Forum konie »

Kącik Rekreanta

Stoją i bardzo ciepło Cię Asia wspomina! Zeszło się kiedyś, że stałyście razem 🙂
Aha- i czytają voltę  🤣

A do kogo będziesz bywać?🙂
wątek zamknięty
tak. stalysmy razem w duchnicach.

wiem ze czyta bo kiedys napisała mi smsa z gratulacjami ze dobrze mi poszlo na zawodach i ze wie o tym z volty  😉

Jeszcze nic nie wiadomo, nie chce wyprzedzać faktów. Narazie została rzucona propozycja i to przez pośredniczkę. Ale pewnie i tak was odwiedze w związku z tym zobaczyc jak dojazd i jak kucyk o ile wlascicielka sie zdecyduje.
wątek zamknięty
To ja już wiem, chodzi o konia z imieniem na W. ?  🏇  😎
wątek zamknięty
To ja już wiem, chodzi o konia z imieniem na W. ?  🏇  😎

a co to jest? konkurs zgaduj-zgadula? :P
wątek zamknięty
Tak, a w nagrodę stawiam kawę w Jeziórku. Z ciachem  🤣

A co, chcesz próbować swoich sił?  😎
wątek zamknięty
szczerze to nawet nie wiem, wiem ze klacz, DRP. a jak sie zalatwia przez posrednikow to widomo jakie ma sie info  😉  dlatego dostala moj nr tel jak sie zdecyduje to zadzwoni, nie wyprzedzajmy faktów  😎
wątek zamknięty
DRP?  🤔 nie mam bladozielonego pojęcia co to ma być za koń, i czy na pewno u nas w stajni 😉

Dobra nie ciągnę  🚫  😉
wątek zamknięty
to tez piszę:

a jak sie zalatwia przez posrednikow to widomo jakie ma sie info  😉  

😉

Pozdrów Asie ode mnie jak ją bedziesz widziała i pogłascz oriona i fresco 😉
wątek zamknięty
no to wracajac do tematu 😉

BARDZO krotka historia obrazkowa (o jakosci zadnej - bo komorkowej) z niedawnej wizyty u kulawego melepety:

cześć!

co masz?? (bo przeciez pustymi rekami bym do niego nie przyszla... 😉)

daaaaj!

KONIEC opowieści - bo zadnych zdjec wiecej nie udalo mi sie zrobic - szkodnik nie pozwalal mi sie oddalic na tyle, zeby wiekszosc jego paszczy miala szanse znalezc sie w kadrze  😂
wątek zamknięty
kulawy, z dziura na nosie a ty mu cukierka nie dałas...
ehhh
wątek zamknięty
nie dalam???
to jakbym mogla tutaj cos pisac?? chyba jedną ręką :P

oczywiscie, ze dalam - marfeweczke  🤣
jak myslisz - dlaczego szkodnik nie pozwalal mi sie oddalic?  😁
nie oplaca sie, zeby karmiciel "trzymal dystans" :P
wątek zamknięty
Ravengdyby to jeszcze na Seli przyszlo mi pojechac kiedys w teren 😍
Co do Zalewskiego to ma tam agenta passata sobka ramone i zrebaka od ramony.Plus dwie kobyly o ktorych mowila Raven. Jestem ciekawa po co 🤔NO ale coz, To ogrodzenie jest wspaniale...jak w wiezieniu.
wątek zamknięty
to ze "jak w wiezieniu" to najmniejszy problem tego ogrodzenia, wiekszym jest to ze ogrodzenie jest niewidoczne i wpada w nie dzika zwierzyna.
wątek zamknięty
Rekreanty kochane, czy u Was też była taka piękna pogoda? 😅

Aż na dwór poleciałam z rudzikiem. Na lekkiego stępa i jeszcze lżejsze kłusa, bo coś nam się ostatnio kulało. Ale, że na lonży przestała to się sprawdzałyśmy pod siodłem. I było czysto 💃

A potem się troszku porozciągałyśmy, pospacerowałyśmy sobie w ręku (bo przecież po takiej męczącej jeździe to należy się coś koniowi :cool🙂 i się pomiziałyśmy.

