Forum konie »

Kącik Rekreanta

hehe, moja pupa tydzien w tydzien przechodzi misz-masz siodlowy (dawa mag hubert, wintec vs,prestige top dressage,jakis kieffer uj.) 😉 i trzeba sobie radzic 😉
wątek zamknięty
Prestige Top miałam przyjemność ogromną użytkować półtora roku temu, to było to  😜 do dziś wspominam, naprawdę fajne siodełko dla mnie. W ogóle nie czułam się w nim zamknięta, tak jak teraz mam odczucia w tym Diamancie.

Ale stanęło na tym, że będe szła w winteca bo można wymieniać łęki i tanie chodzą używane 😉
wątek zamknięty
Na razie ta przyjemność boli, kto się przestawiał z wszech na uj wie o czym mówię 😉

Wiem o czym mówisz 😉
Jak usiadłam raz w ujeżdżeniówce, nie wiedziałam z czym to się je :P

Manta
Z niego taki szczypiorek, bo dopiero zaczyna "przygodę" z rekreacją...
Poza tym jestem zdania, że to jest koń dla jednego jeźdźca 😉

Raven

Chyba wiem  😎
wątek zamknięty
Burza wariatko!!!
A ze boli to wiem, bo miałam kilka lat temu ten sam ból, bolało mnie wszystko!

Myslę ze z Winteca będziesz zadowolona, chcesz IW czy jakies iine uj?
wątek zamknięty
ja też pamiętam moje ptzrsiadanie się w ujeżdżeniówkę... Po kilku latach jazdy we wszechstronnym, 2 lata temu kupiłam ujeżdżeniówkę. Na pierwszej jeździe myslałam że umrę  😁 nie wspominając o zakwasach następnego dnia.... ale jak się tyłek przyzwyczaił to jest ok 😉
Pauli fajny ten konio 🙂
wątek zamknięty
A ja całe życie jeździłam i w za dużych i wszechstronnych, ew. kulbakach (oficerskiej, austriackiej, ruskiej - też oczywiście za dużych  🙄 :hihi🙂, potem pewnego dnia wsiadłam w ujeżdżeniówkę. Ba! Nawet w moim rozmiarze!  😵

I wiedziałam, że "jestem w domu"  😜

Pamiętam tylko zachwyt i uczucie że wreszcie jestem w dobrym miejscu w dobrym czasie.  😜
wątek zamknięty
IW, w ogóle na tego Winteca to mnie mądrzejsi ode mnie w tych sprawach namówili, i nie dyskutuję 😉
Dziś byłam w stajni W DZIEŃ, jazda sama radość, Piorek tak oddawał z zadu, że myślałam że się skulam z niego ze śmiechu- wszystko kontrolowanie 😁
wątek zamknięty
Ot taki prezencik dla Rekreantów z okazji ferii  😁
http://www.gry.pl/gra/Horse-Eventing.html
wątek zamknięty
Grzywę mu zepsułam na amen  🤔 przerywałam.. i się męczyłam bo jakoś idiotycznie zarósł.. i teraz eee... 🤔 ma kawałek mini iroka potem leży wręcz książkowo i przy kłębie znów mini irok  🤔wirek: zepsułam sobie kawałek konia  👿 no nic, w weekend spróbuję naprawić.. jakkolwiek  🤣

chodzi ci o to:

to dam ci dobra rade: NIE DOTYKAJ i POZWOL ODROSNAC, bo tutaj juz nie da sie nic poprawic, mozesz tylko (a) bardziej popsuc lub (b) zrobic irokeza.
za 2 miesiace bedzie juz dobrze. do tego czasu po prostu przecierp, ale juz nie dotykaj tej grzywy.
wątek zamknięty
Wasia, usiłowałam "przejechać" ujeżdżenie i cross. Przy pierwszym wymiękłam, przy drugim nawet zebrałam trzy flagi, ale za każdym razem wpadałam na przeszkodę. Dupa a nie jeździec, normalnie.  😁
wątek zamknięty
A ja od 15 minut próbuję przejechać parkur na pierwszym poziomie i jeszcze mi się nie udało  😉 Czekam na ujeżdżenie, coś widzę że pouczone dzisiaj  😁

To jeszcze my z Rambolem z hali:
wątek zamknięty
Burza, ale Mały jest przystojny w tym ogłowiu! A fryzura tragiczna nie jest 😉
wątek zamknięty
o matko co ty temu biednemu Piorkowi zrobiłas z grzywą 🤣
wątek zamknięty
A ja z kumpelą stwierdziłyśmy dziś, że w teren pojedziemy na oklep... i stwierdzam, że na pierwszy raz trzeba było ejchać na godzine nie na dwie ;P tyłka i nóg nie czuje =P

martwi mnie tylko, że Basia dzisiaj znowu lekko się płoszyła, mam nadzieje, że jej to przejdzie =/

