Forum konie »

Kącik Rekreanta

Ale to chyba nie szafirowa na tych fotkach? Czy ja się mylę 🙂?
wątek zamknięty
Dzionka, a kiedy Ty sie swoim koniskiem pochwalisz? dawno zdjec nowych nie bylo!
wątek zamknięty
manta, super!! Pieknie, zazdroszcze!
Ile bym dala zeby moc tak wsiasc na mojego na oklep i pojechac do lasu..... i wrocic w calosci.

A to takie tam cos nasze.

wątek zamknięty
Ale to chyba nie szafirowa na tych fotkach? Czy ja się mylę 🙂?

a od kiedy to kto inny na moje konisko wsiada? o.0
wątek zamknięty
szafirowa hehe widze, że Crosik włączył turbo doładowanie? 😉
Klami jak tam Wasze zdrówko?
wątek zamknięty
Monia, dziekujemy, zdrowko coraz lepiej. W kazdym razie tak moim okiem. Klusujemy sobie troszke i czekamy na kontrole doktora.
A jak kopytko twojego??
wątek zamknięty
szafirowa, aż nie mogłam uwierzyć że ty w kasku 🙂

i ja wygrzebałam jakies starocie...

wątek zamknięty
Klami no to mam nadzieję, że teraz już z górki wszystko pójdzie, trzymam kciuki!
U nas w jak najlepszym porządku tfu tfu tfu, kopytko elegancko powoli zarasta, Młody normalnie już chodzi na wybieg i na spacerki ze mną.
wątek zamknięty
cieciorka, gdzie to?

Widze ze ostatnio grzebiesz w konskich zdjeciach... moze jednak bedzie wielki comeback? 😀
ja Ci zawsze z checia udostepnie Plutka 😉
wątek zamknięty
raczej nie 🙂
ale za to mogę wam mamusię przedstawic:

btw. chyba nici z kuligu :P
wątek zamknięty
cieciorka, tak wlasnie myslalam, bo sniegu coraz mniej i chociaz we wtorek pod stajnia wypieprzylam sie na tym lodzie to raczej nie zdazymy juz z kuligiem...

kontaktowalas sie z aleqs w sprawie jakiegos spotkania? 😉

szafirowa, widzisz garnek na glowe wlozysz i juz Cie cala volta nie poznaje :P
wątek zamknięty
kujka: Czy masz takie piękne, słowiańskie imię na K... i znamy się może z tzw. Pasyma? ;-)
wątek zamknięty
Julie, a czy Ty moze bylas jeszcze niedawno w Irlandii? 😀 tak mam to strasznie wiesniackie imie na K i z Pasymia mozesz mnie znac ;P

edit: ok, po blogu widze ze to Ty, wiec specjalnie dla Ciebie wstawiam pasymskie wspomnienia, z dobrych czasow - naszych, jackowych i grzegierzowych (poznajesz te konie??).. ehh to se ne wrati  🙁 niektore z tych koni juz biegaja po wiecznie zielonych pastwiskach...

(dla KR - patrzcie, kiedys mi nawet skoki jako-tako wychodzily hihi  :hihi🙂

wątek zamknięty
szafirowa, widzisz garnek na glowe wlozysz i juz Cie cala volta nie poznaje :P

no ba! fakt,wygladam jak debil :P a kask zdrowy rozsadek kazal zalozyc... przerabiamy wszak takieeeego meeeeega focha 😉
wątek zamknięty
No byłam i nawet udało mi się skończyć szkołę dla instruktorów BHS, bo jak jeszcze pracowałam w tym Pasymie 5 lat temu to nic nie umiałam, po zwykłym kursie tkkf...
Dlatego te nasze rekreanty w Polsce takie cienkie są  😉
A jak wróciłam, to jeszcze prowadziłam rekreacyjne rajdy długodystansowe na kaszubach.
Teraz chwilowo nie jeżdżę, bo musiałam sobie naprawić zerwane więzadło krzyżowe w kolanku.
A co u Ciebie?
Dołączę piękne rekreacyjne zdjęcia z tego lata, żeby nie było tak strasznie offtop  🙂

O kurde!!! No jak mam nie poznawać, jak sama zrobiłam trzy ostatnie zdjęcia, które wrzuciłaś, wiesz?
A z Amoczka miałam zaszczyt niecały rok temu glebnąć. Ach jak ja go kocham  😍
Odwiedzam czasem te konie (które jeszcze żyją) bo ciągle od tamtego czasu jestem z chłopem z Pasymia, jeździmy sobie razem po świecie, ale czasem tam wpadamy.
wątek zamknięty
Julie, super zdjecia!!
u mnie - wystarczy przejrzec ten watek 😉 w koncu wlasny jeszcze nie do konca ogarniety kon, studia, praca, zycie 😉
jesli chodzi o Pasym - szkoda gadac. juz sie tam nie pojawiam, syf kila i mogila... upadlo wszystko (mam na mysli osrodek, nie miasto, bo tam jestem co roku 😉 moze nawet z koniem sie w te wakacje pojawie w okolicy? ). Znam jednak losy wiekszosci koni (czesto smutne bardzo.. 🙁  ). no i mam tez kontakt z Prezesuniem i Jego obecna zonka 🙂 jako ze mieszkaja w koncu w warszawie 😀
jakby co to wal na gada: 1638900 😉

ehh rekreantki ale sie letnio zrobilo, co? rozmarzylam sie...
wątek zamknięty
MoniaaA jaka miłośc i buziaki!
Co za kantarek masz? handmade? moj co mi Holde przypalił jakis podobny był!

