Forum konie »

Kącik Rekreanta

Zairka świetne kobyłki! Grunt, że grzeczne i współpracujące, coś z nich pomalutku wyrzeźbisz  🙂
Strucelka gratuluję nowego huculaka i trzymam kciuki za debiut!
Forta do Rakowca jadę 28 czerwca i zostaję chyba do 15 lipca, może więc byśmy się pod koniec mogły zobaczyć  🙂
Co do Hippiki to chyba sobie daruję i pojadę na odznakę w połowie czerwca - nie mam nawet brązu  😁 Ale chętnie pojadę jako widz i was pooglądam!
kujka szkoda, że masz pracujący weekend, chętnie bym Glutka na porządnym czworoboku zobaczyła  😉
wątek zamknięty
Lena, Dzionka nie dziękuję!  😉 :kwiatek:
Burza na życzenie jeszcze dwa, a reszta mam nadzieję ze mną na po zawodach 😉

wątek zamknięty
Strucelka, słodki ogóreczek, tylko tydzień w Twoich rękach? Bo tak to na pewno powstałby kolejny maczo 🙂
wątek zamknięty
Oo, jaki szczupak

Lagunka, a wiesz, że coś w tym jest? BTW, Sara też potrafi przyatakować, oj, potrafi, tylko spacyfikować ją łatwo
wątek zamknięty
Burza no niestety tak 🙁 ale z tym to już zdążyłam przywyknąć.
maleństwo moja pierwsza myśl była "jeeej, jakie maleństwo" 😂  z przodu krótko, z tyłu krótko. Ale młodziutkie to, więc ma czas, żeby jeszcze się rozrosnąć 😉
wątek zamknięty
wiecie co? to wszystko jest bez sensu...
kolejny raz przekonuję się, że niektórzy ludzie to skur***** i nie baczą na uczucia innych.
I pomału przestaję wierzyć w spełnianie się marzeń. Bo kiedy jestem już o krok od nich, dosłownie na wyciągnięcie ręki - znikają. Albo ludzie bezczelnie te marzenia niszczą... Nie potrafię tak... 😕 😕
wątek zamknięty
A co tym razem się stało?
Wiesz, z jakichś powodów kochamy konie  😉
wątek zamknięty
Dziewczynki cudowne te wasze futrzaki  😜 , wszystkie bez wyjątku 😉

A ja nareszcie doczekałam się zdjęć  😅
Szczerze mówiąc trochę się podłamałam, kiedy zobaczyłam siebie w akcji, ale tak to jest kiedy jeździ się bez wskazówek kogoś mądrzejszego i w dodatku na rekreantach...
Nie krzyczcie proszę 😉

Ciotka samo zło przyszła się poznęcać nad konikiem  😀iabeł:

Szorujemy..

Ostatnie poprawki 😉

Nie patrzcie na moją nogę  😡

I rozbieramy 🙂

Wybaczcie ilość, ale nie pojawiam się tu często 😉
wątek zamknięty
Pauli- to Kortowo?
wątek zamknięty
Zgadza się 😉
Jeździłaś/jeździsz tam?
wątek zamknięty
Strucelka, a co sie stalo??

Pauli, no wreszcie na koniu i jakies zdjecia. Ladnie 😉
Zapraszamy kiedys do nas, tylko na grzebiecie paczusia latwo nie jest. 😉
wątek zamknięty
Pauli, a mnie sie wydawalo, ze jezdzisz w ramach wf=ktos na Ciebie patrzy...

jak ja mialam zajecia ze studentami w szarzy to na nich krzyczalam (nawet duzo i intensywnie)... no ale musze przyznac - wiem, ze stanowilam tam pewien wyjatek 😉

a Gil ma kiepski okres ostatnio. nie ma ochoty na prace, buntuje sie przeciw wszystkiemu. jedyne na co ma ochote to na galop przez drazki i wyjazd w teren (doslownie mnie ciagnie do lasu). no i co ja mam z nim zrobic? nie bede przeciez jezdzic tylko w terenie i po drazkach o.o
wątek zamknięty
kujka, musisz to po prostu przepracowac. Udajesz, ze nic sie nie dzieje i do przodu. Nie mozesz ustapic i robic to co chce kon.
wątek zamknięty
Pauli na pierwszym zdjęciu koń obok chyba jest zazdrosny  😂

