Jezusmariajózef, Baby! Weźcie nawet nie mówcie nic o Waszej tuszy, bo jeszcze ja zacznę swoją analizować 😜 Zacznę uskuteczniac pomiary zoometryczne, albo zastosuję na sobie chwyty rzeźnickie i dopiero będzie 😲 A ja MUSZĘ się zmieścić w sukienkę na ślub Siostry 😵 Sierra super Czardaszujecie 🙂 Oby Koniczka i inne dziewczęta częściej Cię nawiedzały i robily jak najwięcej zdjęć 😉 Nasturcja-Renata trzymam kciuki za Żadonkę! Burza kto Was nawiedza? 🙂 kujka kiedy jakieś świeże foty?? To samo pytanie do amnestrii! No bo kurczę, jak Ciotka Gosia nie przyjedzie to nie ma kto robić?? 😀iabeł: 🤣
A ja dzisiaj w końcu wsiadłam na Turbooślicę 🙂 Co z tego, że zostawiłam w domu połowę jeździeckiej konfekcji i przez to zaniedbałam lans, co z tego, że deszcz zacinał i cały tusz mi spłynął, co z tego że w trakcie jazdy urwała mi się opryszczka... Było super 😜
Generalnie jest prześwietnie. Dziś wreszcie wyjaśniła się prawdziwa przyczyna naszego urlopu. O tym ze ma nakostaniaka wiedziałam ale zbytnio się nie martwiłam, ponieważ myślałam ze on w niczym nie przeszkadza. A właśnie ze przeszkadza.Mimo ze zmniejszył się i nie jest już wyczuwalny od zewnątrz to znajduje się w baardzo złym miejscu i uciska na ścięgno. Dziś młody dostał zastrzyk po którym moze się tam poobkurczać i bedzie ok ale jest to mało prawdopodobne. Jeżeli to nie zadziała w ciągu 2 tygodni będę musiała podjąć decyzję co dalej: operacja(albo wycięcie całej kości albo kawałka zeby zrobić miejsce) albo fale uderzeniowe. Czy ktoś z was przechodził przez coś takiego? Czy te fale serio działają? Czy koń po takiej operacji może wrócić do normalnej pracy? 😕 😕 😕
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=3.msg263071#msg263071 date=1243531603] Fajnie, że jazda miała mimo wszystko udaną. A gdzie zdjęcia 🤬 [/quote] W sumie to się nawet cieszę, że ta jazda wogóle była 😉 Hehe, fotki to będą pewnie dopiero jak przestanie być deszczowa pogoda (bo póki co żaden fotograf się nie chce poświęcić 🤣 ) albo mój nadworny fotograf skończy sesję :P Dzięki :kwiatek:
Sierra, faktycznie kon Ci chudnie, widac efekty roboty 🙂 Ramires, mysle ze operacja daje wiecej % skutecznosci, ale nie znam sie, jak radzi wet? kurcze, sliczny jest ten Twoj chlopaczek, trzymam kciuki, zeby przeszlo po tych 2 tygodniach! Raven, no mialy byc zdjecia, bo miala byc sesja. niestety pogoda sie zesrala, wiec sesja przelozona "na lepsze czasy". takze czekam na kogos kto sie ponudzi z aparatem + zalapie sie na pogode. Amnestria jest jedyna chyba osoba w stajni ktora umie sie aparatonem moim posluzyc... ale jakos ostatnio sie mijamy z jazdami. moze jak ciotka upierze swoj opalowy zolty komplecik to jej machne jakas fotoseszyn? 😉
caroline, no wiesz, ale zamiast 3 co juz bylo, wrzucilabys jakies nowe, mowilas ze ile masz tych zdjec, 180? 😁 a 1 bardzo mi sie podoba 🙂
aa zanioslam dzis papiersony do AZS, podsteplowane. jeszcze musze isc do lekarza sportowego i moge sie rejestrowac. czyli.... pewnie kolejny tydzien minie zanim to zalatwie
Śliczne fotki dziewczyny! Ramires trzymam mocno kciuki za młodego - dobrze, że wiadomo wreszcie co mu jest! Nasturcja-Renata też trzymam kciuki za Rudą 🙂 Amnestria którego masz Opala? Ja żółtego z brązem, wciąż czeka na rozdziewiczenie 😉 Jak tam Bunia się ma?
