Forum konie »

Kącik Rekreanta

jeśli się nie mylę, to p. Michał Stanisławiak jest z wielkopolski i wykonuje takie operacje, koniowi siostry robił, koń wrócił do pełnej sprawności, bez żadnych komplikacji.
wątek zamknięty
Margaritka Gillian Mia
dziękuję!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
zdjęcia są! tak chłopak pięknie pracował! a ja mam minę jakby moje życie od tego zależało  😉

Ramires
współczuję! trzymaj się!
wątek zamknięty
_kate - brawo!!!!!  😅 😅 😅 😍
wątek zamknięty
_kate super!!
swietnie ze sie tym bawisz!! mam nadzieje ze juz niedlugo spotkamy sie na parkurach 😉

a ja dzisiaj pierwszy raz porzadnie jezdzilam... juz od prawie 3 miesiecy 😜 ruda byla super 😍
rehabilitacja skonczyona, leczenie jeszcze nie, ale noga na jezdzie juz nie boli 🏇

klami,Ramires
trzymam kciuki
wątek zamknięty
Goyza. dzieki.

Angeel, merci. Naskrobie Ci pw potem.

margaritka, to dobrze, ze udaje sie zalatwic to RTG.
Chociaz to kurcze niedobrze, ze w okolicy nie ma. Jakby sie jakiemus koniowi cos odpukac powaznego stalo (pekniecie/zlamanie) to nawet nie ma jak tego sprawdzic. :/

kate, super! Gratuluje! Niestety nie dotarlam rano, a szkoda.

Losia,  :kwiatek: Swietnie, ze juz powoli wracasz!!

Ramires, co do usuwania nakostniaka to kon jak najbardziej wroci bez problemu do pracy. Ta kosc nie jest mu niezbedna.
Co do tego gdzie to zdecydowanie nie patrzylabym gdzie jest blisko. Lepiej zawiezc dalej a oddac w pewne rece.
Jak dla mnie to Gliwice lub Berlin. Moj kon byl w Gliwicach (czyli wiozlam przez caly kraj wlasciwie) i jesli, tfu odpukac, bedzie jeszcze potrzeba wybrac sie do kliniki to tez na pewno zawioze wlasnie tam.
wątek zamknięty
Kate gratulacje! 🏇

Klami obyś nie musiała do tych Gliwic jechać! 😉
wątek zamknięty
Kate super 🙂 Ja też przeżyłam zawody 🤣 Choć powiem że stres był... I to duży.

wątek zamknięty
A mój młody mnie dzisiaj zaszokował... Rwał jak głupi, poparzył mi rękę, ze 3 razy mi uciekł i raz prawie wskoczył mi na plecy, z premedytacją... Nie wiem co się z nim porobiło, jeszcze niedawno był do rany przyłóż, a teraz wariuje, wyrywa się... Zwątpiłam dziś na moment, ale w końcu dałam mu się wybiegać aż mu się znudziło i pod koniec udało się wreszcie grzecznie iść w ręce i zrobić ładne 2 kółka w stępie na lonży i nawet grzecznie zakłusować (nasza nauka ruszania w kółko prowadziła to durnego biegania w kółko byle szybciej, bo pani w środku gryzie  🙄. Ale potem nawet grzecznie dał nóżki i grzecznie się poczyściliśmy. Aj moja wina, za mało czasu mu poświęcałam i mi dzieciak zdziczał... Co ta szkoła z ludźmi robi, że na nic czasu nie ma  😵. Teraz nie dam mu spokoju, mam już luz w szkole, to będę codziennie coś z nim robić, czy to czyścić, czy brać nogi, może zacznę się z nim bawić w jakieś przeróżne gierki... Właśnie, czy kto mógłby polecić mi jakieś gry na oswojenie i 'zdominowanie' takiego małego terrorysty? Urósł okropnie i ma już zdecydowanie więcej siły niż ja. Powoli zaczyna robić się nieobliczalny, nie chcę żeby któregoś dnia wskoczył mi na plecy... Dziś gdybym nie odskoczyła na bok to bym przywitała się z jego kopytkami. Może być na pw. Przepraszam, musiałam gdzieś to z siebie wyrzucić... Na deser dam ze 2 zdjęcia z poprzedniej sesji:

wątek zamknięty
Klami osz cholera... trzymam kciuki, żeby było lepiej!
kate no to gratulacje 😉
wątek zamknięty
Właśnie, czy kto mógłby polecić mi jakieś gry na oswojenie i 'zdominowanie' takiego małego terrorysty?
Mogę Ci polecić wątki, w których była mowa o grach Parelliego 😉

sznurkersi: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,5.0.html
młode konie: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1199.0.html

ładny chłopaczek z niego 😀
wątek zamknięty
fin dzięki, poczytam sobie 🙂 coś może spróbuję wykorzystać, może dzięki temu będzie nam się lepiej żyło 😉
wątek zamknięty
Klami, Ramires trzymam za Was kciuki dziewczyny, dawajcie znac jak sytuacja dalej sie bedzie toczyc.
kateBRAWO! Patrz, a do niczego sie nie nadaje przesz... 😁
breakawayy, wstawiaj jeszcze! jest piekny! 😍

a ja.... mialam dzisiaj sesje foto 😀 😀 co prawda mialo jej nie byc, w koncu byla wiec nie bylismy przygotowani,  generalnie wygladalismy jak na codzien... ale moze to i lepiej? nastepna juz zostala zapowiedziana i bedzie bardziej hmm fikusna :P mimo ze Gil nie mial najlepszego humoru dzisiaj i przeszkadzaly nam goraszkowe samoloty odrzutowce i helikoptery, to jest ponad 1000 zdjec (na kilkadziesiat pewnie zalapala sie ciotka Amnestria i Bu 🙂 ), bede miala z czego wybierac..  na razie czekam az je dostane. ale szykujcie sie na gilowa inwazje!!  😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:

edit:
Sierra Dziekuje  :kwiatek: tez czasami zauwazam u niego przeblyski "dorastania" 😉
Burzaswietna ta sesja 🙂
wątek zamknięty
kujka   :kwiatek: ładny skubany jest, ale w główce puściutko :P i muszę coś zrobić z jego grzywą, bo nie wiedzieć gdzie i kiedy wytarł sobie połowę  🤔. To jeszcze coś nadającego się do publikacji:

