Forum konie »

Kącik Rekreanta

Laguna, Pauli :kwiatek:
Dzionka no to czekam niecierpliwie na Wasz debiut 🙂 Chętnie się pojawię jako fotograf 😁
barbor gdzie teraz jeździsz?

Dostałam juz parę zdjęć z jazdy ale na aparacie wyglądały lepiej oO 🙁

Ach, oby na wiosnę złapac formę... 🙄
wątek zamknięty
No i dzięki uprzejmości Precelka ( :kwiatek🙂 Libelka dorobiła się aktualnych zdjęć 🙂 Jakość halowa ale... cóż.
Dopiero na tych zdjęciach zobaczyłam jaki mój koń jest gruby... 🙄
Test "na jaką odległość można podejść do wielkiej, straaasznej folii nie wyzykując zjedzenia" :

Folia konia nie zjadła, więc zasłużyłam na możliwość przytulenia się do koniska 😉

wątek zamknięty
Raven fajnie wygladacie 🙂 Pytam po raz setny chyba 😡 Nadal Nowa chodzi w rekreacji? Są jakieś szanse, ze będzie only for you?

Libellka wreszcie 😅 Jeszcze, jeszcze!
wątek zamknięty
Pauli, Lov nie ma nic nic nic, ani pół nowej fotki, ten portret to jeszcze grudniowy. Konie u nas teraz nie wychodzą, więc na padokowe też szans brak. A tak to nie bardzo ma kto robić.

Libella, aj tam Ty chyba grubej kobyły nie widziałaś, zapraszam do nas na podziwianie bebecha 😉 Ślicznie Libelka wygląda.
wątek zamknięty
Maleństwo jak mi się sesja skończy (i jak po niej nie trafię na oddział zamknięty 😉 ) to chętnie wpadnę 😉 A ona naprawde chyba nigdy taka gruba nie była, a teraz i tak schudła podobno... 😁
Mamy jeszcze takie:
"kto pierwszy do drzwi!!"
wątek zamknięty
Raven tak naprawde ni ejezdze nigdzie. w przyszlym domu siwej bylam i zostalysmy zabrane na przejazdzke 😀 No i mozliwe ze czasami bede mogla wsiasc na jakiegos rumaka 🏇ale mi to frajde sprawia 😁
btw. super z Nowa wygladacie, ja nawet nie mysle o jakiejs konkretnej pracy z rumakiem, wrocily czasy kiedy ciesze sie z luznego wozenia 🙄
wątek zamknięty
Libella, faktycznie Ci przytyla kobylka!

ja tez zauwazylam (w piatek..) ze mi sie kon spasl. malo teraz wychodza, tylko stoja i jedza i Glutek zrobil sie duuzo szerszy (widac np jak mu sie derke zaklada.. ledwo mu moge polarowke dopiac o.o
wątek zamknięty
Oj Kochane, co wy wiecie o grubych koniach...  😎

Ale faktycznie Libelek nabrał masy, zdrowo, zdrowo wygląda - jak miewa moja ciotunia ze wsi  😁
wątek zamknięty
Oj Sierka, ale Twój to raz, że ma to wpisane w geny, a dwa - jest taki równookrągły.
A mojej wszystko idzie w brzuch, wieczny dwudziesty miesiąc ciąży. I jeszcze mamy problem ze stajennym, który mimo kilku już interwencji nie chce jej dawać mało owsa 🙄 I mam takie cienkie nóżki dźwigające brzuch jak piłka. Dobrze, że chociaż kawał szyi ma.
Libella, zapraszamy 😉
wątek zamknięty
Dziekujemy pieknie wszystkim za docenienie wysilku wlozonego w lans 😉 siwy nawet udaje,ze grzecznie pracuje jak zdjecia robia 😉

ale 'wpadka' tez byla- czyli zagalopowanie wg crossa

Anaa to Ty sobie chcesz wyobrazac jego 'bryk'? toz wystarczy ze przypomnisz sobie zeszla niedziele :P hehe, widac po fotach ze kombinowal,bo ja sie kurcze natychmiast w pozycji 'przyczajony tygrys' i czekam na odpal :P
wątek zamknięty
Raven, ze jezdzicie po tej grudzie...

byłysmy u was ostatnio, warunki macie na placu okropne.

p.s. zapraszamy ktoregos dnia do nas, jest naprawde zadziwiająco blisko.
wątek zamknięty
Brzask dzisiaj akurat nie było grudy, bo było powyżej zera, więc było w porządku, tylko miejscami małe błotko. Ale fakt, czasami jest nieciekawie - wtedy wozimy się szalonym stępem po lepszych kawałkach, albo jedziemy w las 😉
amnestria pisałam Ci jakis czas temu na PW jak wygląda sytuacja, ale mogę jeszcze raz 😉
barbor Dzięki. I zobaczysz, że kiedyś jeszcze będziesz szaleć na treningach na jakimś swoim koniu 🙂
wątek zamknięty
nie wiem, dzisiaj zrobilam sobie wolne, dlatego jutro bede nadrabiać :/

tak czy inaczej zapraszamy na naszą łączkę gdzie podloze naparwde jak na pogode jest super bo trudno wyjezdzic taki teren a sniezek jest napawde przyjemny a masz do nas jakies 20min stepoklusem.

widzialam u zalewskiego tylko krowy ma on tam jeszcze jakies konie?
wątek zamknięty
Oj Kochane, co wy wiecie o grubych koniach...  😎