Ciotka samo zło przyszła się poznęcać nad konikiem  😀iabeł:

,
wątek zamknięty
Klami, to nie jest tak ze on bryka, debuje czy robi jakies niebezpieczne rzeczy. po prostu nie wspolpracuje, zapieprza. dzis wypracowanie przejscia z klusa do stepa (takiego do przyjecia, bo dobrym bym go nie nazwala... w kazdym razie nie od reki, tylko od dosiadu itd), zajelo nam pol godziny... :/ ogolnie jezdzilam dzisiaj 2 godziny bo o wszystko byla walka. o zagalopowanie, o przejscia, o galop w roboczym tempie.... on tylko lecial, sztywny jak decha i uciekajacy od kontaktu i lydki.
mam nadzieje ze go dzis zmeczylam i jutro bedzie lepiej bo nie wiem co z nim bede robic. przeciez go nie zajezdze na smierc.

mam nadzieje ze dzis mial po prostu gorszy dzien (pogoda czy co, ja dzisiejszej duchoty nie moglam zniesc, moze on tez?), bo nie pamietam, zeby kiedys mi sie na nim tak zle jezdzilo jak dzisiaj... 🙁
wątek zamknięty
kujka, to jezdzij te 2 godziny i tyle.... az odpusci. Nie ma prawa sie fochowac, bo on chce do lasu.
Jak moj mial bunt pod tytulem "nie pracuje" to przez bramke na plac wjezdzalam 15 minut. Cofal, wspinal sie, wierzgal..... w koncu odpuscil. (Bylo to dzien po galopach na torze i foch zaczal sie jak tylko zauwazyl, ze dzis zdarzamy na plac).
wątek zamknięty
Klami, masz racje, jutro mu nie odpuszcze, wezme go na przetrzymanie i tyle... dzieki za rade  :kwiatek:
trzymajcie za mnie jutro w takim razie kciuki  😁

mam nadzieje ze jesli jutro z nim wygram to w sobote bedzie grzeczny na naszej rial profi fotoseszyn (tak! juz na pewno bedzie u nas fotograf! 😀 wiec bede sie chwalic  😅 tym bardziej wolalabym zeby byl grzeczny w weekend)

a jak tam Wasze skoki po zawodach? Czujesz sie juz troche pewniej? Nastepnym razem pojedziesz juz Lke?

aha i dzis rano wlasnie tak sie zastanawialam... gdzie jest Konieczko Anyy? Tak dawno nie bylo zadnych zdjec! Jak jego nozki?
wątek zamknięty
hmm, jakby to opisać... właściciel znalazł sobie w ostatniej chwili innego jeźdźca na swojego konia... 👿 🙁
wątek zamknięty
kujka, dokladnie. Wez gleboki oddech i spokojnie. Naciskaj az odpusci. Spokojnie, nie denerwuj sie i do przodu. To Ty musisz wygrac ta konfrontacje, nie ma, ze on chce tylko do lasu.
Co do naszych skokow to faktycznie zawody pomogly. Czuje sie zdecydowanie pewniej. Wciaz przy wyzszej przeszkodzie mam leki, ale zdecydowanie czuje juz roznice. Coraz zadziej zostawiam go samego.
Dzisiaj skakalo sie bardzo dobrze. Nastepne zawody 6-7 czerwca. Co jedziemy zadecyduje trener, ale pewnie L.

Strucelka, ech....  🙄 Ludzie to sa.....
Trzymaj sie.

Taki portrecik:
wątek zamknięty
Klami dzięki :kwiatek: też brak mi słów, żeby wyrazić to wszystko...
A tak swoją drogą, co to macie za piękne ogłowie? 😜
wątek zamknięty
Strucelka, wiesz, lepiej ze teraz sobie znalazl, niz np za pol roku, kiedy Ty bys sie juz przywiazala i wlozyla w konia kawal roboty. sa ludzie i klamki, co poradzisz. olej i rob swoje.

