Forum konie »

Kącik Rekreanta

Klami, taa... bo to albo inni winni albo 'sam sie' :/ ja pierdziu, niech ten Twoj vet juz przyjezdza...

margaritka, efka, kon sobie od dzis mieszka 'na starych smieciach'- czyli dokladnie tam,skad wyniosl sie na zime -pod Radzyminem.z ta roznica,ze w czasie naszej nieobecnosci stanela nowiutka przestronna stajnia 🙂 no i zainaugurowal sezon TRAWY,LAK I KUMPLI .

fotek z dzisiaj coprawda nie mam,ale mam taka z jesieni:

wątek zamknięty
szafirowa a czemu się przeniosłaś? ze względu na mniejsze zapotrzebowanie na halę?
wątek zamknięty
Alvika pięknie Kulesław wygląda 🙂
wątek zamknięty
Burza, Piorek naszym wzorem i mentorem, więc staramy się  :kwiatek:

A trójkątne poślady chcecie obejrzeć?  😂
wątek zamknięty
Cudności!  🤣
wątek zamknięty
Alvika
Masz takie apetyczne i na prawdę ładne konisko, a cały czas się nabijasz  🤬
Ja się na to nie zgadzam  😎
wątek zamknięty
😡 Ja bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku Kulesława, ale jak mam się nie nabijać z tego kochanego salcesona?
Żeby nie było, że tylko tuczem się zajmuję - była też i "szport-faza" pt. zero gram niepotrzebnego sadełka:
(szlifujemy podstawienie zadu: pańcia pokazuje - Kulesław naśladuje)

Foto: Karolas.

Najpierw byłam sfrustrowana, że jeździć nie mogę, że Kula choruje, że totalne nieróbstwo na nas dwoje spłynęło, że tylko się uwsteczniamy po raz enty.
A teraz? Teraz ambicjom powiedziałam "pa, pa" i nagle zrobiło się bardzo, bardzo miło. Jestem przeszczęśliwa, że mogę konia po prostu tuczyć, głaskać, miziać, powozić bezstresowo tyłek w siodle. Mrau.
wątek zamknięty
moja kobyła dziś wyglądała jak tarant. poturbowana przez zbereźnice Paradną. ma ruję i PAradna postanowiła ją zgwałcić 🙁
popryskana alu wygladała tak:

za to jazda była super i już się nie mogę doczekać krosówek 😀 więcej zdjęć w ZWK
wątek zamknięty
hej Rekreanty 🙂
Slyszalam ze zawody w Slupnie strasznie sie przeciagnely, N podobno zaczelo sie dopiero kolo 17!

Gilek jest kochany 🙂 zauwazylam ze od naszego wyjazdu na zawody jakos bardziej sie do mnie przywiazal. Wyglada sobie ze swojego okienka w boksie i patrzy na mnie jak slyszy ze prowadze jazde i wydzieram sie na hali. zaczepia zebym go miziala i drapala  😍 pod siodlem tez jest coraz fajniejszy. i w ogole jest fajnie 🙂 tylko ja jestem niefajna, bo nie mam czasu na tego mojego malego konika, wyrodna pancia :/

Alvika, ale zazdroszcze Kuleslawowi! Gil tez zazdrosci  😎 a zdjecie z podstawieniem zadu swietne! i masz racje, im bardziej czlowiek wylajtuje, tym wiecej z calej tej zabawy czerpie przyjemnosci 🙂

sluchajcie moje kochane, zadam pytanie godne zoltodzioba: jak Gil wzera 6 miarek gniecionego owsa dziennie, to ile bedzie jadl niegniecionego?
wątek zamknięty
Obiecuję, ze jutro przejrzę wszystkie nowe strony wątku...

Szafirowa - ale team  😎 lans  😎
Alvika - fota z podstawieniem genialna! 😀 ale dupiszcze wielkie ^^ miodzio ^^
deborah - full profi, ślicznie 🙂 czekamy na foty z crossówek!

Póki co wrzucam kilka fotek - wracamy do formy, pierwsze zagalopowania za nami 🙂
Doktor pociesza, że jest ok, więc jestem happy 🙂
Widać na fotach jak mi spadła na zadzie - ale trudno, nadrobimy...
Z trenejrem i tak ogromne postępy robimy 🙂
btw, Wer, zapomniałam na amen, już się biorę za odpisywanie na priv 🙂

Pozdrawiamy 🙂
wątek zamknięty
daborah
Klasa!!  😜
Nie mogę się napatrzeć na to jak świetnie siedzisz i jak się pod Tobą prezentują konie.
Wielki  👍

darolga

Kobyła wygląda genialnie  😀
Az ciężko mi uwierzyć w to, że sytuacja o której pisałaś jakiś czas temu miała miejsce  🙄
wątek zamknięty
darolga, nie mogę się na Twoją kobyłę napatrzeć. powiedz jak wytrenowałas jej taka szyję?
Pauli dziękuję ale jeszcze wiele pracy przede mną. jednak strasznie mnie cieszą nawet najmniejsze postępy 😅
wątek zamknięty
a ja mam 2 zdjęcia z Hippiki:

wątek zamknięty
Pauli -  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: ojejku... nie spodziewałam się tak miłych słów... rany, nie wiem co odpowiedzieć 🙂 ale tak na poważnie - pochylam się strasznie do przodu, wykręcam nadgarstki i jeżdżę na za długich wodzach, co niestety negatywnie odbija się na kobyle 😉 ale trenejro cudotwórca, dzięki niemu już widzę ogromne postępy! Przede wszystkim kobyła zrelaksowana, luźna, spokojna - cieszę się, że w końcu nam fajnie idzie! Raz jeszcze ogromnie dziękuję  :kwiatek: normalnie zasnąć nie będę mogła 😀

deborah -  :kwiatek: :kwiatek: przekażę jej  :kwiatek: ona jest typem konia całkiem szybko przybierającego szyjkę, ale zad i mięśnie grzbietu - dramat... W sumie pracujemy ze sobą od kwietnia 2008 i efekty w postaci mięśni zaczęły być widoczne mniej więcej we wrześniu tak naprawdę... ale teraz i tak mi spadła - miała już ładniejsze szyjsko... 🙁