Wakacje mam za 2 tygodnie, więc nie tak źle 😀 Dobiorę się Dzionkowi poważnie do zadka, bo chłopak mój idzie do pracy, więc będę cierpieć na nadmiar wolnego czasu 😁
Dzionka tego samego 😉 I Buni w nim ślicznie 😀 tylko, że po jednej jeździe był tak brudny, że go więcej nie założyłam. Jutro zabieram do prania 😉
A dziewczyna ma się dobrze. W obejściu jest super grzeczna, kochana i w ogóle och, ach. Sama mnie zaczepia (nie tylko po to, żeby jej dać cukierki. choć nie. tylko po to :wysmiewa🙂 co w porównaniu z jej olewczym stosunkiem do tej pory jest duzyym postępem. Fajna się zrobiła. Na jeździe jak na jeździe. Raz z górki, raz pod górkę. Choć to teraz ja mam większy problem ze sobą, ponieważ chciałabym wszystko na JUŻ, TERAZ. Jak przestaję myśleć: "koniu musisz!" to zaczyna wychodzić. I im więcej chill outowe mamy jazdy, na zasadzie wymagam więcej od siebie niż od konia (wiecie bo ja to taka podstawówka jeździecka jestem. Bunia umie więcej ode mnie, tylko dziadówa uczyć nie chce 😁 Więc jako para jesteśmy u podstawy piramidki) tym lepiej wygląda całość.
Na pewno to moje ciśnienie wynika po części z tego, że za chwilę (dosłownie na dniach) wraca właścicielka i chcę, żeby to dobrze wyglądało... No nic, zobaczymy co ona na to powie.
Ej no dziewczyny przestańcie 😡 na żywo to już tak dobrze nie wygląda... 😡 😁
Ale dziękujemy wszystkim bardzo bardzo :kwiatek:
Amnestria I? I gdzie foty Buniaczka? 🤬
Averis A gdzie foty Karoszka? 🤬
Wystarczy że konia muszę tłuc, a was też mam batami zmuszać do robienia/wstawiania zdjęć? 👿
Anyway, teraz postaram się tak umówić którąś z cioteczek, aby nasze podskoki się załapały. Podobno nie mamy się czego wstydzić, ale ... hm 👀, cokolwiek, tak? Myśle, że to by były wesołe zdjęcia 😁 😁 😁
Nie moge myśeć o niczym innym tlyko o tym głupim nakostaniku a wizja operacji bardzo mnie przeraza... przeciez on juz nie bedzie po tym skakać no nie? Tzn nie chcę zeby to zabrzmiało jakby mi tylko na skokach zalezało ale właściwie dlatego zmieniłam konia i młodego kupowałam z wizją na jakies hopki. Ale teraz to juz i tak na dobre czy na złe zostanie u mnie. Nie oddam. Najwyzej sie bedziemy padokowac.... 😕
Niby jutro wystawienie ocen a ja nie moge sie na niczym skupić...
MoniaaA To był jedyny czysty komplet, jaki mi został w pace. Koniczek mi świadkiem. 😁 Rozpuściłam się w tej stajni... jeszcze trochę i oduczą mnie lansu... 😁
Amnestria fajnie mieć tak wyszkolonego konia do dyspozycji, mój Dzionesław był zielony albo i gorzej jak go kupiłam i niestety postęp (mój) jest ograniczony... Mam nadzieję, że cię nie zestresuję tym pytaniem, ale co dalej, jak wróci właścicielka? Ustaliłyście coś?
Nasturcja-Renata dziękuję! :kwiatek:
Klami o rany, mów co jest!!! Mam nadzieję, że nic z nóżkami...
Ramires bierze telefon w łapę i dzwoń do weta - zapytaj jak wygląda życie konia po takich operacjach, na pewno ma jakieś doświadczenie. Nie amrtw sięna zapas, często konie po różnych zabiegach są w 100% sprawne!
Sierra wrzucaj foty ze skoków! Jak ja się swoich nie wstydziłam pokazać, to tym bardziej możesz...
Klami, co sie stalo? trzymaj sie dziewczyno! Ramires, nie martw sie na zapas. pogadaj z wetem - jednym, drugim. niech Ci powiedza o mozliwosciach i skutkach kazdej z nich. spokojnie (wiem, latwo powiedziec)/
MoniaaA, a gdzie urodzinowe zdjecia mlodego hm? co tam u Was?