titan II 😉
Tylko to takie duuuże jest tzn. duże klocki, siedzisko głębokie, ale czy blokuje to nie wiem 🙂 nie siedziałam.
igiełka, i nie ma pojedynczej tybinki 😉
:kwiatek: a jade ma pojedynczą tak? Kurcze, cenowo całkiem przyjemnie wypada.
No tak  🙄  fakt, zasugerowałam się klockiem na zewnętrznej tybince 🙂
sorry  🤬
equipe też ma takie modele jak pamiętam
rewir, jakiś stubben mi się kojarzy, ze jest jednotybinkowy, ale nie pamietam modelu 🙁

igiełka, ja w takowe regularnie siaduję 😉 moim zdaniem nie blokuje (zalezy tez co kto definiuje jako blokowanie), ale dużo narzuca a niewiele ułatwia.
to stubben excalibur był.

Mi jade nie podpasowało. Jakoś profilowanie poduszki nijak mi do nogi nie pasowało (profilowanie na kolano wypadało mi na udzie, lekko przed kolanem) i dosiad, który narzucało mi siodło, wyglądał tak:

(17,5 a lądowałam wiecznie na tylnym łęku)
Dziękuję. Teraz już wiem w czym szukać.
to stubben excalibur był.

oo! no właśnie 🙂 jeździłam w tym siodle przez chwile. było - jak to stubbeny (zwłaszcza starej daty 😉) - twarde i niezbyt fajne dla konskich pleców, ale za to pozwalało na dość poprawny dosiad.
Dziękuję. Teraz już wiem w czym szukać.

Rewir jeszcze Prestige Venus na oko spełnia Twoje oczekiwania.
wiecie co to za siodło?
Lovely, ja nic nie widzę...
hm... foto jest wklejone..
podaje link:
Lovely, error 🤣
no kurde.. mi wszystko działa..
moze teraz? :
nie wiem, co to jest, ale jest... paskudne :P
Ogólnie próbowałam się zorientować, bo co poniektórzy pisali już, że mają siodła z przymiarek.
Zastanawiałam się w ogóle, jaka jest cena za taką usługę.
Myślałam nad używanym, rozm. 16'', głębokie, model w sumie nie robi różnicy.
Planuję zakup Ratomki, ale nie wiem, czy wkońcu do tego dojdzie.
A jeśli miałabym znaleść coś lepiej dopasowanego do mnie (w sensie krótszych tybinek) w podobnej cenie to jeśli cena przymiarki nie byłaby za droga, to z chęcią bym się skusiła.

Ratomka ma raczej dlugie tybinki
Kolezanka kupowala ostatnio siodlo od jakiegos faceta z Gostynina, ktory trudni sie sprowadzaniem siode i ogolnie obrotem (cos jak Kostrzewa) - przysyla siodla na 3dni do przymiarki
Jej to okazja byla straszna, kupila Prestige Top Dressage za 2500 - niemalze nowka
Ma mi dac numer do niego, bo ja tez zaczynam nad ujezdzeniowka myslec 😉

Swoja droga, dotarly do mnie sluchy ze Sylwestra Daw-Maga jest ciezko dopasowac do konia - bo dla ludzi jest miodny
Już kiedyś pisałam na starej volcie-również kupowałam używane siodło ujeżdżeniowe od pana z Gostynina. Jestem bardzo zadowolona. Siodło używane ale w idealnym stanie i cena bardzo atrakcyjna jak dla mnie. Jak dla mnie bardzo fajny kontakt,  wysłałam zdjęcia konia, podałam jakie siodło mnie interesuje, co powinno mieć, przykładowe siodło innej firmy, które dobrze leży na końskim grzbiecie. I tak oto pan z Gostynina wręcz na siłę wcisnał mi do przymiarki Barnsby. Trafił w dziesiątkę-siodło zostało u mnie :-). Potargowałam się i kupiłam prawie nówkę za 2300.
Już kiedyś pisałam na starej volcie-również kupowałam używane siodło ujeżdżeniowe od pana z Gostynina. Jestem bardzo zadowolona. Siodło używane ale w idealnym stanie i cena bardzo atrakcyjna jak dla mnie. Jak dla mnie bardzo fajny kontakt,  wysłałam zdjęcia konia, podałam jakie siodło mnie interesuje, co powinno mieć, przykładowe siodło innej firmy, które dobrze leży na końskim grzbiecie. I tak oto pan z Gostynina wręcz na siłę wcisnał mi do przymiarki Barnsby. Trafił w dziesiątkę-siodło zostało u mnie :-). Potargowałam się i kupiłam prawie nówkę za 2300.

Ja tez byłam bardzo zadowolone siodłami od tamtego pana.
Ratomkę można zamówić z krótszymi tybinkami jeśli ktoś potrzebuje  😉
dziewczyny, macie może numer telefonu do tego pana z Gostynina ? może być na pw
podaję tu, może komuś się przyda: 889-036-185
siodła ma faktycznie w atrakcyjnych cenach, ale nie należy mu ufać w 100% co do stanu, wieku i rozstawu łęku
Lovely, teraz widać..
Nie wiem co to za siodło, pięknie to ono nie wygląda, ale być może niejednemu tyłkowi by przypadło do gustu. Skąd to masz?
no własnie nie wygląda najfajniej, ale wygląda wygodnie  🤣
znalazłam na niemieckim forum- www.reitforum.de  😉
wygląda dosyc... ortopedycznie;p
Kto jeszcze oprócz p. Kostrzewy sprzedaje siodła na terenie województwa mazowieckiego i jest w stanie precyzyjnie wymierzyć i dobrać siodło.
spróbuj pana Sebastiana z Lamri. czyżby kolejna osoba niezadowolona z pana Kostrzewy?
Alona a to być nowe siodło czy używane? Jeśli nowe to można przez sklep korzystać z testowych modeli i samemu/ z życzliwą osobą znającą się coś wybrać. Ja mam testowe siodła HdR 4 modeli, w tym jedno ujeżdzeniowe. Ale jest to 1 model tylko i w standartowym wymiarze. Pasuje na ok 40% koni. Niestety to tylko/aż 40%. A pozostają jeszcze preferencje właściciela 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się