Forta - klasa! Klasa! A przeszkoda z kartami - rewelacyjna!  😜
wątek zamknięty
darolga  🙇 jestem Waszą fanką 🏇  😅
wątek zamknięty
darolga kobyła wygląda re-we-la-cyj-nie! Naprawdę jak zobaczyłam to pomyślałam 'o kurka ależ konicho'. Swietnie!
wątek zamknięty
Darolga Super kobyła wygląda!  😜

Forta Gratuluję  😀
wątek zamknięty
Boziu, jak ta re-volta człowiekowi humor poprawia 🙂
jenyyy 🙂

hbc - kurczę, jak miło słyszeć! Naprawdę mega mega dziękujemy!  :kwiatek: :kwiatek:
MoniaaA - przekażę Siwej! Ale się ucieszy! 🙂🙂 jeny, dziękujemy ślicznie  :kwiatek: :kwiatek:
Sierra - dziękować po stokroć!  :kwiatek: :kwiatek: chociaż namiętnie dążymy do wyglądu a'la Twoje cudeńko 🙂
wątek zamknięty
Darolga dołączam się - szczena opada 🙂

Kujka - bardzo prawdopodobne, od rana było małe opóźnienie - rosło "im dalej w las", a  w dodatku w pewnym momencie lunął deszcz :/
wątek zamknięty
efka, pewnie tak (a w ogole pisalam o skokach a nie ujezdzeniu 😉  ) a co tam u Ritka?

wiecie co, chyba jedziemy na wakacje z Gilkiem. bedziemy mieli takie widoki:

i bedziemy kapac sie tu:

iscie rekreanckie wakacje  😜
wątek zamknięty
Darolga, Sierra dzięki  :kwiatek:
Kujka gdzie to cudne miejsce?
wątek zamknięty
efka -  :kwiatek: :kwiatek: kurczę, miło słyszeć takie rzeczy od osób, które są dla mnie autorytetami  :kwiatek:

kujka - wymarzone wakacje, cudownie! Zazdroszczę! My z Siwą wyjeżdżamy w czwartek na kilka dni do znajomego, poterenować się i zrelaksować nad jeziorkiem, ale na wakacje nie mamy jeszcze żadnych konkretnych planów, a takie miejsce jak to, które przedstawiłaś  nam się wprost marzy...
wątek zamknięty
efka, pewnie tak (a w ogole pisalam o skokach a nie ujezdzeniu 😉  ) a co tam u Ritka?

Aaa... a ja mówię o dzisiejszym ujeżdżeniu 🙂

Co u Ritka? pojechaliśmy P10 z Ritkiem w Hippica Polonia - wynik życia to nie był 59,850%, ale ogólnie jestem zadowolona no i ze względu na to że kuce były oceniane osobno, to przygarnęliśmy I msce i nagródkę w "dużych koniach"  😁

Darolga  :kwiatek: gdzie ja tam autorytet  😡 😡
wątek zamknięty
to kolo mojej dzialki (tzn za plotem moim) na Warmii w Elganowie miedzy Szczytnem a Olsztynem
mam plan, zeby pojechac tam na caly lipiec. Darolga, moze wpadniecie? 😉 w razie czego wal na pw 😉 (znaczy walcie, jakby ktos jeszcze chcialby sie dowiedziec cos wiecej 🙂 )
wątek zamknięty
efka - oj tak tak  :kwiatek:

kujka - ale tam pięknie! 🙂 dam znać jakby co, ale lipiec chyba odpada - dorabiam na obozach 🙁
wątek zamknięty
darolga - ta szyja jest po prostu obledna  😜

klami
- moze zle to napisalam, wiem ze stepowac nalezy. sama ze swoim caly dzien chodzilam. ale powtorze ze jeden z 3miejskich wetow kazal konia postawic do boksu ;]

forta
- boski ten twoj rudzielec !

a ja dostalam z Rakowca maila z propozycjami zawodow. i tak mnie to boli ze nie moge jechac 🙁

edit:
Alvika - dobra fota Kulesława z sopotu :P przygarniesz Murene zeby pomogl Kulkowi w kosiarkowaniu ? 😁
wątek zamknięty
w razie czego tam mozna tez wynajac pokoje w niezlych cenach z tego co wiem 🙂
nikt sie nie orientuje jak z tym owsem?

a tak btw Sierra b fajny avatar 🙂
wątek zamknięty
Angeel -  :kwiatek: :kwiatek: dziękujemy 🙂 przekażę Siwensowi 🙂 ale mogłoby jej jeszcze trochu przybyć, marzy mi się taka kluska jak Gniadosz Caro 🙂 raz jeszcze  :kwiatek:
wątek zamknięty
bo jestem taka dumna ze musze...

Corra dzisiaj pierwszy raz siodełko

Ogólnie nie widziałam ich prawie cały tydzien i szczena mi opadła jak je zobaczyłam jak one sie zmieniły... dla mnie szok 🤔 😜 🍴 😲
wątek zamknięty
kujka, ja chetnie wpadne  😜

darolga, wygladacie swietnie!

Alvika
Alvika, przyjechałaś na nim? i co, bedzie nocował? 🤣
za to ja nie przyjeżdżam raczej 🙁

ale teraz wyglada duuuzo lepiej. teraz jest krągły- wtedy miał po prostu duży brzuch 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.