Manta jestem pod wrazeniem tego terenu oklepowego! Szalejesz babo!

Szafirowa w kasku wyglądasz jak profi a nie jak leśna rusałka 😉

Klami jakie ładne zdjęcie z słoneczku!

Julie jak mozesz w srodku zimy nam z takimi zdjęciami wyskakiwac i drażnic  🤬
wątek zamknięty
A mnie chyba dopadł kryzys jeździecki  🤔 😕
Niby się cieszę, że Ruda jest już bliżej i mogę do niej jeździć kilka razy w tygodniu (a nie kilka razy w miesiącu  🙄 ), ale coś jest nie tak... i w sumie nie wiem co?!

Narazie się tylko terenujemy, bo nie ma możliwości jazdy na ujeżdżalni. Jedziemy w teren, wracamy, a mi to w ogóle nie sprawia radości  😵  🍴 I co tu zrobić? 🤔wirek:

Żadonka jest jakaś przybita, taka wręcz osowiała, a w nowej stajni stoi już 2 tygodnie.

Trochę zasmuciłam ten wspaniały wątek, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie  :kwiatek:
Cieszę się, że u Was wszystko w porządku  🙂
wątek zamknięty
Kujka a jeśli można spytać to jak masz na imie? Bo mnie zaintrygowałaś 😉
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg148590#msg148590 date=1232180322]
A mnie chyba dopadł kryzys jeździecki  🤔 😕
Niby się cieszę, że Ruda jest już bliżej i mogę do niej jeździć kilka razy w tygodniu (a nie kilka razy w miesiącu  🙄 ), ale coś jest nie tak... i w sumie nie wiem co?!

Narazie się tylko terenujemy, bo nie ma możliwości jazdy na ujeżdżalni. Jedziemy w teren, wracamy, a mi to w ogóle nie sprawia radości  😵  🍴 I co tu zrobić? 🤔wirek:

Żadonka jest jakaś przybita, taka wręcz osowiała, a w nowej stajni stoi już 2 tygodnie.

[/quote]

Na padoku dokazuje równo (wczoraj prawie sfrunęłam z Dorady, jak Ruda walnęła serię baranków), a jaka jest oburzona, gdy rano stado wychodzi na łąkę, a ona zostaje. 😉 Muszę Cię zabrać na Komornicę na poprawę humoru. 🙂
wątek zamknięty
Renata konina ma teraz więcej pracy więc i więcej spala. Nie przyzwyczajona do takiej ilości wymuszonego ruchu. Jak nie ma energii to może za mało energii w żarciu dostaje?

Drapidło szaleje, po tym jak rozwalił pastucha  🤦 wychodzi na mały padoczek i mu się to nie podoba, bo ledwie zdąży się rozpędzić a tu drzewko, ogrodzenie i nie wiadomo co jeszcze. Całe szczęście, że nic sobie nie pociął jak na pastucha poleciał i ucierpiało tylko 5 słupków  🤔
wątek zamknięty
Caro tak jest  😡 nie ruszam 🙂

Arma no bo przed panienkami się drań popisuje, to i przystojny się robi 😉

Ciska to się chyba nazywa za bardzo się starać przy przerywaniu.. i to nie tym teraz, bo tydzień temu było jeszcze gorzej  🤣

Manta super fotki! gratuluję terenu na oklep, ja nie mam zaparcia na takie rzeczy 😀

Muffin staram się przecierpieć.. 😉 a swojemu nie popuść z tymi nożyczkami!

Lov, Raven- musi odrosnąć 🙂

Jun też czekam na relacje co i jak, najlepiej okraszoną zdjęciami 8)

Kujka to Pasym tak? obozy tam robili?
wątek zamknięty
o Julie hello! widzę , że i tu dotarłaś  😉
poklepy dla Erica 😉

Nasturcja-Renata, wiem co czujesz i współczuję. U mnie jest podobnie. Koń od kilku miesięcy chodzi zajefajne i dobija mnie maksymalnie fakt że nie mogę wsiadać 🙁 a nową stajnią się nie przejmuj, przejdzie jej , serio serio 🙂
wątek zamknięty
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=3.msg148595#msg148595 date=1232181627]
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg148590#msg148590 date=1232180322]
A mnie chyba dopadł kryzys jeździecki  🤔 😕
Niby się cieszę, że Ruda jest już bliżej i mogę do niej jeździć kilka razy w tygodniu (a nie kilka razy w miesiącu  🙄 ), ale coś jest nie tak... i w sumie nie wiem co?!