Klami, do lasu albo na drazki na galop xD  🤔wirek: dzis na koniec, jak juz udalo mi sie go skrocic w galopie i wyklocic sie o to, co chcialam - przejechalam przez te jego ukochane drazki. i co? od razu odpuscil.  😵 luzny, w dole, nie walczacy, szedl rownym, spokojnym tempem... ale wiem ze tak byc nie moze, jestem zdeterminowana (jak Rocky przed walka!! :hihi🙂 i jutro zrobimy probe charakterow  🏇
wątek zamknięty
Strucelka, to fakt. Brak slow na coponiektorych.
Co do oglowia to jest to Schockemöhle.

kujka, to trzymam za was jutro kciuki.
Ja jak robie z moim "probe charakterow" to bywa niebezpiecznie. Na zawodach prawie "usiedlismy" na masce karetki.
wątek zamknięty
"sa ludzie i klamki, co poradzisz."
kujka, czytam: są ludzie i klami, co poradzisz.
I aż się bardzo zdziwiłam 🙂.
wątek zamknięty
Aquarius, dobre dobre....
Chociaz powiem Ci, ze na ktorejs wersji poprzedniej volty ktos uparcie pisal na mnie "klamka" wlasnie. Teraz nie moge sobie za nic przypomniec kto mial taka koncepcje.
wątek zamknięty
Strucelka
Współczuję, ale masz przecież swoje futrzaki na pocieszenie, prawda? 😉

Klami
Dziękuję za zaproszenie 😀
Mam nadzieję, że będzie okazja skorzystać 😉
A nie szkoda Ci grzbietu Pączusia pod mój tyłek? 😎 Na żywo moja "jazda" wygląda jeszcze gorzej  🙄

kujka

Pani instruktor jest na placu i patrzy, ale uwag nam nie robi... po pierwsze jest nas zbyt dużo, żeby każdego po kolei ogarnąć, po drugie chyba jej się nie chce wydzierać 😉

A co do Ciebie i Gila, każdy ma czasem gorszy okres 😉

gracja

Temu to się zawsze okrutnie nudzi  😁
Miał opiekuna, ale zdecydowanie mniej urodziwego niż ja  😎 😂
wątek zamknięty
Pauli, prosze  😉
Ej, nie jest tak zle. Szczegolnie, ze nie masz dostepu do trenera, dobrego konia.
Paczus doskonale radzi sobie sam. To nie potulny tuptus. (Wiele osob mi nie wierzy, ze diablik z niego... jak wsiada i zafunduje kongo to nagle zaczynaja wierzyc.) Jak go tam za bardzo zdenerwujesz swoimi ruchami to zapewniam, ze Paczus zafunduje Ci dobra szkole, ewentualnie pouczy lotow w dal. Osobnikow z gory pozbywa sie z lekkoscia, gracja i perfekcja jak mu sie cos nie spodoba.
wątek zamknięty
jak jest o gracji i perfekcji, to nie powinnam się odzywać, ale mam tak piękne foty, że muszę  🤣 🤣 🤣. Dla mnie to były najgorsze skoki od dawna, byłam tego dnia już na paru tabletkach przeciwbólowych, które nie chciały działać. Nie było na kiedy przełożyć, więc musiało się trochę pokicać.
Znów konisko mnie ze wszystkiego wyciągnęło! najeżdzałam spokojnym rytmem i tyle mojego, resztę on sam robił. Kręcił się, wiercił i ratował i skakał. Trenerka znów coś mówiła o całowaniu kopytek...

co zabawne niższe przeszkody to on przechodzi, nie zrzuca, ale się  nie wysila zbytnio. Jak stoi mniej niż 50cm, to tylko nogi zadziera.
wątek zamknięty
m0niSka ślicznego masz konia, szkoda, że taki diabełek z niego, ale wierzę, że sobie poradzisz i z dnia na dzień będzie lepiej  🙂

Strucelka szkoda słów na takich ludzi  🙁 A z drugiej strony, tak jak dziewczyny napisały, może lepiej, że teraz Ci go"zabrali", bo rozczarowanie jest mniejsze  😉 Masz super chłopaków i 3mam kciuki za dlasze Wasze starty  🙂

Klami cieszę się, że start na zawodach pomógł Ci w przełamaniu starchu przed dalszym skakaniem. Szkoda by było jak byś zrezygnowała. Powodzenia  🙂

kujka w takim razie życzę powodzenia na następnych zawodach  :kwiatek: A zachowaniem konia się nie przejmuj i dalej rób swoje. Pewnie miał gorszy dzień

Burza a jak tam Piorek? Cos ostatnio Was mało?

