Forum konie »

Kącik Rekreanta

amnestria, dziekuje, dziekuje 😉

caro, S  U  P  E  R !! !! Gratuluje!!
Cudownie!!
😅  😅  😅  😅

rewir, sliczny pysio.
No i kurcze wspolczuje. Znowu wam sie cos przyplatalo. Ech...

moniska, przepieny model!!
Juz trafil na liste moich ulubionych voltowych rumakow!!

Beacik, Ty wiesz...  :kwiatek:

A paczus mial dzis zasluzone wolne. Poszlismy na dlugi spacer z odronina klusa. A potem puscilam go na padok.
Troche pobrykal, rzal a potem stal przy plocie i natretnie sie na mnie patrzyl. Weszlam na padok i jakos tak zaczelismy sie bawic. Najpierw chodzilam po padoku, on za mna. Zaczelam robic jakies zwroty itp. on za mna. No to paczus sie odsunal kawalek i zaczal podbrykiwac. I zabawa sie zaczela. Biegalam sobie po padoku a on za mna albo tuz obok. Ja zakret, on zakret. Ja hamowanie, on hamowanie..... Jak raz sie nagle zatrzymalam to wyhamowal tuz za mna i uderzyl mnie lbem w plecy.
To bylo cos hmm.... dziwnego?? Cudownego?? Normalnie poczulam, ze jest jednak miedzy nami jakas nic porozumienia. 😉

wątek zamknięty

My dość skromnie 😉 Do końca tygodnia powinnam mieć zdjęcia z ostatniej sesji- wtedy pokażemy się w pełnej krasie 😉 Mój biedny koń z czasów aresztu boksowego po kastracji.
wątek zamknięty
Averis  😜 czekam z niecierpliwością  😍
wątek zamknięty
Klami, prawie jak natural 😉

Averis - oooo! koń z plemnikiem na nosie się pojawił 😁
wątek zamknięty
Gozya Grunt, by o nas mówili  😎
MoniaaA Ja też, bo nieskromnie powiem, że mój koń pięknieje niebywale na lato  💘 Urzekł nawet moją mamę  👀

Dla niezorientowanych- tak właśnie, według PZHK wygląda skarogniady sp  😁
wątek zamknięty
Averis, jak on wydoroslal! ile juz ma? nie moge sie doczekac sesji!!

a tak w ogole do Slupna chyba sie jednak nie wybiore poniewaz mam mozliwosc sesji z fotografem z prawdziwego zdarzenia....  💃
wątek zamknięty
kujka 10 kwietnia skończył dwa lata- zapewniam ,ze wydoroślał tylko fizycznie, jego psychika ,póki co, nadrabia zaległości,  😁 Ale w sumie nigdzie nam się nie spieszy 😉
wątek zamknięty
Witam kącikowych Rekreantów  😀
Tak jak jużnapisałam ZNK nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich postów które tu nasmarowaliście przez tydzień 😉

W przelocie wychwyciłam kilka ważnych chwil dla Was.....
Klami   GRATULACJE  😅 Cieszę się, że już śmigacie  🏇
mOniska GRATULACJE  Pięknego Pana  😍  Głowa do góry i dasz radę okiełznać swojego Rumaka  😀
Caro  GRATULACJE powrotu do pracy koniska  😅  Teraz musi być już dobrze  🏇

A ja chcę się też pochwalić oficjalnym powrotem mojego Ogra do pracy po pauzowaniu  😅

Więcej w ZNK  💃

Teraz to już musi być dobrze  🏇
wątek zamknięty
aversis ten  wzrok! cudny chlopak czekam na wiecej!
claudia z kazda sesja jeszcze lepiej wyglada! gratulacje!
wątek zamknięty
My pozdrawiamy cieplutko ze wczoraj 😉

wątek zamknięty
margaritka   :kwiatek:  Ale to nie do końca tak, że wygląda lepiej  😉  Mięśnie stracił chyba wszystkie, które były do stracenia z wyjątkiem szyjki tam coś zostało, tylko dlatego, że nie stał odłogiem tylko codziennie jak pogoda dopisała to łaził pod siodłem stępem i mogłam robić po parę kroczków kłusa itd.