Ja tam wiem, że jest jeszcze więcej konika do kochania  😎

Raven
Fajnie wyglądacie kobitki  😀

szafirowa
Jeszcze chyba nie widziałam facecika, który by tak dobrze wyglądał w różu 😉
Poza tym uwielbiam ten kolor w połączeniu z szarym  😜

Libella
Aż miło na was popatrzeć 😉
wątek zamknięty
Raven baaardzo mi się podoba jak jeździcie, taki miły obrazek, zero stresu, napięć, agresji, ręka oddana, przyjemna- no aż fajnie 🙂
Mam nadzieję, że po grudzie nie jeździsz  🤬 bo tu panna Brzaskowa kabluje  😁
wątek zamknięty
Ojej Burza jak miło to słyszeć :kwiatek:
Mam nadzieję, że po grudzie nie jeździsz  🤬 bo tu panna Brzaskowa kabluje  😁

Jezusmariajózef jakżebym mogła 🙇 A zresztą, zapraszam do pomacania 😁 Albo przywiozę Ci próbkę w słoiku, albo wymaz z podłoża i zrobię posiew na anty-grudowe bakterie 😎
Pauli cieszę się, że się podobamy - wszak my takie laski, że aż miło 🤣
widzialam u zalewskiego tylko krowy ma on tam jeszcze jakies konie?

Kiedyś Was na pewno odwiedzę 😉
A Pan Z. ma i krowy i konie. Hucuły (ale nie wiem, które zostały), Sagę i Sisi.
wątek zamknięty
Raven jak się cieplej zrobi troszkę ( czytaj rozmarznie co nieco) to ja się chętnie z aparatem do Ciebie wproszę jeśli masz chęć 🙂
wątek zamknięty
Burza, Ty tu nie pitol,tylko do nas z aparatem wbijaj 😉
wątek zamknięty
B. No jak najbardziej 😜 Aczkolwiek u nas nie ma za bardzo na co popatrzeć 😉 Ale zapraszam serdecznie 🙂
A Ty się psychicznie szykuj, że za tydzień lub dwa, ja się do Was wybiorę, ale ciii - Ty nic nie wiesz 😁
wątek zamknięty
O, Szafirowa chcesz? Bo ja chętnie, dawno nie szczelałam  😜 tylko ciekawe czy mój aparat da radę na hali hmm.

Raven jest na co popatrzeć, podoba mi się Twoje folblucie dziecko i to jak ty jeździsz, trzeba to skonfrontować z rzeczywistością haaaa  😀iabeł:
A do siebie zapraszam tylko jak gruda odmarźnie bo oglądanie jak ktoś jeździ w kółko to żadna przyjemność  😉
wątek zamknięty
Raven, ogladanie jak my jezdzimy,to juz w ogole zadna frajda 😉 niemniej- jak juz sie zapuscisz do Burzowych terenow,to do nas rzut beretem 😉

Burza, jasne ze chce! my,ze tak powiem zawsze chetni- na ploty, foty i gremialne obsmianie 'jak to siwa menda na zdjeciach ladnie wyglada, a jaki skurkowaniec z niego jest w rzeczywistosci' :P bo my raz,ze towarzyscy,a dwa ze nieujezdzeni 😀
wątek zamknięty
Jutro i pojutrze po 10h w pracy siedzę, ale kolejnego dnia- melduję się i do Ciebie Szafirowa i do Miśki, tylko jakieś takie godziny żebym mojego małego czołgiste potem miała czas pojeździć 🙂
wątek zamknięty
bo my raz,ze towarzyscy,a dwa ze nieujezdzeni 😀

witamy w klubie 😀
wątek zamknięty
Laguna Sama goliłaś? B. ładnie, ja kiedyś próbowałam i mi straszne ząbki na sierści powychodziły- nie mam do tego talentu tak samo jak do robienia irokezów  😁

Jest kilka przyczyn powstawania ząbków na sierści:
- tępe ostrza
- za szybkie przesuwanie po skórze maszynki
- nie prowadzenie jej równolegle do skóry konia a pod kątem ostrym
- i ostatnie- nie prowadzenie dokładnie pod włos

No i kwestia wprawy 😉 Ja nie zdąrzę powyciągać sierści z ciuchów po jednym goleniu, a już golę od nowa. I to stawkę 9 koni+ jak mam jakieś "obce" zlecenie.

Libelka- kawał baby się z niej zrobiło 😎
wątek zamknięty
Raven jak się cieplej zrobi troszkę ( czytaj rozmarznie co nieco) to ja się chętnie z aparatem do Ciebie wproszę jeśli masz chęć 🙂

to po drodze i do nas, jestesmy naparwde rzut beretem  😉
wątek zamknięty
Pewnie, z przyjemnością 🙂 jak już zawędruje w takie dzikie knieje i ostępy, to 90 km w tą czy w tą..  😎 😉
wątek zamknięty
90km? autem okolo 6 ;]

Burza, ty w jeziórku stacjonujesz?
wątek zamknięty
Oj śmieję się 😉
Ano stacjonuję, 1,5 roku będzie 🙂
wątek zamknięty
Jak był kowal to Basia szalała i wraz z kowalem zerwała kantar (który już naszczeście został naprawiony)

dlatego np. moj kowal ma swoj porzadny kantar skorzany dla swoich "klientow" 😉
wątek zamknięty
możliwe ze bede tam bywać od czasu do czasu, gdyby to bylo bliżej (dla mnie 40km) wg zoomi 1godz 18min czas dojazdu.  😲 to bym sie nie zastanawiała a tak dojezdzac tyle chyba nie bedzie mi sie chcialo...

stoi tam jeszzce Asia z Orionem(Fryz) i Fresco?  😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.