Forum konie »

Kącik Rekreanta

To ja tak na szybko tylko wrzucam zdjęcia Młodego, szczególnie dla Kujki i Dzionki, które to się ostatnio upominały 😉
Oczywiście jakość hand made 😉 bo fotografa jak nie było tak ni ma 😉

No i wsiadaniowe poczynania:

no i tak właśnie mój koń przejmuje się tym, że siedze mu na plecach-jedzenie zawsze na 1 miejscu 😉 hihi

I już mnie nie ma 🙂
wątek zamknięty
Piękny koń Ci rośnie MoniaaA
Tylko siedząca we mnie ciotka-panikara aż krzyknęła, jak zobaczyła bezkaskowość tuż przy tych metalowych rurkach.   🤬
wątek zamknięty
Diakon'ka może jako Cola mnie skojarzysz 😉 jechałam L mam niespełna 5-cio letnią kobyłe 😉
wątek zamknięty
Monia, olaboga, zleź ty mi dziecino z tego wielkiego potfora!!

To, że mu podajesz zioło (1 foto) nie sprawi, że zawsze będzie taki grzeczny  😉
wątek zamknięty
Ascaia, i przyznaje tej ciotce w 100% racje, mój błąd i jestem go całkowicie świadoma! Nie mam nic na usprawiedliwienie aczykolwiek powiem tylko, że zawsze wsiadam W KASKU, tym razem wsiadanie wyszło całkowicie niespodziewanie 😉
Koń rośnie rośnie, skubaniec się robi coraz bardziej nadmuchany hihi A jeszcze niedawno taki śledzik z niego był...

p.s wędzidła jak nie znalazłam wtedy tak i do tej pory...  🍴

Ogryzku dobre zioło nie jest złe  😎  😁
Ty lepiej raz dwa mi się pokazuj na dywaniku bo jak nieee to  🤦
wątek zamknięty
Na dywaniku nie da rady, może być w krzakach  😉

wątek zamknięty
Ogryzie jeden, gdzie się podziewałaś! Może byś tak napisała co u Ciebie i nieco więcej zdjęć Kluski pokazała?!
wątek zamknięty
😉

Ciągle i niezmiennie jestem, to tu to tam.
Mam się ok, Kluch też.
Więcej Kluska: proszę bardzo.
Qń prawie jak cyrkowy

wątek zamknięty
Ja godzinę temu wróciłam z zawodów w Wilanowie.Jak zobaczyłam rano jaka jest pogoda to myślałam,że mnie szlag trafi.Całe szczęście podłoże mimo ulewy było bardzo przyzwoite.
wątek zamknięty
Ogryzek ale fajny cyrkowiec 🙂
MoniaaA łaadniutki ten młody! 😉

Toczącej kluski chyba tutaj jeszcze nie było? Wiem, że za gruba duuużo, ale niestety nie ode mnie to zależy... A teraz i tak taka będzie, bo źrebna 😉.

Zjem to, to może mi da spokój  😁

Mały bunt na pokładzie

Wreszcie dała spokój...

I na koniec to, co tygryski lubią najbardziej 🙂.

Przepraszam za ilość, nie mogłam się zdecydować :P.
wątek zamknięty
[quote author=D&A link=topic=3.msg274531#msg274531 date=1244918103]
Ja godzinę temu wróciłam z zawodów w Wilanowie.Jak zobaczyłam rano jaka jest pogoda to myślałam,że mnie szlag trafi.Całe szczęście podłoże mimo ulewy było bardzo przyzwoite.
[/quote]

jak poszlo?
wątek zamknięty
Z jednej strony jestem zadowolona a z drugiej zła.Dolar był grzeczniutki a Siwek dostał jakiejś schizy,nie wiem co mu odwaliło:/Zła jestem na siebie za głupie błędy-ja jak czegoś nie zepsuję to jestem chora:/Ale do konkretów:
Na siwym w L przejechałam pierwszą fazę na czysto,drugą też-ja cała zadowolona,że udało mi się przejechać dwie fazy na czysto pomimo tego,że fatalnie mi się prowadził a tu się dowiaduję,że za pierwszą fazę mam jednak 2 pkt. za przekroczenie normy czasu:/
Na rudym w L byłam druga-przez mój głupi błąd:/a w P czwarta-też ja sknociłam.
No a siwy w P stwierdził,że torebki przy budce sędziowskiej obok,których przechodził wcześniej są feee i jechał na czyto do piątej przeszkody,a potem stwierdził,że ucieka...na rozprężalni też głupie pomysły miał i schizował.Nie wiem czemu,bo na zawodach normalnie niczego się nie boi.
wątek zamknięty
margaritka, trzymam kciuki baaaardzo mocno!!