Super dzień 😀
wątek zamknięty
caroline dalej spacerujecie? Jak się czuje zwierzak?

Ja wczoraj miałam wkurzającą jazdę. Najpierw miałam wrażenie, że Glut nie jest czysty. Standardowo nikt z boku nie widział kulawizny, a mi coś nie pasowało. Trener nie dotarł z powodów niezależnych od niego. Dotarło za to pięcioro westernowców, którzy postanowili dać popis, który niestety skutecznie uniemożliwiał reszcie jakąkolwiek pracę. Zwinęłam się z hali po 30 minutach, wściekła i nadal nie przekonana, czy Glut szedł regularny czy nie. Na koniec niezbyt miłego wieczoru miałam rozrywkę w postaci transportowania wiader wody autem, bo pękła rura na hipo, a nie miałam żadnych butelek. Nie ma to jak cudowny poniedziałek  😤
wątek zamknięty
amnestria, u mnie tez byla sliczna pogoda... za oknem :/ siedze w domu i bije glowa w sciane juz nie moge wysiedziec wrrr
wątek zamknięty
Ech, ja nawet nie zauważyłam jaka jest pogoda... Od rana albo siedzę na którymś wydziale albo jeżdżę między nimi metrem, więc naprawdę nie zauważyłam pogody  😲 Oby jutro było tak ładnie jak opisujecie  🙂 Kujka kuruj się, Pablutek na pewno się stęsknił  🙂
wątek zamknięty
Lena
i tak Cię podziwiam, że tam wytrzymujesz! Ostatnio miałam przyjemność jeździć tam i miałam ochotę schować się w końskiej grzywie.  😉
Bryczki w kratkę i groźna mina- to znak rozpoznawczy.
wątek zamknięty
amnestria Fajnie, że z Rudzią dobrze 🙂 Kurczę, tak czytam jak się cieszysz z chwil spędzanych z nią, to aż szkoda się robi, że się rozstajecie...
Rekreanty kochane, czy u Was też była taka piękna pogoda? 😅

Ja nie zarejestrowałam takowej pogody 👀 Owszem, jak wychodziłam z uczelni było słoneczko, czyste niebo, ale jak wsiadłam na konia to momentalnie zrobiło się pochmurno i ziiimno 🤔
I tak szybko zrobiło się ciemno, że zdążyłam wsiąść tylko na Spolettę. Na placu było błoto, więc kręciłyśmy się po lesie.
Wczoraj była fajna pogoda - ciepło, słoneczko i ładny zachód 🙂
To jeszcze parę nienajostrzejszych kłuśnięć 😉 :

I pozowanie:

barbor a Tadzio co jakiś czas "trenuje" konie na tej super "karuzeli" przed stajnią... 🙄 Ale ostatnio na szczęście nie, bo na ten padok wychodzą krowy...
wątek zamknięty
Szalony? Ta karuzela to rzeczywiscie wspaniala 😂 Po co? nie wiem. Moze Szanowny Pan Z bedzie trenowal krowy 👀
Fajna ta Nowa fajna, btw Raven to ciebie Ikar kopnal kiedys po upadku, bo pamietam jaka Krzysio zrobil afere😀 Ach z tymi huculami to byly czasy 🏇 😁
wątek zamknięty
caroline dalej spacerujecie? Jak się czuje zwierzak?
milo, ze pytasz 🙂
dalej spacerujemy... zwierzak czuje sie calkiem niezle, ale jest juz zdecydowanie znudzony tym co go spotkalo - tylko karuzela i lazenie w rece oraz zmniejszenie zarcia. Chociaz zdaje mi sie, ze nieco sie z tym pogodzil, ze ma teraz tylko same nudy.
Za to mnie jest bardzo trudno pogodzic sie z tym, ze kon nie pracuje, nic mu nie wolno i nawet nie moge go przekarmiac... "uroki" kulawizny...

widze, ze niezly ten poniedzialek mialas 😉
wątek zamknięty
Raven, pewnie że szkoda 🙁 a po dzisiejszym dniu kiedy była taka słodka jak nigdy, to już w ogóle...

