Forum konie »

Kącik Rekreanta

rewir, dziękujemy :kwiatek:

martva, to wstaw coś jeszcze teraz! 😁 :kwiatek:
wątek zamknięty
mOniSka, się uśliniłam  😜
wątek zamknięty
Lotnaa, pomóc się powycierać? 😁 :kwiatek:
wątek zamknięty
m0niSka, jakiej on jest rasy?
wątek zamknięty
cieciorka, wielkopolska🙂

Chociaż w dalszej linii rodowodu ma mieszankę wybuchową🙂
wątek zamknięty
Lena, musisz wybaczyć, ale mam swoistą manię prześladowczą na tym punkcie. Bardzo mi się to rzuca w oczy. Moim zdaniem masz za dużo luzu na pasku, według mojej wiedzy powinien być dopasowany. Chociażby widać różnicę w przyleganiu uprzęży u Ciebie, a Klami.
Masz rację, że wiele osób tak jeździ. Tak, albo z uprzężami zupełnie powiewającymi na wietrze. I to co wyższy konkurs tym gorzej.
wątek zamknięty
M0niSka 😲 😜 😜
och ach och 😜

kujka nie wiem co tu się działo, ale wiem jedno - wciąż jestem Mistrzem Kadrowania 😁

Klami fajne zdjęcia 😀 Pączuś-zawodowy to jest to 😎

Kurde utwierdziłam się dzisiaj w przekonaniu, że nie umiem jeździć. Totalne zero 😵 Ktoś ma receptę jak zmienić ten stan? Bo czarne chmury nade mną zawisły 👿
wątek zamknięty
amnestria, to fakt, nie osmiele sie odbierac Ci tego tytulu xD (zadowole sie tytulem v-ce mistrza)
nie przesadzaj z tymi czarnymi chmurami... z reszta zaraz Ci wysle zdjecia to sobie poogladasz... a moze wstawisz jakies? 😀
wątek zamknięty
myśmy się dziś rekreowali pełną gębą, taki był ładny wieczór, że poszliśmy sobie z Kudłatym na łąkę i mój bardzo zmęczony, padnięty i styrany konik doznał olśnienia w postaci "o Jezu, pobiegałbym!"
wklejam miniaturki, bo duże zdjęcia a nie chce mi się już zmniejszac... 🙂 po kliknięciu się otworzą w całym rozmiarze, ale to już pewnie wiecie 🙂

no jak tu nie kochac takiej mordki...?

wątek zamknięty
[quote author=efka link=topic=3.msg250701#msg250701 date=1242050622]
hihihi ciekawe jak się Pan Koń zachowa, bo one czasem tak mają, że póki stępują to "uśniem" a jak zobaczą że wolno więcej to zaczyna się zabawa 😉

zobaczymy, sama jestem ciekawa 😉
[/quote]
no i juz wszystko wiadomo - kon sprawdzony przez weta - czysciutki, wiec mozna juz po pare minut kłusowac. za jakiś miesiąc-dwa bedzie i galop 🙂

na jeździe bylo bardzo grzecznie. jakies kwiki i bryki się pojawiły, ale raczej takie do śmiechu 😉

Gillian, słodziaaaak!
wątek zamknięty
caroline, no to czas na zmiane avatara 😀

Gillian, pierwsza fotka najfajniejsza 🙂
wątek zamknięty
caroline super wieści! Podziwiam Cię za zdrowe podejście, naprawdę! Bardzo pro-końsko, oby więcej takich ludzi :kwiatek:

Kujka dziękować za zdjęcia, dziękować :kwiatek: Ale jak mówiłam jest... źle 😕
Mam więc tylko nadzieję, że uda mi się jeszcze taką zabawę powtórzyć. Ode mnie jedno, bo reszta jest be (nie żeby to było jakieś super :icon_rolleyes🙂

wątek zamknięty
caroline, wreszcie! 😅 Daj cuksa ode mnie kłusakowi  🏇
wątek zamknięty
😀 Klami jak zwykle krytyczna na maksa wobec siebie... nie było tak znowu "DUŻO gorzej"  😲 dla mnie byliście wspaniali i Ty i Pączuch  🤣 no i masz wreszcie pełno zdjęć z zawodów...  i to nie jak luzakujesz przy małym  😜 a takich portrecików to ja mogę strzelać pełno na okrągło z takim modelem...  😉 :*
wątek zamknięty
kujka, racja, tylko nie mam pomysłu na jaki... wiec na razie zostanie ten co jest 😉

amnestria, dzięki, miło mi, ze tak to widzisz 🙂

rewir, nawet dwa 🤣
a co u Rewirka?
wątek zamknięty
m0niSkaWarto było czekać  💘 Piękny koń- cudnie malowany- nic, tylko kraść.  Ciesz się, że ,póki co, taki z niego zbój, bo byś musiała już zamykać boks na kłódkę  😀iabeł: Może mimo wszystko rozważ naukę komendy 'bierz koniokrada!'?  😁
wątek zamknięty
Moniska, no obłęd, obłęd, obłęd 😵 Oby już wkrótce stał się tak miły, jak jest piękny

kujka, Pablo cudowny nawet jak mu się nogi poplączą 💘

amnestria, oj, myślę, że przesadzasz, ale jeśli naprawdę myślisz, że jest źle, to żółwik :emota200609316: Ja ostatnio swoim poziomem jestem przerażona

no i caroline 💃 💃 💃 💃 💃!