Angeel, ale tak w sumie to chodzi nam wszystkim mniej wiecej o to samo. Poki nie wiemy co jest (nie bylo weta) zamykamy w boksie i tylko dawkujemy troche ruch. Potem to juz zalezy od konia, diagnozy, decyzji weterynarza.
wątek zamknięty
breakawayy, fajna kluska 😀 rzeczywiście tłuściutki 😉
D&A, jak poszło?
edit: właśnie doczytałam 😉

Grubemu zeszła trochę opuchlizna z puzdra, więc odetchnęłam z ulgą, żadnych strasznych rzeczy nie będzie 😉 Ale żeby nie było zbyt kolorowo, wyszły mu jakieś skórne zmiany na nodze... Już tak kiedyś miał na ryjku, trochę podobne do grzyba, ale ostatnio wet powiedział że to co innego, więc mam jakiś specyfik i już zadziałałam. Mam nadzieję, że szybko zejdzie. I naczytałam się o urazie międzykostnego, normalnie ręce mi opadają i załamka totalna.
Ale macie Pana Kulawczyka 😉

Niezadowolony z życia

I jeszcze w całej krasie
wątek zamknięty
Będziecie trzymać za mnie kciuki? A nóż uda mi się zostać niedługo na jakiś czas prawdziwym rekreantem, a nie tylko rekreantem z doskoku ;]
wątek zamknięty
Strzyga, będziemy! Czyżby się jakieś konio szykowało? 😉
wątek zamknięty
Strzyga, widzisz, to jest taki kącik, w którym ciężko pisac, bo ciągle bez kciuków jesteśmy 😉

oczywiscie! 🙂
wątek zamknięty
Nie chcę zapeszać, ale może uda mi się coś tymczasowo wykombinować. O ile planety ułożą się w dobrej kolejności, a ja zorganizuję kasę, a najlepiej, znajdę pracę ;]
Na własnego czekam do końca studiów, ale na czyjegoś niekoniecznie  😉
wątek zamknięty
To ja poproszę o trzymanie kciuków jutro za mnie i moje zwierzaki😉
wątek zamknięty
caroline, jak się w kąciku nieczęsto udzielam, bo rekreant ze mnie marny i najczęściej psuję Lenowego Gluta, ale jestem na bieżąco i także kciuki za wszystkich trzymam  :kwiatek:
wątek zamknięty
Strzyga 😉
oby było dobrze 🙂

korzystając z okazji pochwalę się, ze jeździło mi się dzisiaj super na moim kluchu-kłusowniku 🙂
trochę mam przerąbane od kiedy trenerka na nim więcej jeździ, bo jeśli się nie ogarnę to mamy trudne momenty - bo kon wymaga więcej precyzji w pomocach i poprawniejszego dosiadu niż ja przywykłam prezentować podczas jazd bez nadzoru... 😉
ale dzisiaj się trochę ogarnęłam, pojeździłam na spokojnie i było baaardzo miło 🙂
lubię takie jazdy 😉 no i kooooocham jak ten mój kluseczek tak tymi nózeczkami macha, no po prostu uwielbiam to 😀
...czuję, ze za galopem jeszcze długo tęsknić nie będę, nadal się jeszcze kłusem nie nacieszyłam w pełni 😀
wątek zamknięty
D&A gratuluję!
caro a kiedy przewidywany pierwszy patataj?
wątek zamknięty
Forta, na święty nigdy :P nie mam ciśnienia 😉
bedziecie jutro u nas na zawodach? 
wątek zamknięty
breakawayy ale kluska! Świetna! 😀
To ja tez poproszę o trzymanie kciuków, żeby mi się z dzierżawą udało załatwić 😉
wątek zamknięty
Strzyga, również trzymam kciuki 😉
Lov, ja dziś się cieszyłam z tego samego powodu, mojemu też zeszła opuchlizna z puzdra.
caroline, super, że jesteś zadowolona z jazdy, bo to daje kopa do dalszej pracy 🙂

Mojemu "balony" z nóg zeszły, nie kuleje, rany (moim zdaniem) dobrze się goją. Mam nadzieję, że to dobry znak i nie będzie nic poważnego
Szkapina na deszczowym spacerku(jakośc niestety komórkowa)

pare gryzów trawki

i przy okazji jeden z moich podopiecznych, który udaje, że go nie ma 😉
wątek zamknięty
To jak już tak zbiorowo, to prosze o trzymanie kciuków za pomyślną diagnozę we wtorek/środę 😁

edit:
Proti, a Twojemu co było? Bo u nas niby się od brudu zwykłęgo zaczęło, a dwa dni później znalazłam kleszcza
wątek zamknięty
Nogi pozszywane, cały w ranach, więc wszystko było spuchnięte.
wątek zamknięty
caro niet, ten tydzień kucyk ma luz i bawi się w konia ujeżdżeniowego  😉 wpadne tylko na chwilę do D&A, jakbym Cię dostrzegła to będę krzyczeć
Lov trzymamy mocno
wątek zamknięty
Trzeba będzie się nauczyć egzystować bez kciuków...
U mnie okaże się we wtorek wieczorem.
wątek zamknięty
lov w tym roku to jakas masakra z kleszczami! nerwinie jeden siedzila w starej minimalnej rance po ktorej juz sladu nie bylo, a nast dnia zaropiale to, ze kleszcza prawie nie widac  😲 ale szybko kleszcz wyjety ranka opatrzona i po sprawie

klami nawet nie wiesz jak sie boje wynikow i ogolnie przyszlego tygodnia

proti dacie rade! ladnie sie goi!

kulawce damy rade!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.