Ale śmiechu w terenie było coniemiara. Moje przekłusowanie chyba z 15-20 metrów widząc na boku konia (rękami na szyji, nogą na grzbiecie =P) powaliło koleżanke na kolana, za to, jak ona wsiadała na swoją z powalonego drzewa, zrobiła prawie szpagat, gdy jej kobyłka zwiewała jej z pod tyłka =P zawiesiła się na drzewie obok a koń sobie od niej odkłusował to ja najpierw się przeraziłam, żeby złapać jej konia a później przez kilka minut nie mogłam uspokoić śmiechu =P

I oczywiście stały punkt programu - sarenki kilka razy przecięły nam drogę... bezczelnie =P

a teraz fotki =)

Chwila odpoczynku:

Grzecznie stoimy:

I moje ulubione, bo Basia moim zdaniem wygląda tu poprostu bosko =)

I narazie tyle, nie będę KR zaśmiecać większą ilością fotek =P
wątek zamknięty
E tam Burzolku Piorek wyglada bosko, grzywa nie jest zła, więc nie becz 😀
faktycznie najlepiej zostaw, szybko odrośnie.

Ja ostatnio też swojemu coś modziłam z grzywą, ma nadal nieładna, muszę poświęcic na to więcej czasu.Przerwałam nożykiem, ale powyłaziło trochę spod spodu - tyle że z nożyczkami do niego nie mogę podejść bo się zaczął wściekać (czego kiedyś nie robił!)
wątek zamknięty
Burza widziałam o wiele gorsze przypadki 😉
Manta wow podziwiam 🙂 Nie wiem, czy ja bym sie wybrała w teren na oklep i robiła takie wygibasy 👍
wątek zamknięty
manta śmiechowe to twoje rude 😉
apropo terenów na oklep to chyba bym się teraz nie odważyła po tym co ostatnio wyprawia mój koń... 🤔wirek:
wątek zamknięty
Burza przesadzasz, nie tak źle 😉 odrośnie 😉
Ciaja masz cudny avatar!

Gruby prawdopodobnie chodzi jak chodzi przez kucie, mamy polecenie dużo stępować i normalnie kłusować 😉 więc nie jest tak źle jak podejrzewałam 😁
wątek zamknięty
Lov no widzisz, i nie potrzebny był stres 😉
Wklejam tu  zdjecia Młodego bo w ZNK zginęły w czeluściach ochówi achów nad koniem Espony  😁
Młody z ukochanym  🤣

wątek zamknięty
Młody piękny! Ale ten malowany kasztan, ulala!  😜 Nie dziwię się, że Młody na niego "poleciał"  😁
wątek zamknięty
Sierra ano ulala, skubaniec szlachetną urodę ma 😉 a jakbyś zobaczyła jak fruwa to już w ogole zawał 😉 zresztą, mam nadzieję, że jego właścicielka mnie nie zabije za jeszcze jedno jego zdjęcie -tak mniej więcej (zdjęcie raczej przedstawia mniej niż więcej  😉) nasz naturalny Rudzielec macha łapami 😁

p.s jak miło przeczytać, że komuś się Mały podoba  :kwiatek:
wątek zamknięty
Lov dzięki wielkie 😉
w większej wersji:

wątek zamknięty
MoniaaA, widze ze Twoj maly tak samo zabawowy jak i moj (ktorego notabene dzis strasznie rozsadzalo, jutro mam zamiar wziac mu sie za dupke i mocno zmeczyc)

Ciaja jakie fajne zdjecie!
wątek zamknięty
byl dzis wet i bedziemy robic badania krwi na wszystko co mozliwe  😁 czekamy na wyniki 🙂
wątek zamknięty
Kujka, no co jak co ale wiek 2,5 roku do czegoś zobowiązuje 😉 hihi
wątek zamknięty
A my dzis juz w nowej stajni !!!!!  😅

Wyszłam z domu 6.50 wrociłam... 20 minut temu... padam. relacja foto- pisemna moze jutro...
👀
wątek zamknięty
jun fotki fotki!
wątek zamknięty
O,a ja w temacie fotek zarzuce dwie z niedzielnej jazdy. (tak tak- w kasku! 😉 ) jazda byla absolutnie tragiczna. glownie polegala na proszeniu wszelkimi metodami siwego debilastego zeby sie nie wspinal,nie walil z zadu,nie probowal wybryknac panci i nie wierzgal, a jednoczesnie laskawie ruszyl z miejsca.
(dzieki Bogu za galop- jedyny chod w ktorym buntownik nie kombinuje,tylko uczciwie rabota)

i juz po...uff

foto by Anaa
wątek zamknięty
szafirowa - baardzo miło się na was patrzy
wątek zamknięty
szafirowa, ale masz piekny buraczkowy kolorek na twarzy 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.