U nas po-weekendowo, miałam zjazd, więc koni nie męczyłam, Sarka zaszczepiona i cały weekend się obijała. Znów jej się kruszą kopyta od wewnątrz, niby już to przerabialiśmy i nic złego się nie stało, ale nie ukrywam, że wolałabym, żeby się nie łamały. Tylne są cacy, a przody jeszcze odchorowują rozkucie.
Łoś ostatnio mnie zadziwia, jest całkiem do rzeczy, jeździmy sobie bez wodzy i jest super - koń zadowolony, sterowny, ba - nawet poskakaliśmy w takim trybie.
wątek zamknięty
Caro super  🏇
wątek zamknięty
moje już w domku🙂

Trzeba je jeszcze ucywilizować i brać sie do pracy, gniada dużo spokojniejsza w obejściu, a siwa oszołomiona nową sytuacją i ogólnie z nia będzie więcej pracy myśle
wątek zamknięty
m0niska-no obled w ciapy ten Twoj gniady 😜 Moglabym takiego miec 🙂 Spojzenie ma podobne do mojego-ten tez bialkami strzela,szczegolnie jak cos chce zakombinowac 😉
Zairka-super sie prezentuja babeczki, chyba obiecujacy material wyjsciowy 😀 A jak wzrostowo?

Ja jestem dzis bardzo zadowolona z tego jak Zwiastun na lonzy pracowal.W zasadzie to ostatnio nie moge na niego narzekac bo sie chlopak bardzo stara i tylko w piatek go odmóżdżylo i zachowywal sie jak pajac.
Rozprezylismy sie na chambonie ze spora iloscia przejsc,a potem na prace wlasciwa zmieniismy wypiecie na zewnetrzny wypinacz i lonze przelozona przez wewnetrzne kolko wedzidla i do pasa-jakos ostatnio taki sposob wypinania sprawdza sie najlepiej, szczegolnie jesli chce pocwiczyc zgiecia, ustepowania, zwroty no i troszke pomeczyc Rudzika w wyzszym ustawieniu.Zaczyna mi sie juz podobac to jak pracuje wyzej ustawiony, jest luzniutki, zrelaksowany, idzie w rytmie od dupci-zobaczymy jak to sie przelozy na prace pod siodlem, bo juz niedlugo mam nadzieje posadzic pupe w siodlo 😅
Juz mnie poprostu skreca od tego niejezdzenia 🤔wirek:
wątek zamknięty
milusia jeszcze dokłądnie nie mierzone ale gniada około 163cm a siwa 165-167??
wątek zamknięty
caroline - jakieś fotki z tej okazji proszę (z okazji rozpoczęcia kłusów oczywiście 😉 )
wątek zamknięty
polonez - nie mam fotek z tej okazji. zaaferowalismy się wszyscy tymi kłusami (a potem obśmiewaniem kwików 😉), sprawdzaniem czy chód jest czysty... więc dokumentacja fotograficzna umknęła.

Lena, maleństwo, dzięki 🙂
wątek zamknięty
caroline, Rewir, jak to Rewir, teraz coś się dzieje niedobrego ze skórą, będzie nasz ukochany Pan Doktor w tygodniu, mam nadzieję, że coś zaradzi, w każdym razie schodzi mu sierść z nóg, wypadło pól ogona.. ehh..  Ale za to na łąke już wychodzi normalnie od rana do wieczora, tnie się ze stadem no i chyba powoli "rzondzi" 😉 Pozdrawiamy ciepełko. Tu jakieś zdjątko z zeszłego tygodnia:
[img]http://i698.photobucket.com/albums/vv345/aalinaaa/Zdjcie0116.jpg?t=1242650429[/img]
wątek zamknięty
Ile Rewir ma lat? Przypomina mi pewnego Rewira...
wątek zamknięty
Rewir ma lat 7, a co za Rewira Ci przypomina? 😉
wątek zamknięty
Przypomina mi, przynajmniej z pysia, Rewira, który był w dzierżawie w stadninie, w której daawno temu pracowałam w wakacje. Tamten Rewir podobno był ze Starogardu, dlatego mi się skojarzyło. Tylko, że to było w 95 roku, więc tamten Rewir ma obecnie coś około ... 20 latek pewnie, o ile jeszcze jest.
wątek zamknięty
Nie to w takim razie to nie ten. Ale w Stadzie stoi obecnie kilka koni po Rewirze - podejrzewam, że to właśnie ten, którego masz na myśli. Ale żeby nie było to mój Rewir też korzenie starogardzkie ma - w końcu po Baldramie jest 😉
wątek zamknięty
Tam gdzie pracowałam były dwa konie po Rewirze z 95 roku: ogierem Mars od Malagi i klaczka Draga od Driady. Ciekawe, czy gdzieś w okolicy jeszcze są. I dwa z 96 Hern od Hari i Ori od Olimpii.
wątek zamknięty
Jakies stepowanie na luzie przed skikaniem i dragami 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.