Oj, rzadko tu się wtrącam, ale tym razem napiszę - jako ewentualny potencjalny nabywca/poszukiwacz konia: konia ze zdjęć bym nie kupiła! "Odpada w przedbiegach" ze względu na załamanie szyi i użyte kiełzno.
darolga bardzo dziękuję za kciuki :kwiatek: można jeszcze w przyszłym tygodniu potrzymać, a potem jeszcze ze dwa razy 😉 Cieszę się, że nie posłuchałaś tych wstrętnych ludzi, którzy się śmiali z Twojego konia 🙂 Niech im teraz szczęki poopadają 😉 Na zdjęcia mogę wpaść (a Ty z Wawy albo okolic 👀 )
Nasturcja - dzięki takim ludziom jak Ty nie posłuchałam tamtych :kwiatek: I kciuki będę trzymać cały czas, chociażby miały mi przyrosnąć! My niestety z Wrocka, ale w sierpniu będziemy chyba pod Wawą na 2 tygodnie 😎
Łomatko 😵 Pogoda jaka jest - każdy widzi. Błoto po pachy, wieje, leje. A u nas hali nie ma. Stajenny włączył zraszacze i ... zasnął 🤔 W efekcie na hali jest identycznie jak na dworze, no, może poza wiatrem. Woda stoi, no jezioro... 👿 Niech ktoś coś zrobi z tymi chmurami, bo ileż można?!
darolga :kwiatek: chociaż na odległość mogłam Cię podtrzymać na duchu :przytul: 🙂 Zresztą, nie tylko ja. Taka volta. Czasem też dokopie, ale i to jest potrzebne 😉
Jak bedziesz koło Wawy, to daj znać, chetnie wpadnę oblukać Twoje siwe piekności 🙂
Kochani ja tylko tak nieśmiało wrzucam dwa zdjęcia mojego Małego, z naciskiem na pierwsze, gdyż to nasze pierwsze siodłanie (notabene zakończone wielkim sukcesem i o dziwo o bardzo spokojnym przebiegu 😉 ).
Pierwszy krok ku zajazdce poczyniony, jestem niesamowicie dumna z Młodziaka bo dzielnie nawet zakłusował z siodłem na grzbiecie a i z dopinaniem popręgu problemu nie było. Było widać, że lekko mu to siodełko równowagę zakłuciło ale naprawdę bardzo dzielnie sobie poradził 🙂 Teraz mam nadzieję będziemy coraz częściej zakładać siodło do zabaw. Huhu kto wie może w wakacje jakieś pierwsze kroki pod jeźdzcem zrobi 🏇 🙂 Normalnie jestem cała w skowronkach od wczoraj 😅
A mnie dziś odwiedziła Burza, pojeździłyśmy razem. Może wieczorkiem wrzucę jakieś fotki, choć wstyd mi bo koń ma okropną grzywę z którą nie wiem co zorbić 😉
margaritka Przesłodki dzieciak, a jak już dorośnie, będzie z niego takie ciacho, że wszystkim szczęki opadną 😜 Po jakim on jest ogierze? Masz może jakieś foty tatuśka? 🙂
margaritka, przepiekny maly, no i niezly tatus. A kiedy robicie RTG tej nogi??
My mamy srednie wiesci. Doktorowi cos wypadlo i wpadnie po niedzieli. Na piatek jestem umowiona z naszym tutejszym doktorem. A potem bedziemy konsultowac. Zobaczymy.
