barbor super wieści, że koniec sprawy jest coraz bliżej! Oby Wam się udało i żebyś nigdy nie żałowała swojej decyzji. Dacie radę 😉 deborah piękności 😍 Fajnie chłopak pracuje 🙂
Ascaia fajnie widziec kucory!!! Deb jaki lans az miło popatrzec, a tak swoja droga masz piękną kurtkę! Asds babo jak sie czujesz? czemu tak kon zareagował?
A ja dawno sie tak nie ubawiłam, na sankach za koniem to dopiero frajda a wszystko dzięki forumowej lhp i jej sister
Kurde, pomocy Waszej potrzebuję. Wiem już, że naj;epsze pady to ANKY. Narazie kryzys siedzi też w mojej kieszeni i na koncie. Doradźcie zatem czy te pady niżej są dobre czy też odpuścić sobie i zbierać na Anky?
Mam dwa pady ET - czarny i czerwony. Użytkowane są bardzo intensywnie, prane i znów zakładane na konie. Mam je już ponad rok i jestem zachwycona. Nie przesuwają się, brud łatwo schodzi. Polecam.
barbor, trzymamy kciukasy! Żebyś dała radę wszystko pogodzić, żeby kobył ozdrowiał, a przynajmniej mógł żyć komfortowo. Zdawaj koniecznie relacje z Waszych dziejów.
Pff, dla mnie forum to w ten weekend jedyny kontakt z końmi, zjazd na uczelni, maraton z "Nauczaniem sprawności językowych", czuję się z lekka jak warzywko 😁
Ale jutro nie ma zmiłuj, dopadam oba stwory, i męczę, męczę, męczę... Aż zamęczę 😉
efka,Blondyna, super to było dopiero w kłusie w lesie! zwykły kulig to małe miki w porownaniu z taką frajdą nawet nie przypuszczałam ze jak małe dziecko bedę się cieszyc!
a ja jutro jade do Basi z samego rana, choc powinnam isc do lekarza (zrobił mi się jakiś guz pod skórą ;( ) ale następny raz dam radę jechać dopiero w czwartek lub piątek albo nawet i sobote, a ostatnio byłam w piątek...
Raven, maleństwo Relacje bede zdawac na 100% Ciesze sie na sama mysl ze wyciagne ja z tej klitki ale tez cholernie stresuje sie jej reakcja na oderwanie od corki i tego wszystkiego do czego przywykla 🤔wirek:
Deb super Szogun wygląda! Jak ci się na nim jeździ? Klami ale twój koń ma super ogon 😲 Mój takiego za 100 lat nie będzie miał... Fajnie, że wracacie do pracy, na pewno się strasznie cieszysz 🙂
Ja właśnie wróciłam z "treningu skokowego" skoczyłam może z 5-6 razy, a całą resztę jazdy przejeździłam na drągach, bez strzemion, na dopracowywaniu przekątnych, wyginaniu i całej reszcie. Czuję się bardziej wykończona niż jakbym całą tą godzinę skakała 😁 No ale w końcu nie ma skoków bez ujeżdżenia 🙂
Deb ale ciacho z Szoguna 😜 A ja podjęłam cholernie trudną decyzję o zmianie stajni... Trudną, ponieważ zżyłam się z obecną stajnią i niechętnie ją opuszczam, jednak ze względu na konia muszę. Teraz tylko dylemat gdzie...
Burza od stu lat? Wiesz ze do tego pana wysylalalysmy TOZ x lat temu a bylo gorzej i nic. Wiec co robic moglam? Zajmowalam sie siwa zrobilysmy koniom pastwisko i z konmi normalnie pracowalysmy. Nie wiem czy mozna powiedziec ze jezdze na niej od stu lat bo nasza jako taka praca trwala 2 miesiace.Pilnowalysmy zeby gnoj byl wywalany jak najczesciej(nam nie pozwalal facet bo nie mial gdzie go wyrzucic :ke🙂poilysmy konie czyscilysmy. Wyjechalam na wakacje wrocilam kon kulawy z nakostniakiem. Zrobilam rtg wyszlo ze trzeba operowac- nie mialam jak, wlasciciel pogodzil sie z kulawizna nie uwazal by przeszkadzala w czym kolwiek. Leczyc ja mozna dopiero po przeprowadzce bo tam po prostu nie ma warunkow, np 40 cm stalowe progi w boksach(zeby gnoj nie wypadal). Straz i TOZ zalamuje rece- konie maja co jesc(az za duzo) co pic i nie sa bite, a to ze padaja na kolke bez interwencji weta to inna sprawa.
Libella, jednak nie udało się wyprosić o to, co chciałaś? Jakie stajni rozważasz?
Z jednej strony fajnie, że siwa będzie teraz miała dobrze (gdzie chcesz ją wstawić?), a z drugiej żal reszty stadka, która tam zostaje. Czekamy na relacje 🙂
Burza, :kwiatek: Trzeba sie lansowac, a co?? 😉 Banan na twarzy mam chyba na kazdym zdjeciu. No, ale jest sie w sumie z czego cieszyc. Jazda super, moc w koncu swobodnie sobie pojezdzic, bez lekow o te jego nogi.
armaquesse, aqua jak najbardziej. Aqua/brown/white to moja ulubiona Eskadronowa kolekcja. 🤣
Dzionka, taki ogonek to on po prostu ma. Mimo, ze codziennie czesze, czesto traktuje chemia i przycinam. A ciesze sie strasznie, zreszta widac banan na twarzy. 🤣