Tu widać tą nieszczęsną grzywę  👿

Ciachnąć na łyso? I niech odrasta w spokoju?
wątek zamknięty
breakawayy, skoro i tak juz taki kawal sobie wytarl, to mysle ze to bedzie najlepsze wyjscie 🙂
wątek zamknięty
Breakawayy  ale ma dużo trawy! 🙂

Jak mój Młody sobie tak wytarł grzywę, to ciachnęłam i nie żałuję, bo odrosła dużo lepsza.
wątek zamknięty
Właściciel nie będzie za szczęśliwy, bo irokezów nie lubi... Ale w sumie na czempionat w tym roku się nie zdecydowaliśmy, więc nie ma na co zapuszczać, a chyba lepiej żeby odrosła na nowo całkiem. I chyba tak zrobię 🙂.

olciak a no trawka jest, ale ogrodzenie nam się 'nieco' popsuło... I na razie nie ma wejścia na trawę  🤔. Jutro jakoś to spróbuję naprawić, ale łatwe to nie będzie, bo nam nieco spruchniało już drewienko...
wątek zamknięty
aga, mam kilka twoich zdjec z Owczarni. W tym jedno na prawde fajne!

lov, dzieki.

fin, merci.

kujka, dzieki.

A ja dzis stwierdzilam, ze chyba jestem na psychicznym skraju tak zwanym. Bylam chwile na zawodach porobic zdjecia, bo obiecalam.... I prawie sie poplakalam jak odczulam cala ta atmosfere. W sumie dobrze, ze musialam uciekac uczyc sie na egzamin, bo nie mialam ochoty tam siedziec..... 🙁

wątek zamknięty
kujka śliczny Glut, szczególnie brykający  😁
kate super!! Wielkie gratulacje - Złoty jeszcze opanuje parkury. Szkoda, że się do niczego nie nadaje - zostaje ci go po tych zawodach odstawić na łąki  😉

To ja tylko przemycę 2 fotki w rozdziewiczonym Opalu  😀 Jakość niestety bardzo marna, ale coś widać.

wątek zamknięty
To ja sie pochwale że trzymanie kciuków pomogło  😉
Czworobok 64% parkur na czysto jutro jeszcze kros .
Jestem bardzo zadowolona juz w połowie przełamałam sie  💃
wątek zamknięty
Dzionka, opal opalem ale Dzionek o.o ale przypakowal!!
Misia, gratuluje 🙂 a czemu musisz sie przelamywac?
wątek zamknięty
A ja wreszcie miałam fotografa  🤣

więcej w ZNK  😉
wątek zamknięty
kujka chcesz być miła czy naprawdę przypakował  😀 ? Bo jeśli tak, to chyba jestem jedyną osobą, która tego nie widzi. W stajni też mi dziś ktoś powiedział, że się z niego byczek robi. HMM  🙄 Dla mnie to on cał czas taki sam  🙂

Misia ale wyniki, no noo... Gratuluję i zazdroszczę  🙂
wątek zamknięty
Misia gratulacje!! I trzymam kciuki za jutrzejszy cross 😅

A ja jestem załamana...  😕
W czwartek był kowal, wystrugał mi kucyki. Nigdy nie było problemu, a tu mówi, że Likierowi lekko strzałka w lewym tyle gnije, żeby dziegciować i będzie dobrze. Wyjeżdżam dziś na rozprężenie przed czworobokiem, i okazuje się, że Likier kuleje 😵 Myślałam, że się popłaczę, ale limit łez w ciągu tego tygodnia chyba już wykorzystałam 🙁 
Żeby było śmieszniej, pomyliłam się w programie jadąc na Belfaście i ogólnie przejazd poszedł nam średnio...
wątek zamknięty
Dzionka, naprawde! ostatni raz widzialam go miesiac temu i naprawde wydaje sie jakis wiekszy o.o ale Ci zazdroszcze, ze on tak szybko przybiera na masie, u Gilka nie jest tak latwo...
wątek zamknięty
Stucelka nie łam się 🙄

My dzisiaj pokonywałyśmy ogromny szereg:

Iskrze się bardzo podobało, szkoda, że nie możemy wyżej i częściej 🙄
wątek zamknięty
calusny stwor:

ciekawski:

czysty prawie😉

steskniony:

kulawiec nerwinowy:

wątek zamknięty
fin Czemu nie możecie wyżej i częściej ?
Pięknie się kobyła świeci  😀
wątek zamknięty
Nikitaa wet nam zabronił ze względu na zwyrodnienie stawu skokowego 🙄
wątek zamknięty
margaritka Strasznie podoba mi się ten Twój młody 😍
wątek zamknięty
solusiek dzieki, ale charakterek to ma! jest strasznie ciekawki i cudowny ale rogi potrafi pokazac... chetnie bym go juz wykastrowala...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.