A dzis wpadla Beacik, pomogla mi sie przeprowadzic no i zlapala aparat w swoje raczki. A oto efekt (mam nadzieje, ze nie bedziecie miec mi za zle takiej ilosci tylko spacerujacego konia):
A to nowi sasiedzi Paczusia. Jak juz pisalam, jest normalnie zakochany:
u nas niestety nie ma osob z dobrym rtg, jeszcze bede gadac z nasza wet i mozliwe ze zawioze nerwine do olsztyna ( jeden kon jedzie na operacje - odpryski kosci ma )
darolga, Moje małe bez kamizelki i kasku na konia nie wsiadaja nawet na stępa lecą najpierw po swoje wdzianka. One są jedyne w stajni które jeżdżą w kasku i nie przeszkadza im że inni się śmieją. Co do różu i Rudej coraz bardziej mi się podoba hehe teraz zastanawiam się nad fioletem lub jasną zielenią. MoniaaA, ale macie trawę tylko pozazdrościć. margaritka, młody świetny i jaki fotogeniczny, łądnie się chłopak rozwija Klami, Uwielbiam twojego kopytnego niby skarogniady a strasznie łąpie mnie za oko oby wszystko było dobrze. A sąsiedzi obłędni 🙂
darolga hehe zawsze jestem pod wrażeniem twoich postów w których piszesz do kilkunastu osób na raz 🙇 😁 co do odwiedzin to ja i tak wcześniej nie dałabym rady - jak na razie siedzę z nosem w książkach a konia to ja nie pamiętam kiedy ostatnio na żywo widziałam... 😕
Margaritka ależ on wielki! Klami chłopak chyba w niezłej formie (oprócz nóżki) bo świeci się jak... 😉 jak słoneczko 😉 Aszka niestety tylko do pasienia w ręku gdyż mamy z niej siano.
Ehh a my jak zwykle nie zauważeni, no cóż my nie elyta hihi 😉
margaritka hehe luzik, takie moje spostrzezenie poprostu 😉 Poszło lepiej niż się spodziewałam, co prawda lekki dezorient złapał Młodziutkiego ale jestem bardzo bardzo zadowolona 🙂 A dzisiaj na niego wsiadałam, co prawda na oklep i dosłownie na pół minuty ale i tak jego reakcja jest rewelacyjna bo najzwyczajniej jadł sobie trawę. Cudny chłopak i tyle 😉 😉
Ty lepiej mów jak się 'robi' takie duże konie, coś Ty mu do jedzenia dajesz? hihi 😉
breakawayy, dzieki. Mam cala bogata sesje. I tak nie moglam sie zdecydowac, ktore wkleic. 😉
margaritka, merci. W koncu nie chodzi od tygodnia, wiec to nie jest dlugo. Szkoda, ze brak tego RTG w okolicy. To zawsze mocno utrudnia sprawe.
aszka, :kwiatek: Na prawde mam ogormna nadzieje, ze skonczy na niczym powaznym. Chociaz fakt, ze nie pracuje juz od tygodnia a nadal widac nawet w stepie, ze cos jest nie tak, raczej nie nastawia optymistycznie.
Moniaa, :kwiatek: Swici sie, bo wypieszczony, wymuskany i nie wiem co tam jeszcze. No i w sumie jeszcze tydzien temu byl juz w niemal pelnym treningu. 😡 Jestem tak zaaferowana swoja sytuacja, ze mi wszytsko umyka. Super, ze mlody sie tak dzielnie spisal! Zycze owocnej dalszej pracy.
Monia, mam na prawde ogormna nadzieje, ze tak bedzie. Tylko nie napawa optymizmem fakt, ze nie pracuje juz od tygodnia a nadal nawet w stepie widac, ze cos jest z noga nie tak. za ładny chłopak żeby tylko w boksie stał Dzieki. No i mozliwosci ma bardzo duze..... Tylko, ze ch******** pecha rowniez.
Klami z pecha często się wyrasta więc może i u Kluska Twego tak będzie. Miejmy nadzieję, że to jego ostatni 'skok w bok' 😉 A kiedy wet? Jakoś pisałaś ze powinien już być?
ale miałam dziś zabawę! skakaliśmy kapuszkę 😉 i jestem aż dumna z mojej Śliwki Robaczywki! czułam się jak na piłeczce! a wagony skakaliśmy, że nigdy nie wierzyłam, że się na coś takiego zgodzę! co więcej, cieszyłam się jak norka! cały parkur mieliśmy z tego ułożony. Nadal mi się ryjek cieszy 😀
a ten drań był niebo lepszy niż wczoraj. Podejrzewam, że jak on widzi już jak drągi są przekładane to od razu anieleje 💘 chodził jak w zegareczku, ani półparadka nie była za mocna, ani od łydki nie odskakiwał. Wszystko pasowało 🙄 Nawet trenerka z uznaniem stwierdziła, że kto by pomyślal rok temu, że on tak będzie ciągnął. 😍
Klami pączek wyględny! pyszczek to mu chyba Michał Anioł charatał 😉*