Narazie się tylko terenujemy, bo nie ma możliwości jazdy na ujeżdżalni. Jedziemy w teren, wracamy, a mi to w ogóle nie sprawia radości  😵  🍴 I co tu zrobić? 🤔wirek:

[/quote]

Na padoku dokazuje równo (wczoraj prawie sfrunęłam z Dorady, jak Ruda walnęła serię baranków), a jaka jest oburzona, gdy rano stado wychodzi na łąkę, a ona zostaje. 😉 Muszę Cię zabrać na Komornicę na poprawę humoru. 🙂
[/quote]

Dzięki  :kwiatek:
To że ona strzela z zadu, to jestem baaardzo zdziwiona  👀  Nigdy tak się nie zachowywała. W sumie w poprzedniej stajni cały czas była na dworzu. Wiem, że póki co musi sama chodzić  😉 a to, że się dziwi, że jej nie wypuszczają z innymi końmi, to mnie nie dziwi  😁 (chyba zaplątałam  😡 )

delta zapewniam Cię, że dostaje odpowiednią ilość jedzenia  😉

Tak sobie pomyślałam, że może zamiast męczyć Rudą i trochę siebie, to wziełabym ją na spacer? Już sama nie wiem?

arma  :kwiatek: mam nadzieję, że będziej lepiej. Ja jak zwykle nie doinformowana, ale czemu nie jeździsz?  😡
Raz jedyny miała kryzys jeździecki, jak wróciłam po 3 miesiącach z Irlandii. Dzień w dzień jeździłam konno po około 6, 7 godzin. Nie powiem, fajnie było, ale potem przez  kilka miesięcy nie bardzo chciało mi się w ogóle na konie patrzeć  😲
wątek zamknięty
Sznurka, nie mam pojęcia co to za kantarek, kupiłam razem z liną i carotem już używany. Porównywałam go d ooryginalnego Parellowskiego i powiem Ci szczerze, że jedyna różnica jaką dostrzegłam to zakończenie wiązania, w parellowskim obie linki są złączone a w moim oddzielnie sobie latają a oprócz tego nie ma różnicy, oba się tak samo 'leją' 😉 Miłość między nimi, fakt przeogromna hihi
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg148602#msg148602 date=1232182504]
Dzięki  :kwiatek:
To że ona strzela z zadu, to jestem baaardzo zdziwiona  👀  Nigdy tak się nie zachowywała. W sumie w poprzedniej stajni cały czas była na dworzu. Wiem, że póki co musi sama chodzić  😉 a to, że się dziwi, że jej nie wypuszczają z innymi końmi, to mnie nie dziwi  😁 (chyba zaplątałam  😡 )

Tak sobie pomyślałam, że może zamiast męczyć Rudą i trochę siebie, to wziełabym ją na spacer? Już sama nie wiem?

[/quote]

Jeśli ma chodzić z resztą stada, to pewnie jeszcze z tydzień i zaczną się próby zapoznania jej z Pytką i hipkami (Warka i Werbena). A później z resztą towarzystwa po drugiej stronie bramy. 🙂 Nasz wałach czołowy  😁 Agent pewnie się w niej zakocha i będzie jej bronił przed resztą.

A na spacer zawsze możecie się przejść. 🙂 Ruda w sumie nie wiedziała, co ma ze sobą zrobić po tym czwartkowym spacerze. Szok totalny, że nikt od konia nic nie wymaga. Ja tylko na wodociągówce miałam śmieszną sytuację, bo jechał samochód wodociągów i panowie minęli nas, zatrzymali się i cofnęli przyglądając się uważnie.  No cóż, jedni ludzie mają psy, inni konie, a osioł miał smoka.  😁
wątek zamknięty
No cóż, jedni ludzie mają psy, inni konie, a osioł miał smoka.  hihi
przypomniało mi się jak kiedyś na spacerze z mlodym mijałam małżeństwo, któro spacerowało z naprawdę ogromnymi psami gdy zaczeli sie dziwnie przyglądać poprostu powiedzialam 'no coz, prawie tak samo duze'  😁
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg148602#msg148602 date=1232182504]

delta zapewniam Cię, że dostaje odpowiednią ilość jedzenia  😉

[/quote]

Nie miałam na myśli ilości jedzenia a ilości energii. 
wątek zamknięty
Lanka_Cathar wiem, wiem, że trochę potrwa zanim ją wupuszczą do innych koni. Dla mnie to normalne  😉 Zresztą tak się umawiałam z P.Marcinem  🙂

A tak BTW Śliczna ta Ruda  😍 i te ślipka  😜 Aha!No i Werbene znam sprzed kilkunastu lat, jak zaczynałam swoja przygodę z końmi
wątek zamknięty
kujka czy ja dobrze poznaje tereny gdzie moj mastodont się wychował?

julie czyżbyś była ta miłą osóbką, która kiedyś mi przesłała zdjęcia Cenciaka za młodu?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.