Od prawie miesiąca chodzi na wybieg i na ląży też zapierniczał, tylko nie do końca była pewność, że już na 100% może wracać do normalnej roboty  😉

A teraz to jest oficjalny powrót do roboty  😁

Musimy sie teraz odkarmić, bo stał na dawkach głodowych i pewnie stracone mięśnie szybciej odbudujemy niż rok temu dopiero je tworzyliśmy  😁
wątek zamknięty
margaritka Dziękujemy  :kwiatek: A codo jego wzroku,to jasi ę wolę nie domyślać, co on miał na myśli  😁
Claudia Prawdziwe ciacho  😎
wątek zamknięty
Averis niezłe ciacho! Pokaż fotkę w całości  🙂
Claudia piękny ogr. Super, że już oficjalnie pracujecie! Czekam na efekty  😎
Calathea słodka kobyłka, ale kopyt to ona nie ma zaniedbanych za bardzo?

My dzisiaj mieliśmy trening i było fajnie. Dostaliśmy pochwałę za szybki progres konia  😅 W sobotę zawody, fajnie będzie  🙂

EDIT: znalazłam w sieci parę fotek mamy Dzionka - Dzwonnica bud. po Zewe V:

Piękny kobył i fajnie, że  w dobre łapki trafiła.
wątek zamknięty
Averis, jaki byczek! Ja cały czas mam w głowie obraz maleństwa z avataru . Cudny!
wątek zamknięty
To i my się pochwalimy bo w końcu trafił się ktoś kto mógł porobić nam zdjęcia, co prawda aparat nie dał rade ale ważne że są chociaż takie 🙂
Tak łąkowo

i troche z jazdy, się rozprężamy

reszta w ZNK
wątek zamknięty
kare_szczescie Jejku- dziękuję  😡 Nie sądziłam, że ktoś nan as zwróci uwagę 😁
Dzionka Dziękujemy  :kwiatek:Pierwsze zdjęcie cudne, takie nastrojowe. Dobrze, że kobyłka trafiła na dobrych ludzi 🙂 I gratuluję progresów treningowych z rumakiem 😀
Zdjęcia będą niestety pod koniec tygodnia dopiero, bo to z aparatu koleżanki robione, ale znalazłam zdjęcie jak Kary miał parę tygodni  (nie pamiętam, czy je gdzieś już wstawiałam,także nie bijcie proszę 😉)

Zadanie pod tytułem 'Znajdź trzy podobieństwa między zdjęciami' 😁
wątek zamknięty
Pegasuska śliczna Hawanka! Aż za nią zatęskniłam bardzo miło wspominam naszą współpracę  🙂
Averis nieźle  😁 słodki bobas, ale chyba bardziej podoba mi się w wersji wypasionego młodzieńca  😁 Czekam cierpliwie na zdjęcia!
wątek zamknięty
Dzionka jeżeli chodzi o kopyta to czekam na kowala, który dojechać na moje zadupie nie może...  😤
wątek zamknięty
Dzionka pięknie dziękować :kwiatek: W końcu jest długo widno, ciepło więc za tydzień odbiore samochód i was odwiedze tak jak obiecałam 🙂 więc wtedy będę oczekiwać rewanżu i razem z kobyłą oczekujemy również twojej wizyty 🙂 A Dzioniesław pięknieje w oczach za każdym rzem kiedy oglądam wasze zdjęcia.
wątek zamknięty
Calathea rozumiem  🙂
Pegasuska e tam, obiecujesz i obiecujesz i NIC! Uwierzę, jak zobaczę  😉
wątek zamknięty
Dzionka nie zdziw się jak ci kiedyś pobudke zrobie pytaniem czy droga przez Struge jest już otwarta np.  😁 i grzecznie oznajmie, że właśnie wyjeżdżam z domu i z worem marchewek jade odwiedzić Dzwonkowego synka 😎  wiesz mi nalepiej z zaskoczenia wszystko wychodzi ja umawiać się nie moge  🙄
wątek zamknięty
A prosze bardzo, jestem prawie codziennie w stajni, więc jest spora szansa, że nie ściągniesz mnie z łóżka/nie wyciągniesz z zajęć/nie zepsujesz mi romantycznego piknika/itd...  😉 😉
wątek zamknięty
Dzionka wiesz ja mam idealne wyczucie czasu...🙂
wątek zamknięty
Averis  :kwiatek: Twoje konisko słodkie  🙂
Dzionka  :kwiatek: dzięki, też jestem ciekawa tych efektów  😎
Pegasuska  :kwiatek: ładnie się prezentujecie  😉

wątek zamknięty
Claudia  :kwiatek: dużo roboty przed nami szczególnie przedemną, ale będę się starać 😀 Ja was cały czas podziwiam.
wątek zamknięty
amnestria, :kwiatek:

Gillian, super wesoły chłopak!!