Sierra Jak tam powrót do roboty?

zen Jak się miewaja Twoje sierściuchy? Wsiadasz już na skarego? No i jak idzie tuczenie "nowego"?  😉

Lukasowa a gdzie Luk?  🤬 Napisz co tam u Was

caroline Gdzie zdjęcia i ralacje z powrotu do pracy?

Pauli fajne konisko i nie jest z Toba tak źle  😉

_kate no no, ale śmigacie  🙂

Wczoraj minęło 2 tygodnie jak Ruda ma robione wcierki rozgrzewające. Dzisiaj zadzwonię do wet i zapytam co dalej. Jutro powinnam jechać do stajni.
W niedziele naciągnęłam rodziców, żeby mnie zawieźli do stajni. Ojciec psioczy ł jak juz jechaliśmy, że to tak daleko (z Międzylesia to kawał drogi  😁 ) No ale cóż... Rodzice nie widzieli jeszcze Żadonki "na żywo", tylko na zdjęciach. Idziemy więc na padok, zgarniam Rudą, a mama do mnie:
"ale ona nie jest kasztanowata, ona jest taka... brudna"
ja "bo ona jest brudny kasztan"
przekazuję konia mamie a ona: "no tak, rzeczywiście jest brudna"  Ruda miała troche zaschniętego błotka na ganaszach 😁  😂

Mama zaprowadziła konia do stajni, rozejrzała się i pojechali do domu. Generalnie są sceptycznie nastawieni, że mam konia, ale mało mnie to obchodzi  😎

W poniedziałek wokąpałam konia, popasłam, postępowałyśmy, zrobiłam wieczorem wcierkę i od tamtej pory mnie w stajni nie było  🙁 Ah ta praca...

edit błąd ortograficzny  😡
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, z rodzicami trzeba powoli 😉 oni sie musza z tym faktem jakos dotrzec, zobaczysz... moj ojciec na kazde zwierze zawsze reaguje wielkim sprzeciwem i za konmi nigdy nie przepadal (duze i smierdza, wiadomo). odkad mam Gila wyciagam ich czasem do stajni, zeby poszli sobie do lasu na spacer z psem no i przy okazji zawsze biore ze soba na taki spacer konia. i ojciec "fachowym okiem" stwierdza na przyklad, ze kon lepiej wyglada ("jakis taki.. bardziej wysportowany sie zrobil, nie ma juz takiego wielkiego wiszacego brzucha!"😉 ;P
po jakims czasie zaczal glaskac Gilka przy otwartych drzwiach boksu.
kiedy w zime powiedzial "ojej, jakie on ma aksamitne futro! (futro :hihi🙂 jakie delikatne i miekkie!" wiedzialam ze jest kupiony  😎
i po zawodach w Ryni, jak przyjechal zeby zawiezc nas do domu, to wszedl do boksu i zaczal Gilka glaskac i drapac i mowi "grzeeczny kon, dooobry konik, taki byles dzielny, tak? taki dobry kon z ciebie...."  😂 jeszcze pol roku temu w zyciu bym nie pomyslala ze on zrobi cos takiego  🤔wirek:
wątek zamknięty
kujka w takim razie gratuluję rodziców a zwłaszcza taty  🙂
Moja mam pogłaskała konia, stwierdziła, że jest ładna i tyle  😉 Z tymże, od czasu do czasu nie omieszka wspomnieć, że za roczne utrzymanie mojego konia, to mogłabym sobie pojechać na niejedne wczasy za granicę  🙄 może i tak, ale to moje pieniądze i moja sprawa  😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.