Btw to ja nie wiem gdzie ja dzisiaj byłam, ale miałam wrażenie, że niemal upał był, przez duże U 👀 😁

Lena, a dzisiaj byłaś u koniowatego? Sprawdziłaś czy rzeczywiście nieczysto? (obyś się myliła 😉)

Dzionka podobno jutro ma padać 👿 Ale... ci z telewizji to za przeproszeniem g**** wiedzą 😀
wątek zamknięty
amnestria trzymaj się dzielnie słońce :przytul:
Raven to ciebie Ikar kopnal kiedys po upadku, bo pamietam jaka Krzysio zrobil afere😀 Ach z tymi huculami to byly czasy 🏇 😁

Owszem mnie i się tego nie wstydzę 😁
caroline ale Kaszalot kuleje-kuleje, czy te stępy to tak bardziej zapobiegawczo/w ramach rekonwalescencji? Bo już się nie mogę doczekać aż znów będziecie się lansowac pod siodłem 🙇
wątek zamknięty
caroline ale Kaszalot kuleje-kuleje, czy te stępy to tak bardziej zapobiegawczo/w ramach rekonwalescencji? Bo już się nie mogę doczekać aż znów będziecie się lansowac pod siodłem 🙇

kuleje-kuleje. najblizsze lansy w trzech chodach to najwczesniej jak juz wszystkie sniegi stopnieja i calkiem wszyscy zapomnimy o zimie 😉
wątek zamknięty
tak... podoga byla super czasowo sie nie wyrobilam z 3ma chlopakami ktore nazywam "2 czarne diabły i ruda małpa" Killerowego lonzowałam juz prawie po ciemku (na palcu warunki fatalne na łące nadal super).

Caroline, ja jak zwykle nie w temacie, dlaczego gniady kulawy?

amnesteria, pewnie pisałas juz ale dlaczego sie rozstajecie?

wbrew pozorom to ja czytam ten wątek nie wiem dlaczego takie wazne informacje mnie omijają  🙄
wątek zamknięty
Raven no no widzę, że praca wre 😉 Ta kobyłeczka to ładna babka wiesz, taka prawdziwa kobieta!
Caro ja nadal trzymam kciuki za kulawca! Oby jak najszybciej wyzdrowiał bo wiem jakie to uczucie gdy konisko musi stać w boksie. Mi to się serce łamało jak wiedziałam, że wszystkie konie na dworze tylko mój młody niet 🙁
wątek zamknięty
szkoda Caroline bo naprawdę przyjemnie Was się ogląda. Mam wrażenie, że wam się rzeczy nie starzeją i nie brudzą. Zawsze tak fajnie wyglądacie  🙂
wątek zamknięty
Libella czy masz na klapie od  bagaznika swojego zółtego autka naklejonego dresiarskiego konika ?
wątek zamknięty
Ciska owszem, mam 😁 Mój samochód jest tak rozpoznawalny, że średnio 3-4 razy w tygodniu ktoś do mnie dzwoni z tekstem: Słuuchaj, własnie Cię widziałem tu i tu... 😉
wątek zamknięty
Brzask to się nazywa czytanie wybiórcze 😎

Decyzję podjęłam pod koniec grudnia i do końca nie jestem przekonana co do jej słuszności, aczkolwiek teraz to i tak nie mam nic do gadania z powodów finansowych. Druga sprawa to odległość - min. 1,5h w jedną stronę. Biorąc pod uwagę korki zajmuje mi to więcej czasu (ostatnio jechałam 2,5 godziny :zemdlal🙂 Nie wyrabiam się czasowo w zasadzie z niczym, a przychodzenie do konia i robienie wszystkiego w biegu (bo przecież jak ze stajni wyjdę po 21 to jestem w okolicach 23 w domu) jest mało fajne i dla mnie, i dla konia.
Dzisiaj wyjątkowo wcześnie skończyłam zajęcia, więc pojechałam sobie ot, tak, no stress, ani razu nie spojrzałam na zegarek... i tak powinno to wygladać (wiadomo nie zawsze, bo są różne powody, dla których trzeba się czasem spieszyć) - relaks dla mnie i dla konia.

Brzask, jakie 2 czarne diabły? Zandi i Akrobata? (nie wiem czy nie przekręciłam imion :icon_redface🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.