Averis, wystarczy zdjąć mu kantar i już żadną siłą nikt go nie ukradnie 😁 :kwiatek:

maleństwo, oby, bo zaczyna mnie to bardzo martwić :kwiatek:

Zairka, świetne dzieciaki!

milusia, oooj spojrzenie to jeszcze nic, ale jego miny jak coś kombinuje są po prostu bezbłędne 😁 :kwiatek:

rewir, ja poproszę więcej zdjęć szanownego Pana! I życzę zdrówka🙂

Klami, bardzo nam miło  😡  :kwiatek:

Claudia, póki co to tylko się załamuję... mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz! :kwiatek:
Ps. super wyglądacie!! uwielbiam taki typ konia 😍

Co do młodego - wczoraj odsadził się na uwiązach przy próbie zakładania ogłowia i zerwał kantar... Jakoś go stajenni zagonili do boksu, ale na sam widok kantara dostawał szału w boksie.. walczyliśmy ładne kilka godzin, aż w końcu sposobami podchodzącymi pod naturalsów udało się założyć kantar... Przez to wszystko nie dostał ostatniej dawki antybiotyku :/
Echhh... Koniowi ewidentnie coś leży na psychice, ludzie w stajni mówią (łącznie z przewoźnikiem), że musieli mi go sprzedać na Sedalinie, bo to co sie dzieje, już raczej nie jest skutkiem zmiany stajni, właściciela...

do pozytywniejszych rzeczy - dostałam trochę fotek od martvy 😅

Jeśli się nie obrazicie, to pokażę kilka jak tylko sobie z nimi poradzę 😁

wątek zamknięty
m0niSka, takich piękności nigdy dość!
Co Twoja trenerka na ten jego charakter? Ja mam nadzieję, i chciałabym, żeby to były jakieś urazy psychiczne do odrestaurowania. Trzymam kciuki.
Zdjeć Rewirowych niestety niet, wszystkie komórkowe, takie same, co będę zaśmiecać.

Ale za to u Rewirka był dzisiaj nasz ulubiony Pan Doktor. Zbadał tą skórę, dał jakieś cholerstwo do smarowania - będziemy działać. Bardzo mnie cieszy, to że jak zobaczył jak chodzi to pochwalił. Powiedział, że oczywiście jest nieregularność, ale jak na Rewira - rewelacja. No i na te spacery, na które chodzimy codziennie w ręku mam wsiadać i się nie szczypać 😉
wątek zamknięty
rewir, trenerka mówi, że będzie ciężko...

Cieszę się lepszym zdrówkiem rewira 😅

I bardzo proszę mu jakąś sesję zrobić!  🤬
wątek zamknięty
mOniska ja nie mogę... Trochę szkoda, że takich rzeczy jak zakładanie kantara nie sprawdziłaś na miejscu... Ja swojego przed kupnem obmacałam całego i kantar na drogę założyłam swój. Mam nadzieję, że sobie poradzisz, chociaż nie zazdroszczę przejść. Obyśmy niedługo wszyscy tutaj wspominali tylko jego wybryki z uśmiechem  🙂 A jego zdjęć nigdy dość, dawaj tu jakieś!

Zastanawiam się właśnie czy nie wybrać się na zawody do Hippiki... Jest konkurs towarzyski, ale wpisowe 80zł... Jakoś mnie odstrasza  🙄
wątek zamknięty
a ja jak bralam swojego to go tylko zobaczylam jak klusuje na lonzowniku (za slisko bylo zeby galopowal) i jak poprzeciagal Poniusie na lonzy po padoku 🙂 ale nie mialam wyboru co do konia. albo ten albo zaden. no to wzielam :P
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.